Haha börjar bli komiskt detta..

Jag vet inte vad det är för fel. Dålig karma? Bråkat med SJ-gudarna? Jag vet inte vad det är för fel men hittills (på nästan 1 år) har jag inte klarat mig ETT ENDA HEMBESÖK från krångel med tågen. Denna gången stod klockan på 04-nånting för att ta det tidiga tåget så man kommer hem i tid tänkte jag. Hahh, kunde ju hoppas iallafall. Helt trött som man är kommer man till stationen och får veta att de kört sönder ett tåg eller ett spår, så vi kommer inte kunna åka tåg. En buss kommer därför och hämtar oss. Lite sen såklart.. Vilket innebär fler förseningar, vilket i sin tur leder till att jag kommer missa tåget från Örebro hem till Borlänge.. Men jäklar vad kul. Värt att gå upp så tidigt? Njaae, inte då! Men men. Snälla som de är då väntade de in oss i Örebro, så nu är vi "bara" försenade. Slipper iallafall ta ett helt annat tag och spendera några morgontimmar i Örebro då allt är stängt:) det var iallafall en väldigt bra konduktör som hjälpte alla den här
Gången till skillnad mot senast det gick åt skogen. Så det ska hon ha cred för :)

Tenta igår ja.. Det kändes faktiskt helt okej ändå. De har lagt upp lösningsförslag nu också på våran sida. Nu kommer jag inte ihåg alla svar jag fått fram men många känns bekanta och det är ju bra. Med tanke på den känslan jag hade innan jag gick in i tentasalen, så kunde det inte ha gått bättre faktiskt. Det kändes som att ingenting fastnade hur mycket jag än pluggade.. Men men, det kändes som sagt rätt bra, men hur bra, det får visa sig efter rättningen :)

Nu längtar jag bara hem till min underbara familj och vänner. Jag längtar ihjäl mig efter allihopa. Jäklar alltså. 
Det kanske blir en sväng på IKEA idag med Mammsen när hon slutar jobbet. Hoppas på det iallafall. Skulle vara kul att se hur det blev. Vi har ju IKEA i Karlstad, men jag tror att det är ett av Sveriges minsta. Det måste det vara iallafall. Så kul att se ett annat sortiment, plus en helt ny och fräsch byggnad. Ska bli riktigt kul att se :)

Här är de målningar jag fick på jobbet under halloween btw. Jäklar vad skicklig hon var som gjorde den nedersta bilden med pennan. Jag stirrade på den jättelänge och det såg så himla verkligt ut på alla sätt och vis !!





 

Fy fan

Nu kör vi. Ris eller ros, flipp eller flopp, bra eller åt helvete. Det visar sig snart gott folk. Tentadags!

Sen hem till älskade Dalarna <3

Trött

Sitter och halvsover på bussen... Men kände att det är lika bra att vakna till liv, annars sitter jag väl och nickar på mattelektionen och jag behöver verkligen ha fokus på det nu. 
Jag kom hem från skolan mellan 20.30-21.00 igår från att ha varit där sen 07.50. Labbrapporten tog mycket längre tid än planerat och den är fortfarande inte klar. Så det blir väl att sitta ett antal timmar idag med antar jag. Fasen, jag som måste fokusera på matteplugg. Det är så svårt och så mycket... Puuuh vilken tentaångest jag har...

Hejdå världen

Efter en skön vinst mot AIK igår med 2-1 kommer jag nu stänga in mig i en veckas tid. Det är tentaplugg deluxe på G och kommer förmodligen vara ganska svår att få tag i denna vecka. Jag ska försöka uppdatera bloggen om jag känner att jag hinner och har lust men kommer det inte så många inlägg just denna vecka så vet ni nu varför. Vi har mattetenta på tisdag nästa vecka och det är så sjukt mycket vi ska kunna. Så nu ska jag grotta ner mig!!

Just nu har jag en sovande Bird på min soffa. Hon kom hit igår eftermiddag från Finlnad, som ett mellanstopp, innan hon åker hem till USA igen på onsdag morgon. Ska försöka spendera lite tid med Henne också om jag hinner. Så kul att se henne igen :)

Vill också bara säga tack Jennie för en underbar helg. Det kändes verkligen verkligen som att du kom och sen åkte hem 2 timmar senare. Tiden gick så fruktansvärt fort. Men jag hade superkul och mysigt, så tack. Älskar dig :)


Årets sista...

...fotbollsmatch. Det är det dags för idag. Samling om ca 20 minuter och det är AIK som gästar Tingvalla IP idag. Lite snö kom här imorse men den är borta redan. Nu kör vi QBIK!!!

Fredag

Det känns som att det bara är fredagar och söndagar nu för tiden. Veckorna går så fruktansvärt fort och helgerna ännu snabbare. 
Vaknade upp idag av strålande väder här i Karlstad. Underbart!! Men vetskapen av att det ligger snö hemma i Dalarna gör mig arg haha. Jag hatar snö! Kan ni ta bort snön där hemma så jag kan åka hem snart :p det känns som att det är alldeles för tidigt. Vi kommer hinna få nog av snön ändå innan denna vinter är slut. 

Iallafall, är förväntansfull på att syrran kommer idag. Ska bli såååå mysigt :)

Ha en bra dag!

Morrnmorrn

Det har varit en fartfylld helg och vecka. Fanny och Isabel, som jag spelat med i Gustafs förut, har bott hos mig söndag-onsdag morgon. De har varit med och tränat lite med oss i QBIK plus att de har fått chansen att kolla in staden lite. Jag har varit i skolan på dagarna och kommit hem till en fin lägenhet både måndag och tisdag. Så snälla så :)

Igår var det "träningsledigt", vilket innebär egen träning. Så jag var på gymmet med Pernilla och Joakim. Jag lärde Joakim lite frivändningar. Sitter sjukt mycket i tekniken så nu är han på g iallafall. Nu är det bara agg han slipar tekniken så blir det svinbra. Det är en sån sjukt bra, komplex övning. Man får med så många olika muskler i hela kroppen med frivändningar. Så det rekommenderar jag skarpt!! (Om man får hjälp med tekniken, livsfarlig om man inte har tekniken). Den är rolig dessutom :)

Idag är jag ledig från skolan. Men det innebär tentaplugg och sen är det träning ikväll. Imorgon kommer Jennie hit och jag längtar ihjäl mig verkligen. Ska bli såååå kul. Saknar henne så mycket!!

Och på tal om det. I söndags när vi mötte Sirius borta så fick jag en sjukt rolig överraskning. Jag höll på att värma upp inför matchen med resten av laget och ser någon som står längst ner på läktaren som jag verkligen känner igen. Likaså personen brevid. Men jag kollade bara snabbt och hann inte se vem det var. Så jag kollade igen. Då står Jennie där och ler. Då har hon åkt till Uppsala för att se på matchen utan att säga nånting. Och gissa om jag blev glad. Ett överlycklig :D Örjan var också med. Och sen kom Marie(faster), Hasse och Michelle också in på läktaren. Sån sjukt rolig överraskning :)

Ses snart Syrran <3


Heja heja heja




Storstädning

Min andra lediga dag i rad denna vecka. Rastlös själ som man är, så gick det väl inte bara att ta det lugnt. Så idag är det storstädning och tvättning på schemat. Sen jag vaknade imorse så har det varit en rejäl städning av hela lägenheten och så passar jag på att tvätta upp allt och lite till. Det är så bra här att man har tvättstugan hela dygnet. Då hinner man med all tvätt även om man har något annat planerat under dagen och man behöver inte sitta och vakta. 

Senare blir det träning, iväg och hämta käk och sen kommer Nyman, Steffe, Hannah och Richard hot för att kolla på fotbollen ikväll. VM-kvalet alltså. Hoppas verkligen på 3 poäng ikväll så de är klara för play off!!!

Have a nice day



Lite vackert är det allt...

....på morgonpromenaden, trots rusket!


Skit!!

Gårdagens tenta... Vilket skit!!! Innan kände jag verkligen att jag kunde allt. Och jag menar det. Jag kunde allt!! 

Tentan bestod av 3 stora uppgifter med olika delmoment.
Jag öppnade och tittade på första uppgiften. Den slår bort fötterna på mig direkt. Det är en uppgift som vi inte lärt oss hur vi ska lösa. Iallafall så har då inte jag gjort det. Jag tänkte väl att jag missat nåt fast jag varit på alla föreläsningar...
Går vidare till nästa efter att ha försökt med 1an ett tag.
Uppgift 2 har en konstig ansats. Värdena i tabellen hon gjort stämmer inte överens med hennes ansats (antagande). Blir då kluven eftersom jag inte vet vilket sätt jag ska ända mig av. Det finns ett sätt att lösa uopgiften på om en kurva går genom origo och ett annat sätt om den inte går genom origo. Och hon (läraren) har blandat båda sätten så jag blir kluven och frågar henne vad hon menar. Då blir hon själv helt ställd och vet inte hur hon menat. Varpå jag får säga att jag kör på origo-varianten och det gick hon med på efter 1 minuts funderande.
2b var sen ofullständig för att svara på helt. Tror hon Hade glömt att skriva ut vad en variabel betydde....

Sen till största uppgiften, uppgift 3 med 5 olika delmoment. Rätt stora sådana. Iallafall tidskrävande...
Efter att ha knåpat igenom dom och känt att vissa saker inte stämmer men ändå jobbat genom dom, så säger läraren till alla att hon skrivit fel värde i en av tabellens till uppgiften och ger oss det nya. Jag får då sudda ut och börja om igen med just det momentet. 
Sen säger hon en bra stund senare att hon angett fel värde på ett ställe till.. Får sudda och börja om där igen.. Ja, tiden räckte sen inte till för att lösa alla uppgifter noggrannt. 2 delmoment hann jag inte börja på alls... Så jäkla förbannad var jag när jag gick ut från tentasalen.. Trodde jag blivit knäpp. Hur kunde jag tro att det skulle bli enkelt!?

Får sen veta att alla hade problem med samma saker. Tiden blev knapp och alla tyckte uppgifterna var ofullständiga. Såg sen denna status på fb från en i klassen: 

Inte för att man ska gilla att det får dåligt för andra, men skönt att jag inte var ensam. Verkligen alla gör uppror mot detta. 
Jag tänker inte bli underkänd i en kurs där jag verkligen känner att jag kan allting, bara för att det är fel i tentan här och där.. Det suger just nu. Så få jag inte godkänt så blir jag så fruktansvärt förbannad!!!!!

ARG TJEJ!!!!!!!!

Höstrusk

På bussen återigen påväg till skolan. Idag väntar en heldag med matte hela förmiddagen till lunch och sen tenta efter lunch till 17.00. Jag börjar bli lite nervös faktiskt... Svårt att veta hur det är när man aldrig haft en tenta förut. Men det ska nog gå bra hoppas jag. Det känns som att jag kan det jag ska kunna liksom.. Men det visar sig :)

Så tråkigt tycker jag att det är med detta höstrusk. Nu har det ju varit lite varmt ett tag igen men det ska visst bli kallt nu igen.. Ser jag inte fram emot. Jag avskyr verkligen mörker och kyla. Men men, man har ju tagit sig igenom 22 tidigare vintrar så nog ska man ta dig igenom en 23e. 
Det mysiga med det är ju dock att man får tända en massa ljus. Här i öppna spisen med en ny present från farmor. Fint med en låga :)

Ha en bra dag hörni. Jag hoppas få fira med ett glas vin ikväll ;)

Soffa någon?

Sitter på
Bussen påväg till skolan.. Blev ett ganska okej slut på kvällen ändå trots allt....
Jag var så fruktansvärt arg efter träningen igår så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag gjorde en sån jäkla dålig träning. Det spelade ingen roll vad jag gjorde heller, det blev inte bättre. Jag försökte ställa om flera gånger och testa nåt annat, men inget gick. Så himla frustrerande.!!! 
Hannah fick höra ett och annat svärord på cykelvägen hem haha, stackarn. Hon som hade en sån dålig dag själv. Hon och Richard hade varit och hämtat en soffa som de beställt och äntligen fått. Dock så hade de räknat fel på måtten så den var alldeles för stor. Hur de än vände och vred på soffan och möblerade om vardagsrummet, så gick det inte. Så de är tvungen att sälja den nu på en gång. Så om ni vet någon som vill ha en sprillans ny soffa, säg till. De köpte den för 7500:- från Chilli. Ljusgrå soffa med divan i ena änden och ett maxi-corner i andra änden. Jag kan fixa länk och bild om ni är intresserade. Hör av er!!:)
När jag kom hem från träningen tog jag en riktigt lång dusch för att lugna mig lite och det hjälpte lite faktiskt. Det var välbehövligt inför kvällen plugg. Satt uppe till 00.00 ungefär och gjorde en gammal tenta från förra året för att känna på hur det skulle kunna se ut imorgon på våran tenta. Och det gick faktiskt bra. Jag trodde inte det men det gick himla bra. Nu hoppas jag bara att det blir en liknande tenta imorgon. 

Idag ska jag plugga sönder mig själv så att jag är väl förberedd imorgon. Kanske blir lite svåråtkomlig idag om ni försöker få tag i mig. Men det är för att jag förmodligen sitter i min pluggbubbla :)

Ha en bra dag

Tentatider

Det börjar nu dra ihop sig för min första riktiga tenta. Den är nu på onsdag och det känns väl sådär kan jag ju säga.. Har haft så mycket nu innan så har blivit så lite tid över. Eller rättare sagt, detr svårt att veta hur man ska prioritera. Idag lämnade vi in två labbrapporter till exempel. Så jag kommer väl sitta till sena nätterna nu idag och imorgon. Har dock träning båda dagarna. Men det kanske kan vara bra med lite avbrott i pluggandet..

Helgen har annars varit bra. Har haft främmande hemifrån hela helgen plus att vi haft match. Matchen var väl inte en lika rolig historia som resten av helgen, men men. Får bryta ihop och komma igen bara. Två matcher kvar denna säsong... Fy vad tiden flyger iväg. Hatar när säsongerna tar slut... För tråkigt :(

Nej, ska väl sätta mig vid böckerna jag.......

Ojjj

Vad jag har varit borta från bloggen... Denna vecka har gått åt till plugg, plugg, plugg, fotboll, fotboll, fotboll och så lite jobb på det.. Det har blivit tidiga morgnar och sena kvällar men det har gått bra ändå.
Igår var jag med och spelade en match med f19 mot Linköping. Vi åkte tyvärr på stryk men jag tyckte tjejerna kämpade på bra. De gav aldrig upp utan vi körde hela matchen. Det får vi ta med oss :)

På grund av all jäkla stress söm börjar komma tillbaka nu även här i Kd, så pratade jag med min chef på jobbet igår. Jag sa att det inte funkar längre för mig att vara schemalagd alla helger. Jag hinner inte med plugget eller mitt liv för fem öre.. Så vi kom överens att efter denna schemaperiod så ska jag inte vara schemalagd nå mer. Utan jag får få in och kolla i systemet när det finns lediga tider om jag vill jobba. På så sätt får jag bestämma helt själv när jag kan och inte kan jobba. Det kommer att lätta otroligt mkt från mina axlar, även om jag inte jobbat så mycket på slutet. Så det känns rätt skönt faktiskt. Men samtidigt trångt. Har ju kul på jobbet ändå. Men som sagt, för min skull och för min skolgångs skull så fanns det nog ingen annan utväg..

Nu ska jag snart iväg på träning. Förberedande inför bortamatchen mot Hammarby imorgon. Ska bli kul att se vart de står såhär i slutet av säsongen. Sen får vi se vad helgen bjuder på :)

Ciao


RSS 2.0