Första riktiga dagen

Idag var första riktiga dagen på universitetet med riktiga föreläsningar o.s..v. Började 8.15 med en matteföreläsning på nästan 3,5 timme (tufft) men kände att jag hängde med iallafall på det han sa. Sen blev det lunch och efter det så var det räknestuga där vi fick räkna på det vi lärt oss på föreläsningen. Där var det värre. Det kändes som att jag kunde räkna ut alla svar, men jag fattade inte hur de ville att man skulle svara. Jag svarade på ett sätt, så var det meningen att man skulle skriva på nåt helt annat sätt som jag aldrig sett förut. Men det hoppas jag att man lär sig med tiden. Det var iallafakll skönt att jag kom fram till rätt svar. Skönt att vara igång nu ändå. Imorgon så ska vi börja ännu en ny kurs som heter Experimentell problemlösning med datorstöd. Ska bli intressant att se vad det är för något. Men det är då verkligen en rivstart. Vi skulle hålla extremt högt tempo på matten varnade de för, plus att jag antar att det kommer gå minst lika snabbt på de andra två kurserna. Vi ska läsa 3 kurser parallellt nu under hösten. Hoppas inte alla ska tentas av samtidigt, för då blir det jobbigt!!
 
Annars idag har jag varit med Richard på Bervik å kikat lite, och tränat såklart! Är sjukt trött erfter denna dag så det blir nog läggdags för mig nu. En ny heldag väntar imorgon. 8.15 börjar vi!
 
NAtti 

Student

Efter 3 år borta från skolbänken sitter man nu där igen. Universitet är dock något helt annat än gymnasiet och hittills gillar jag det himla mycket. Vi har inte dragit igång med några kurser än (startar imorgon) men gillar stämningen och nollningen har startat!!.
Idag har vi civilare dessutom fått äran att träffa en grym föreläsare som är expert på studieteknik. Eftersom att jag varit nervös inför just detta, då jag alltid haft den turen att vara väldigt lättlärd och inte behövt bry mig om speciellt mycket plugg eller studieteknik överhuvudtaget, så var det helt perfekt. Och jäklar vad bra han var. Jag har fått så himla många bra tips nu som jag verkligen ska försöka använda mig av alltihop. Iallafall så mycket jag kan. Sjukt bra!!
Annars har det varit träningar som vanligt. Vi ångar på med högt tempo och bra träningar. Hoppas på vinst i helgen igen :)

Nu sovdags, matte 8.15 imorgon. Nervös för hur nivån ska vara. Rädd att jag glömt för mkt på 3 år och att nivån ska ligga för högt. Hoppas på repetition:)

Natti

Lyckorus

Igår, 1 år och 23 dagar senare, fick jag äntligen göra min comeback i Sveriges näst högsta serie. Men ändå min premiär i nya Damettan. I matchen mot Hovår Billdal fick jag spela ca 40 minuter av andra halvlek som mittback. Det kändes rätt så bra och vi vann till slut med 1-4. Jag kan inte beskriva med ord hur skönt det känns att vara tillbaka igen. Hanna Spets (en tjej i laget som satt på sidan pga. korsbandsskada) kom fram och kramade mig efter matchen. Då kunde jag inte hålla tårarnja tillbaka riktigt utan de började rinna lite längs med kinden. Fy fan vad skönt det är att äntligen få uppnå ett mål som man kämpat mot i över ett års tid nu. Lyckan var total. Bussresan hem visade det. Det blev allsång och music quiz med den tappra skalan spelare som följde med hem och med tränare.
En helt jäkla fantastisk match med ett sjukt mål från Mias sida. Bröstar upp bollen till sig själv och gör sen en bissa hårt över målvakten och in. Så jäkla snyggt!!
 
Nu är helgen över men imorgon börjar ett helt nytt kapitel av mitt liv. Jag ska nämligen börja plugga här på Karlstads universitet imorgon. Det blir civilingenjör för min del. Jag sa läsa något som heter Bred Ingång, vilket innebär att man inte väljer någon inriktning från början utan kan känna på hur det är först och sen bestämma sig vilken inriktning man vill ta i år 2. Det ska bli spännande men jag är lite nervös nu ändå. Jag vet ingenting om nånting. Jag känner ingen där och livet som student känns som att det var alltför längesen man levde.. Men man kommer väl förhoppningsvis in i det snabbt.
Nu ska jag sova så jag pallrar mig upp imorgon bitti. Natti natto alla glada :)

Stressig dag

Stressat på jobbet, efter jobbet snabbt hem, byta om, snabbt till träning. Träning 2h, sen hem. Är trött nu, bra dag som bara den, men lite stressigt också. Skönt att sätta sig i soffan och slappna av innan det är läggdags. Ska alldeles snart förflytta mig till sängen. Upp i skaplig tid imorgon för avresa mot GBG. Match mot Hovås Billdal som gäller, samling8.45. Ska bli fruktansvärt kul. Älskar GBG, älskar fotboll, älskar laget. Med 3 pinnar så är dagen räddad. Hela helgen räddad. Ser fram emot det:) sen ska nästan hela laget stanna kvar i GBG efter matchen och göra en massa skojsigheter. Det är bara jag, Ida, Maria och Mia som åker tillbaka med bussen. Jag jobbar nämligen och de andra Hade nåt annat. Lite tråkigt att man missar det, men plikten kallar. Och ska man se det så, så tjänar jag ju pengar medan de andra bränner en massa. Får vara lite nöjd ändå ;)
Håll alla timmar och tår för 3 pigga, blåa poäng för QBIK imorgon!!

Nu kör vi. Natti

Möör

ja det är precis hur jag känner mig.. Mör.. Spelade runt 70 min igår på konstgräs, det tog hårt i mina ben. Där och då kände jag mig inte ett dugg trött, hade lätt kunnat spela 90, men eftersom jag ska stegra matchtid långsamt så hade vi bestämt 70 min innan matchen. Och det var nog tur. Vaknade upp med betongben imorse haha. Gick ur dem imorse, men hjälpte inte jättemkt, lika tung på träningen nu under kvällen. Men förhoppningsvis är det borta imorgon nu när man kört ett pass till :)
 
Fredag morgon, jobb och träning står på¨schemat. Plus att tagga inför Göteborgsresa på lördag. Dags för match mot Hovår Billdal. Kan bli himla spännande. Sjukt viktig match för både oss och dom så det är bara att ge järnet!
Nu ska jag sova, kommer somna ovaggat-.. Natti

Resultat

Resultatet av den mystiska träningen var att vi cyklade till Skåre till en grässtrand till älven. Där sa Tessan att vi skulle simma över till andra sidan (sjukt strömt) sen springa bort till en bro vi cyklat över tidigare och sen springa tillbaka. Badkruka som jag är, blev jag lite orolig men jag trampade i. Halvvägs i skrek Tessan "nej vänta, vänta, jag skämtade bara". Dyngsur som jag var kunde jag lika gärna hoppa i hel. Så det gjorde jag. Jag och nån till i laget, med alla kläder på. Det va visst bara det vi skulle göra. Cykla nån mil, kyla av ben och kropp, hem till Maria och Lisa för att snacka om matchen och resten av hösten och sen cykla hem. Trodde vi skulle springa skiten ur oss haha. Men men, det va mysigt :)

Nu kikar jag på Svenska Hollywoodfruar. Så jäkla glad att det har börjat igen. Det enda bra med höst/vinter är att det blir bra på tv. Gillar annars inte de årstiderna alls...

Imorgon är det dags för match igen. F19-match mot Eskilstuna hemma. TAGG!!!!

Mystisk träning

Efter en helg hemma så är jag tillbaka på värmländsk mark igen. Startade dagen med kort arbetsdag och nu väntar jag med spänning på kvällens träning. Vi får nämligen inte veta vad vi ska göra. Bara att vi ska ha vanliga träningskläder, cykel, löparskor plus ett ombyte till med träningskläder, dock ska det ombytet vara långärmat och byxor. Även ren sporttopp och trosor... Ingen aning om vad vi ska göra faktiskt, men spännande ska det bli :p
Ska packa klart väskan nu och åka och pumpa cykeln på stan innan jag cyklar bort.

Ciao

Det gick fort

Mindre än ett dygn senare så sitter jag på tåget igen mot Blge. Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig, men det blev en helg hemma ändå. För tillfället är tåget i Ludvika. Håkan väntar på stationen i blge och mamma är hemma och gör paj tills vi kommer hem. Dom är väl för fina. Familj och vänner är verkligen det finaste man har. Man ska vara rädd om dem så länge man har dem <3

Bib

Back in business. Snart iallafall. Sitter på tåget från blge till Karlstad efter en snabbvisit hemma. Spontant och snabbt bara. Har hunnit med en natt hos pappa, morgonkaffe ur klassiska Bragemuggen, fotboll, lunch med Masergänget (hann tillochmed återställa ordningen på skolan med ett litet prank, SOM jag saknar att jävlas med kollegor hihi), häng med vänner och en klippning med en rakapparat som behövde laddning varannan minut. Sjukt irriterande.. Ni det ju på bilden hur illa det såg ut ett tag haha. Bättre nu va, eller hur var det?? ;)

Nu får jag äntligen berätta också att min kära kusin Hannah och hennes Rickard flyttar till Karlstad nästa vecka för plugg och hannah spela fotboll med mig i QBIK. Jag är så jäkla glad :D wohooo, Arnberries förenade igen <3

Jättefin nyrenoverad lägenhet på Dagny till salu.

http://mobil.blocket.se/dalarna/Billig_etta_i_dagny_husen_48120329.htm?ca=6&w=1

Det var bättre förr...pt2

Sara Sissala.. Hur söt är du intepå denna bild??? inte gammal där inte :))
Kommer ni ihåg, träningsläger i Venjan haha
 
 
Lina, du va inte så stor du heller... :)
 
 
Freddy och Björn skakar loss ;)
 
Sara, du med ;)
 
 
 
Hahaha, vad mycket kul vi har haft!
<3
 

Det var bättre förr...

Hittade massa "snygga" gamla bilder igen.. På mig och Freddy denna gång haha, herregud vilka puddingar!
 
 
Jaanskorna var med på denna också ;)

Bra helg!!

Helgen har varit helt underbar. Till och börja med så gjorde jag i fredags min matchdebut efter skadan. Jag spelade då med vårat f19-allsvenska lag mot KIF Örebro. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match för de har ett riktigt bra lag. Jag skulle starta matchen, men det var bestämt innan matchyen att jag bara skulle spela första 45 minuterna. Det gäller, som jag skrev tidigare, att matchas in lite försiktigt i början och sen utöka speltiden allt eftersom. Så 45 minuter var nog alldeles lagomt för mig till att börja med. Och det gick helt okej för mig ändå. första 10-15 minterna så kändes det som att jag låg lite fel, hittade inte helt rätt i positionsspelet. Men efter en stund så lossnade det mer och mer, jag kom mer in i matchen och låg bättre. Fick dock vara med och släppa in ett baklängesmål, surt som fan, men vi kämpade vidare. Innan halvleken var slut så fick jag till och med göra 2-1 målet själv och lyckan var total. Sjukt skönt att få göra mål i premiärmatchen :D Så jag svävade på moln resten av den kvällen haha. Vi vann till slut matchen med 4-3 och en riktigt skön vinst!
Sen åkte jag och mamma (som hälsade på några dagar) hem till mig och bara tog det lugnt framför en film.
 
Lördagen så var det taggning inför söndagens match. Det blev taggning med kräftskiva och kortspel hemma hos Nyman och Stefan. Hur trevligt som helst.
Matchen på söndagen var hemmamatch mot Umeå Södra som vi vet är ett bra lag och som tagit en hel del svåra poäng under vårsäsongen. Så ett heltaggat QBIK klev ut på planen och körde över dem totalt. 4-0 visade tavlan tillslut och det kunde ha blivit mkt mer då vi bland annat hade 2 stolpträffar och flera andra lägen strax utanför eller som målvakten lyckades rädda. En sjyukt bra match och 3 riktigt sköna poäng. Det kändes verkligen som att det lossnade för oss. För bra.. Nu är det bara att hålla i detta när vi på fredag åker till Kalmar för att möta dem på lördag.. Då jäklar ska det bli tre till!!!
 
Igår så kom Hannah och Richard hit på besök. Ett snabbesök bara, för de har redan åkt hem igen haha. Det blev en lugn och skön kväll igår med tacos och mys bara och idag lite lugnt häng på stan..
 
Jag fick en snilleblixt till hjärnan igår när jag pratade med Tjäder. Jag är ju ledig idag-torsdag och imorgon är det egen träning som gäller. Det är så att Tjäder och Anton ska åka hem från sin husvagnssemester idag och hade tänkt åka över Karlstad, så efter min träning så tar jag mitt pick och pack och åker med dem hem till Borlänge till torsdag lunch då jag åker hemåt igen. En liten spontantripp hem. Det skulle dröja så himla lång tid innan jag skulle komma hem nästa gång annars så jag tänkte att jag kan passa på, då det ändå är egen träning. Då sticker jag till gymmet hemma i Blge eller nåt då bara på onsdag fm. Kanon ju :D

Tisdag

Sortering käkar frukost i detta nu. Har haft jättesvårt att sova, för tredje natten i rad nu. Men inatt har jag nog iallafall inte haft någon feber som jag haft de tidigare nätterna. Bara himla förkyld. Men jag mår mycket bättre idag än jag gjorde igår ändå. Trött bara.
Tjäder dök upp här igår också. Han ringde igår och frågade om han fick komma för han hade inget att göra. Spontant!!! Självklart sa jag. Vi kikade lite på min träning och sen blev jag bjuden på käk på Pitchers. Smaskigt var det. Han ligger och slumrar så sött på soffan så. Jag har verkligen lyckats att smyga idag, brukar alltid annars tappa saker i golvet eller liknande när jag ska smyga annars haha. Men idag har jag nog lyckats bättre. Hittills iallafall..
Nu blir det jobb och sen ikväll träning. Får se om jag tränar eller inte. Min hals är kass just nu, får se hur den känns ikväll. Förhoppningsvis bättre. För imorgon är det ju match mot Kvarnsveden i Borlänge. 19.00, tycker ni ALLA borde pallra er dit för att kika :)

Ha en bra dag!
Kram

Hej mina glada vänner

Jag har haft semester och bloggen likaså, därav bristen på inlägg. Men nu så är semestern slut och jag ska börja skriva igen. 
Det har hunnit hända en hel den på dessa 4 veckor skulle jag kunna säga. Veckorna i Spanien med Micki var helt underbara. Likaså dagarna hemma i Borlänge innan och efter resan. Det har ju varit en sån underbar sommar med tanke på vädret. Så jäkla skönt, med tanke på förra årets skitsommar, så det var vi väl värda kanske :)
 
I torsdags satt jag mig ner för att skriva ett inlägg, men blev då inringd på jobb och fick skynda dit efter träningen och så jobbade jag hela natten, så det blev inget inlägg. Det kommer nu istället.
Anledningen till att jag just skulle ha skrivit i torsdags, är att det var årsdagen på min knäskada. 1 augusti 2012 på Kvarnsvedens IP hände det. Såhär ett år senare så började jag tänka tillbaka på hur det senaste året egentligen varit. Mamma ringde mig och vi pratade lite om det. Hon tyckte att det kändes som mer än ett år sen det hände och jag är ganska beredd att hålla med henne på ett sätt. Sitter jag och tänker tillbaka på matchen och hur jag gjorde illa mig och så vidare, så känns det kanske som 3 år sen. Men när jag tänker på min rehabtid så känns det som att tiden gått fruktansvärt snabbt. Det känns som det var nyss jag bara fick cykla på testcykel, inte ens ta långa promenader eller jogga lätt. Idag ser allt annorlunda ut.
Jag har ju nu fått glädjande besked från min sjukgymnast, Linda. Hon säger för det första att styrkemässigt så är jag jäkligt stark. Hon säger att jag faktiskt är mycket starkare än många av de killar som hon har varit sjukgymnast åt genom åren. Bara att få höra en sån sak gör ju att man känner sig betydligt mycket säkrare på sitt knä, att man vågar gå på lite hårdare. Dessutom så är det ju en enorm bekräftelse på att alla dessa timmar och dagar man har lagt ner på tung, och ibland tråkig, träning har gett finfina resultat. Det finns ju nästan inget bättre när man har krigat igenom något så tungt och kommer ut starkare än någonsin, båda fysiskt och psykiskt. För så känner jag mig faktiskt.
I och med detta så har hon även gett mig klartecken att börja kliva in i matchspel ordentligt. Jag är tillräckligt stark och motoriken och tajmingen har kommit tillbaka, så det är bara att köra.
Lyckan hos mig är enorm och den blev inte mindre när tränaren sa till mig efter träningen i fredags att jag skulle få vara med och sitta på bänken på dagens match. Även om jag visste att jag inte skulle räkna med speltid så kändes det ändå helt jäkla underbart. Det är svårt att tänka sig att jag för 9 månader sen, ganska exakt, låg på operationsbordet och karvade upp hela knät och skruvade fast ett nytt korsband. Nej, tiden har allt gått jäkligt fort. Nu har jagt varit med och kört 100% i ca 1,5 vecka på träningarna och jag känner att det blir bättre och bättre för varje träning. Visst har det varit upp och ner vad det gäller min nivå. Vissa träningar funkar allt, andra funkar inget. Men det är så det kommer vara nu i början och även om det är svårt, måste jag försöka ha tålamod och vänta på att det kommer. För det vet jag att det gör, jag måste bara ge mig själv lite tid. Men det är så fruktansvärt svårt. Oavsett hur många gånger man intalar sig själv att man inte kommer vara bra nu i början, så hoppas (och tror) man ändå lite innerst inne att det ska vara precis som när jag slutade. Att tajming, tillstag, snabbhet, allt det ska vara som innan skadan. Men det har jag ju fått uppleva att det inte är haha. Men som sagt, jag känner ändå att det blir bättre och det är det viktigaste.
På onsdag nu väntar höstsäsongens andra match mot Kvarnsveden i Borlänge. Exakt 1 år och 1 vecka efter skadan ska jag tillbaka till planen där det hände. Konstigt nog känns det inte det minsta läskigt. Jag är bara taggad. Jag hoppas jag får vara med på bänken även då :)
 
Jag är världens lyckligaste tjej just nu. Fy fan vad jag älskar fotboll. Vad vore livet utan den!? Kan inte föreställa mig det. Att vara tillbaka är underbart. Nu ska jag KRIGA tills jag når en plats i startelvan, för dit ska jag fasen innan denna höst är slut <3
 
Förlåt fina ni för att jag varit så dålig med uppdatering nu under sommaren. Tack för tålamodet :)
 
Pusss på er
RSS 2.0