Sunday

Sådär ja, imorgon går jag in på sista veckan innan semestern sätter igång. Jag är så jäkla förväntansfull och det ska bli fantastiskt kul och skönt med semester. Så om en vecka är jag på plats i Nerja, Spanien med världens bästa vän och vi har 10 grymma dagar framför oss. Kan inte vänta helt enkelt.
Annars har dagen varit himla slö. Jag har varit helt död efter att ha varit i vaken i nästan 48 timmar. Ja, ioflrsig så fick jag sova 20 minuter här, 10 minuter där och så vidare, några gånger under de 48 timmarna. Kanske skrapade ihop 4 timmars sömn allt som allt iallafall. Alltid något. Så jag trodde iallafall att jag skulle sova bort hela denna dag, men jag vaknade 11.30 ungefär och hade kunnat ligga kvar så många timmar till kändes det som. Men iochmed att jag jobbar öppning imorgon så var det lika bra att gå upp, annars skulle jag nog aldrig komma upp imorgon. Så jag har varit lite trött idag, har inte gjort många knop. PW när jag vaknade, plockat lite här hemma, ett jäkligt kort bålpass hann jag med på em, kanske 10 minuter långt bara. Annars har jag faktiskt bara tagit det lugnt. Är redan lite sovtrött, så jag ska nig borsta tänderna och lägga mig i sängen snart och sova. Det tar dock emot SJUKT mycket då det är final i Confederations cup ikväll. Men den är ju så jäkla sent så jag vet inte om jag kommer palla se hela ändå. Men får nästan ångest om jag missar den också. Kommer nog bli en riktigt jäkla bra match känns det som. åå beslutsångest...
 
Matchen igår slutade 0-0. Det var ingen höjdarmatch, men vi kämpade och slet riktigt hårt och skapade några otroligt vassa målchanser varav några frilägen. Men vi får inte in den jäkla bollen i målet. 0-0 var väl kanske ett rättvist resultat, MEN om något av lagen skulle ha fått med sig ytterligare två poäng, så borde det faktiskt varit vi, helt opartiskt! Det är bara att jobba på så kommer det väl.
 
Natti!

Drömbesked

Nu är det ganska exakt 10 månader sen jag skadade knät och ganska exakt 8 månader sen jag opererade det. Det känns sjukt att säga så just nu, men tiden har gått ganska fort ändå. Iallafall känns det inte som den enormt långa tid jag såg framför mig för 10 månader sen. Då var allt bara ett totalt mörker och varje dag kändes som minst en vecka. Men nu så är allt mycket ljusare.
08.00 imorse befann jag mig hos min sjukgymnast för att göra om två hopptester som jag inte fått godkänt på tidigare. Dels längdhopp på ett ben med fasta armar, och även ett höpptest när man hoppar på ett ben i sidled mellan två upptejpade markeringar, där det gäller att göra så många hopp som möjligt på 30 sekunder. Och huvudpoängen med båda testen är att det inte får skilja för mycket mellan de båda benen.
Idag så hade jag förbättrat båda två och jag är därmed godkänd. Det innebär att jag nu får börja gå med i spelövningar och närkamper igen. Det kommer att dröja ett tag innan jag kan börja kliva in i riktiga matcher dock. Jag måste ju få in timing, känsla, snabbheten och framförallt vänja kroppen så att jag inte drar på mig några andra belastningsskador nu när jag varit borta så länge. Så jag har en del restriktioner fortfarande men jag är SÅ jäkla mycket närmare målet nu. Jag kan nästan ta på det och det känns helt fantastiskt!Jag har svävat på moln hela dagen känns det som haha. Men den extra energin kan jag behöva denna helg:
Började helgen imorse med att ta en pw till gymmet, där jag gjorde testerna hos sjukgymnasten och sen gick jag hem igen. Jag gick hem och fixade frukost, diskade och så har jag haft tvättstugan hela dagen. Så mycket trix och fix här hemma. 
17.00 var det dags för fotbollsträning. Min första hela fotbollsträning där jag inte behövt gå av när de andra gör något som jag inte får göra. Det var galet kul. Kände dock vilken lång väg det är kvar innan jag får in känsla och timing i allt. Men förhoppningsvis så går det någorlunda fort när man väl börjar träna flera dagar fotboll i veckan och kan vara med ordentligt. Efter träningen så drog jag direkt till gymmet och körde ett benpass. Jag kände att jag var tvungen för jag visste att jag inte skulle ha så himla mycket tid över för det denna helg, så det var lika bra att passa på medan man hade den tiden. Passade även på att handla lite på hemvägen inför morgondagen!
Väl hemma så gick jag och la mig på soffan och sov en timme innan jobb. Har jobbat 00-03 nu inatt och kom ganska nyss hem. Nu är den största frågan hur jag ska göra med resten av denna lördag. Vi ska nämligen åka iväg till Växjö idag(lördag) och spela match mot Öster och jag ska följa med hade jag tänkt. Problemet är att jag måste cykla härifrån 06.30 nu på morgonen, så det är om 2 h 40 min. Det är väl inte ens nån idé att gå och lägga sig känner jag. Funderar mer på att förbereda allt inför resan, mat och sånt och kanske gå ut på en löptur eller pw såhär åp morgonkvisten. Jag är egentligen sjukt trött men det känns som att det bara kommer att förvärra tröttheten att sova typ en timme..
Nej, nu har jag bestämt mig. Jag blir uppe. Frågan är vilken träningsform jag ska utföra bara.. Det visar sig när jag kommer ut känner jag :)
Så det blir en heldag i buss och på match för min del imorgon. Vi möter som sat Öster, som har Marie Bengtsson som tränare, min gamla förbundskapten från f15-landslaget tror jag det var. Kan bli kul. Extra kul att vinna en sån match så jag hoppas på det ;)
Vi kommer väl att komma hem nångång vid 23-tiden som det verkar nu och så börjar jag jobba 00 igen. Så det känns som att det blir ett tifft men kul dygn..
Nej nu ska jag sätta fart med att steka lite smaskiga bananpannkakor som jag kan äta till lunch på bussen.
 
Ha en bra dag :)

Midsommarhelgen i bilder

hejhejhejhej!!!

Ännu en underbar långhelg i Borlänge har dragit förbi, snabbare än jag hann säga hej kändes det som. Fy fan vilken bra helg jag har haft rent ut sagt.
Midsommarafton var magisk. Heldag på båten med grabbarna i finfint väder. Kvällen hemma hos Tjäder med en massa trevligt folk, spel och grym musik i Tjäders megahögtalare. Avslutades med en övernattning med alla grabbar som vanligt hemma hos Tjäder och "bakishäng" dagen efter.
Midsommardagen var lika grym den. Som traditionen lyder så hade vi vår sedvanliga förfest hemma hos mig i Gustafs. Det innebär god mat, god dricka, massvis med härligt folk och dessutom den årliga femkampen (som vissa år blivit inställd pga vädret). Saken blev ju inte värre av att mitt dreamteam vann hela skiten... Magi ;)
Förfesten avslutas alltid med att hela gänget åker till Säter och Säterdalen där det alltid är uppträdanden, utomhusdisco, öltält och ett mindre "nöjesfält". Svenne Rubins stod för det stora uppträdandet i år och de levererade som vanligt sina gamla klassiker och hela publiken sjöng med. Vet inte vart den kvällen tog vägen riktigt, men det slutade iallafall med att vi fick skjuts av Anton Eriksson och hans traktor och vagn hela vägen hem till Bodarna. En upplevelse som var bättre än den förra året haha. Inte lika kallt och jävligt ;)
Tack som FAN alla inblandade i denna perfekta helg!!
 
Hade det kanon innan midsommarhelgen också. Blev lite fotboll bland annat och "free-golfing" med Bunis och Niklas. Vi åkte runt med golfklubbor och bollar och slog från oliak ställen. Hittade ett perfekt stup som vi slog utför, så jäkla kul! Än en gång, helt underbar helg!
 
Veckan hemma i Karlstad hittills har varit som vanligt. Träning, jobb och mer träning. Den enda, men desto roligare överraskningen, var att jag fick Jennie och Niklas på besök inatt. De är påväg ner mot GBG och stannade till på en övernattning. Alltid lika trevligt. Tråkigt att de var tvungna att åka så snabbt bara. Men jag kommer ju snart hem igen. Nästa vecka närmare bestämt. Semestern närmar sig och därmed Spanien. Wohooo, som jag längtar :D
 
Imorgon hörni ska jag (förhoppningsvis) göra mitt sista test hos sjukgymnasten. Om jag har ökat så pass mycket som jag tror och hoppas på hopptesterna, så är det mitt sista test. Och vad det innebär, det vågar jag knappt skriva här just nu. Vågar inte prata om det förns jag faktiskt hör orden själv.... Önska mig lycka till bara :))))
 
 
God natt!!

Näst sista nu

Day 28

Dagens

Måndag i träningens tecken

Måndag igen då. Den här måndagen har känts så otroligt mycket lättare än måndagar brukar göra måste jag säga. Trots dåligt med sömn de senaste dagarna. Jag som trodde att jag skulle somna tidigt igår, men nej. Jag somnade väl runt 00.30-tiden och det var uppstigning redan 05.40, så det blev inte alltför många timmars sömn inatt heller. Men känner mig rätt pigg ändå. Det kanske beror på all träning. Det blev hela 3 pass idag. Började med pw som vanligt på morgonen, åkte sen och jobbade och sen till fotbollsträningen. Där körde vi lite teknik och passningar och medan de andra körde 3-zoners, så tog David (tränare) med sig mig åt sidan och körde lite fotarbete/timing på boll och tillstag. Det är det som jag måste jobba otroligt mycket med. Jag känner verkligen hur seg jag har blicvit av att vara skadad såhär länge. Så nu är det mycket snabba fötter som gäller här framöver. Så jäkla tråkigt när man försöker trycka ifrån i löpstegen men det bara känns som att man springer i lera eller nåt. Man kommer ingenstans... Men det är bara att jobba på.
Sen blev det en tur till gymet och ett benpass. Kände att jag behövde köra ett sånt pass idag så det var lika bra när man var varm och klar för att kötta på bara ;)
 
Nu är det bara 1,5 dygn kvar ungefär tills jag åker hem igen till Dalom för att fira midsommar med mina älskade vänner och familj. Tror det kan bli en riktigt jäkla grym helg.. Woohoooo :D

Dagens

Nya hårfärgen

Nät liknande ja :)

Helgslut

Ännu en söndag. En trött och seg söndag. Det blev nattjobb igår och kom nog inte hem förns strax efter 5.30 imorse.Trodde det skulle bli tidigare, så smart som jag är så hade jag bokat en frisörtid till 12.00. Så när jag hade varvat ner och börjat känna mig trött så var ju klockan en bit efter 06.00. Då tänkte jag som så att om jag sover 3 eller 5 timmar spelar inte så stor roll i det långa loppet, kommer fortfarande vara helt död. I och med att jag ska jobba öppning imorgon bitti, så kunde jag inte sova bort hela dagen heller för då skulle jag ju inte kunna sova inatt istället och därmed vara helt slut imorgon på jobbet. Så jag ställde klockan på 9.15 så jag hann upp och träna lite innan det var dags att dra sig mot frissan. Jag är supernöjd. Hon la i en mörkare toning i botten och sen drog hon lite ljusare slingor ut mot topparna, för att få en schysst effekt. Jag är supernöjd. Kom precis därifrån så har inte fixat nån bild på barret än men ska försöka fixa en så ni får se hur det blev :) Inte sån jättestor skillnad mot det jag hade innan, bara lite större skillnader mellan det mörka och ljusa skulle jag nog bäst beskriva det.
 
Igår hade vi ju match mot Kvarnsveden från min hemstad Borlänge. Så det är klart det kändes lite extra i hela kroppen inför det mötet. Vi spelade väldigt bra och tjejerna tog ett sånt jäkla jobb på planen. Det gav utdelning och vi vann till slut med 1-0, så tre nya poäng är införskaffade. Det känns himla skönt :)
 
Nu så sitter jag här i soffan och är så jäkla trött. Kan ju inte somna nu, det blir ju inge bra för sömnen sen. Så jag ska försöka hitta på nåt skoj att göra för att hålla igång. Men det blir nog läggdags himla tidigt ikväll :)
Hoppas ni haft en bra helg!
 
Puss på er

Dagens

Kämpa

På riktigt

Ni som inte smakat mangon som finns i butiker nu, GÖR DET!!! De är så fruktansvärt goda just nu. Äter typ en om dagen haha<3

Nej, vad arg jag blir!

Alltid lika roligt när man tar sig tid och skriver ett inlägg, sen står det att det blivit publicerat även fast det inte har det. Nu är det helt borta och jag får skriva om allting igen...
 
men men :)
 
Jag har iallafall haft en helt underbar långhelg hemma i Borlänge förra veckan. Även fast jag i princip har bott i bilen när jag varit hemma, så har den varit grym. Det blir lätt så när man vill göra så mycket saker och vill hinna med så mycket som möjligt. Då är det bara att packa en mindre väska med det nödvändigaste och ha den i bilen så man är redo för allt. Och framförallt så slipper man åka fram och tillbaka till Gustafs stup i ett när jag spenderar min stördta tid i Borlänge.. Och när jag har så stressigt tidsschema när jag är hemma så är det lika bra. Jag ousslar alltid med tiden, oftast på minutnivå, för att få allting att gå ihop. Även då så hinner jag aldrig med allt jag vill och jag hinner inte umgås med alla jag vill, men så är det bara. Jag önskar att jag kunde klona mig, men det är bara helt enkelt omöjligt. Jag har som sagt iallafall haft en magisk långhelg. Umgåtts med kompisar, golfat, åkt båt, fiskat, tränat fotboll med mera.
 
Det som är skönt med att komma hem till Karlstad igen efter en långhelg hemma, är att man kommer in i sina vanor igen vad gäller mat och träning. Jag fuskar så mycket med både och när jag är hemma. Det är så svårt att äta och träna på samma sätt då man aldrig vet vad som dyker upp eller vad man åker iväg på.
Jag kan iallafall gladeligen säga att jag har hittat ett sätt att träna och äta som jag trivs förbannat bra av. Jag är aldrig hungrig, det är nyttigt och förbannat gott och det ger dessutom resultat på min kropp. Jag har nu gått ner 7kg sen jag flyttade från Borlänge hit till Karlstad (vägde mig idag). 7 hela kg. Känns helt sjukt att jag lät det rinna iväg så mycket innan jag flyttade dock. Men samtidigt var det jäkligt svårt då eftersom jag inte fick hålla på med någon form av träning som gav någon förbränning (pga knät). Men kanske skulle tänkt lite mer på vad man käkade då. Men det är svårt att ändra på gamla vanor. Är glad att alla de kilona är borta nu iallafall. Jag har dock nåt kg kvar innan jag är nöjd. Eller, egentligen så skiter jag i antal kg, det är bara att jag ska känna mig okej i kroppen. Jag vet att jag skulle ha gått ner ännu mer i vikt om det inte varit så att jag lagt på min sjukt mkt mer muskler än jag hade när jag flyttade ner. Så det handlar väl mer om att omvandla lite till. Om det innebär att jag går upp eller ner, det var egewntligen skit samma för min del :)
Så nu jäklar är jag på g iallafall!! Det handlar bara om att jag vill komma i bra form inför att jag ska få komma igång med spel igen. Jag vill ju vara snabb och smidig, inte seg och orörlig. Så det känns bra för den sakens skulle. Sen tror jag att knäna mår bättre av att vara nåt kg lättare också.
 
Annars inväntar jag ett jobbpass 00-03 inatt, det andra passet för dagen. Det kommer bli heeeelt galet kan jag säga. Det är nämligen student här idag så det kommer vara sjukt mycket folk ute och fira sin sista dag som student. Herregud vad jag längtar tillbaka till skolan. Vad bra man hade det egentligen. Man tog då verkligen inte vara på tiden man hade där. Man klagade mest på allt haha. Men bättre vet man nu, som vanligt när det är försent ;)
 
Imorgon är jag dock ledig från jobb. Däremot blir det som vanligt morgonpromenad, fotbollsträning och häng med Nyman. Däremellan så ska jag försöka hinna med att hitta den perfekta midsommarklänningen. Det brukar ju alltid vara så svårt, men jag ska kämpa för den imorgon ;) Ska boka en tid för färgning v mitt hår också. Min frisör går hem och blir mammaledig nu så jag måste passa på innan hon går hem :( :)
 
Ha en bra kväll alla

test

Jag skrev ett längre inlägg för en halvtimme sen. Det står att jag skrivit det men det syns inte på bloggen. Syns detta? Ska testa!

Dagens

Har varit dålig på att uppdatera om mig själv på ett tag. Första dagarna funkade inte mitt internet, de senaste dagarna har jag bara varit slö. Förlåt för det. Det kommer komma ett idag!! :)

Men man blir så sjukt motiverad att ge sig ut och träna i detta ösregn.... BLÄÄÄÄ!

Morgondagens träning

Dagens träning by Anna Jii

Day 19

Anna Jii som vanligt :)

Day 18

Day 17

Dagens träning

Two weeks in

!

Lycka lycka lycka

Har gått runt med ett leende på läpparna hela dagen. Jag har fått ett så mycket bättre besked än jag nånsin hade hoppats på idag av Linda, min sjukhymnast.
Jag kom dit imorse och fick köra styrketest i form av bencurl och benspark. Kommer ni ihåg att jag för två veckor sen gjorde samma test, då var baksidan 91% så stark som på mitt "friska" ben och 89% på framsidan (av låret alltså). Idag, två veckor senare, har jag gått om styrkemässigt. Nuförtiden bag alltså starkare i mitt nyskadade knä än i det andra. Så nu får jag helt plötsligt vara med på i princip ALLT på träningarna. Allt utom övningar där närkamper ingår. Fattar ni??? Jag får springa och passa, skjuta, hoppa upp i luften och nicka, vara med på inläggsövningar, slå långbollar, you name it. Jag är så jäkla lycklig just nu. Ringde syrran direkt, så nu väntar ett fotbollspass på torsdag dag för våran del. Wiihooooo :D
Jag gjorde även ett längdhoppstest. Där skiljde det lite mer och för att få gå med i närkamper och spel, så måste bag komma upp i minst 95% av det friska knät. Så nu har vi ett inbokat möte igen om 3 veckor och då jäklar ska jag hoppa långt och stabilt!!!!

Men lyssna på det här då:
Hon sa dessutom att hon trodde att jag skulle kunna spela hela höstsäsongen. Då höll jag på riktigt på att börja gråta.
Sån jäkla lycka <3 snart snart snart <3

Nu ligger jag hemma på flickrummet hos mamma och Håkan. Fick komma hem en dag tidigare. Så himla skönt. Jag njuter bara just nu. Livet äger!!

Yet another test

Bra dag med jobb och träning. Solen har varit framme u princip hela dagen. Nästan helt molnfritt på eftermiddagen, men jäklar vad det har blåst kallt. Nordliga vindar och hårda vindar. Så steket uteblev idag. Hoppas på bättre väder på min lediga dag imorgon. Eller iallafall mindre blåst, fint har det ju varit :)

Imorgon väntar tvättdag och packning inför hemresan till Kära Borlänge. Och sist men absolut inte minst; ännu ett styrketest hos min sjukgymnast Linda. Jag har tränat på så jäkla bra nu och varit riktigt noga med alla övningar för knät, så jag hoppas att det har gett resultat och att jag får gå vidare lite granna till nästa nivå i träningen. Vad det nu blir. Tuffare hoppövningar blir det iallafall, det sa hon förra gången. Det är alltid kul att utmana lite, även om det är väldigt läskigt första passet. Men efter ett par pass så känns de oftast lätt som en plätt, så jäkla skönt att känna när det går framåt.
Hoppas på det bästa :)

Här kommer morgondagens träning, day 13. Kör bara kör!

Morgondagens träning

Direkt kopierat från Anna Jii på instagram, slö som jag va idag ;) tack Anna!

Day11

Challange

Fantastisk dag med nytt extraknäck?

Började dagen med morgonträning (tidigt) för att hinna med lite stek. Det gjorde jag också. Vid 9.30-tiden låg jag ute på udden och grillades lite.
Efter ca en halvtimme hörde jag en kille säga på värmländska:
- Ursäkta mig.
- Ja?
- Skulle du vilja ta kort på oss? (han och en tjej han hade med sig i matchande rosa t-shirts)
- Ja men visst kan jag det.
De skulle visst gifta sig i slutet av månaden och skulle ha en massa foton på de två på olika ställen runt om i Karlstad. Så jag tog till mina dolda talanger (inlärt av att ha sett på den underbara värmländska filmen bröllopsfotografen) och tog några foton på dem, längst ut på udden med utsikt över älven som gick ihop bakom udden så fint. Känns som att att en del av den värmländska humorn jag har besannas. Kanske blir extraknäck som bröllopsfotograf på deltid nu? ;) Bara jag slipper lära känna Pölsa och grabbarna från Smala Sussie så är jag ganska nöjd :)
 
Efter steket så bar det av på match. Kalmar stod för motståndet på Tingvalla IP. Sjukt het dag, varmaste dagen i år LÄTT. Det har varit en sån värme idag som gör att det lag, som inte förberett sig bra, kommer att gå på knäna sista 20 minutrarna idag. 
Det kändes dock som om alla våra tjejer var tiktigt bra förberedda och det visade de sig vara också. Vi tog rättvist hem en efterlängtad 3-poängare till idag. Jäklar vad gött det kändes när domaren blåste i sin pipa. 2-1 blev slutresultatet. Så jäkla go dag!
 
Nu väntar bara lite jobb såhär på nattkvisten innan jag äntligen får gå och sova. Känner mig döööd. Kanske tar en liten pn innan jag trampar iväg :)
RSS 2.0