uttjatat

Ja jag vet, jag börjar kanske bli tjatig men jäklar vad det är skolarbeten till höger och vänster just nu. Och det blir bara mer och mer hela tiden. Igår dugga, idag lämnade vi in en labbrapport samtidigt som vi fick nya uppgifter och ny rapport som ska skrivas OCH imorgon så ska jag stå upp inför en lärare och en grupp av människor och prata om ett ämne som ligger mig nära hjärtat. Hmmm tänker ni, undra vad det kan vara!?
Exakt, tror alla ni gissade rätt; fotboll. Mitt ständiga ämne. Ända sen jag gick i lågstadiet har allt handlat om fotboll i skolan. När vi skulle skriva "uppsatser", sagor och berättlser så handlade de alltid om fotboll. När vi hade trä/syslöjd så gjorde jag i princip alltid saker med fotbollar på.
Men det är så lätt att prata om det för man har så fruktansvärt många upplevelser från fotbollen. Både bra och dåliga, så det är lätt att kunna vända och vrida på det och anpassa det efter syftet med uppgiften. Tycker jag iallafall. Men så är det väl för alla som har ett stort intresse för någonting :)
 
I förrgår fick vi förresten tillbaka svaren på knä och fotscreeningen vi gjorde för en eller två veckor sen med vår sjukgymnast. Han kollade ju knäna (hur man landar efter hopp), fotisättningen när vi springer och så kollade han stelheten/vigheten i baksida låt (hamstring). Otroligt nog hade jag perfekta resultat på alla tetserna. Jag fick inte nåt träningsprogram överhuvudtaget alltså. Det kändes ju fantastiskt bra. Ännu ett bevis på att träningen har effekt. JAg gillar't!!
Nej, om man ska ta och lägga sig kanske så man är pigg och fräsch imorgon när det är dags att snacka inför publik. Det ska faktiskt bli kul. Jag är inte ett dugg rädd för att smacka inför publik. Det svåra kommer bli att hålla tiden. Vi ska snacka i 5 minuter. Varken mer eller mindre. En diff på 30 sek är oacceptabelt står det. Hoppas verkligen att man kan få ha med sig en klocka eller mobil upp så man har något att gå efter. Jag har så jäkla lätt att sväva iväg på ämnena jag snackar om. Inte bra!!!
 
Nej som sagt, sovdags. 
Wish me luck :)
 
Natti
 
 

Dugga

Då var första Duggan skriven. Matte var ämnet. Gick väl inte sådär jättebra om jag ska vara ärlig. Får se om jag får med
Mig några bonuspoäng till tentan sen eller inte. Förmodligen inte. Kändes inte alltför bra.. Men så är det. Resultatet har ingen påverkan på betyget så jag får väl se till att plugga som en galning inför tentan sen istället :)
Efter duggan satt vi oss i datapaket för att skriva på labbrapporten. 13 sidor blev det idag, fortsättningen följer imorgon. Herregud vad vi kämpade med den. Men jag tror den börjar forma sig till något bra. 
Träffade Nyman sen och vi hoppade på bussen till stan, där det var en "världens mat-marknad". Folk från olika länder var där med ostar, korvar, fins skinkor, bakelser, ja en massa göttans. Jag köpte med mig lite fika hem som jag kan snaska på framöver ;)



Nu på kvällen så har Hannah, Richard, Elin och Stefan varit här hos mig för att kolla på Man U- Liverpool. Slutade tyvärr 1-0, sjukt tråkigt. Liverpool borde gjort något/några mål om de förvaltade sina chanser bättre. Men så kan det vara.

Just det, jag har budat hem ett bord också så jag hämtade idag med Hannah och Richard. Ett litet pelarbord bara. Blir nog bra när jag för allt att bli som jag väl här hemma;)


Grym helg

Då var man tillbaka i Kd igen efter en långhelg hemma i blge. Jäklar vad bra den har varit. Har myst så mycket med alla Goa vänner och familj. Har hunnit med lite fotboll, klippningar, kalas och massa annat skoj :)
Men nu är jag verkligen tillbaka i verkligheten igen. Dugga imorgon innebär mattehetsplugga hela dagen. Nu sitter jag på bussen påväg till affären. Kylskåpet gapar lite tomt så den behövs fyllas på lite granna. Sen blir det som sagt plugg hela dagen fram till träningen ikväll. 

Förresten så fick jag godkänt på den första labben vi lämnade in. Känns ju förjävla fint ändå :) nu är man igång, wohooo




Arla

Klockan ringde 04.18 imorse. Dags att vakna för att åka hem till Borlänge. Sitter på tåget nu påväg mot Hallsberg där ett stopp väntar innan jag kan hoppa på nästa tåg mot Borlänge. 
Väl på plats ska jag hem till Jonathan. Vi ska ut på en långpromenad med Dexter och sen skulle Jonta slänga ihop lite lunch. Drömmen skulle jag vilja säga. Sen väntar som vanligt en massa annat skojsigt i helgen. Trodde som vanligt att det skulle bli lugnt med knappt några planer, men det sket sig rätt fort haha. Men jag klagar inte. Kul att ha mkt att göra när man kommer hem. Finns så mycket man vill göra och många man vill träffa. Tror det kommer bli en bra helg. 
Passar på att slänga upp lite bilder från helgen som var :)





hummm

Igår skrev jag om 3 labbrapporter och en dugga på en vecka.. Vi kan nu lägga till att jag ska hålla en muntlig presentation på det också. Gaaaah jag vet inte hur jag ska få det att gå ihop riktigt... Men men, det är väl bara att göra sitt bästa, mer kan jag fan inte göra. Men man kan inte kalla det för en mjukstart i skolan direkt..
Har suttit en stund idag med matten efter att jag kom hem från skolan. Det känns rätt så bra med de nya avsnitten iallafall. Nu är det bara att nöta de lite äldre kapitlen vi gått igenom och försöka förstå allting. En del var svårt och en del lite lättare. Vi får se hur det går helt enkelt.
 
Nu ska jag byta om för att dra på träning. David skulle tydligen "köra skiten ur oss" idag om jag ska citera en av våra andra tränare. Det blir spännande att se vad det är för träning. SPRIIIING typ, kanske innefattar det en piska, vem vet, vem vet ;)
Efter träningen så ska jag väl försöka få lite mer plugg gjort men jag måste också packa. Tåget går 05.55 imorgon bitti så det blir ingen packning imorgon. Det blir bara upp och åk i princip. Så det är ju skönt att få klart allting ikväll så att säga. Det blir nog en hel del plugg på tåget också. Men då tror jag mest det blir labbrapportskrivning om "vibrerande stavar". Jag tror förresten att vi har löst allt vi har löst för att kunna genomföra hela rapporten nu, vilket känns förjäkla bra. Idag innan labben kändes det hopplöst, jag förstod inte alls hur vi skulle kunna lösa det. Men nu känns allt mkt bättre. Kanske finns ett ljus i denna tunnel ändå.. :)
 
Ciao

Fin vecka

Snacka om att hösten har bitit sig fast rejält här i Sverige nu och fort gick det. Tog på min varmaste kofta idag innan jag satte mig på bussen mot skolan. Redan nu är det kallt i föreläsningssalarna på skolan. Kan bara tänka mig hur det kommet vara i vinter... Burrrr..
Skolan för övrigt går rätt så bra. Det är kul men sjukt mycket. Från och med idag till en vecka framöver, har vi 3 labbrapporter och en mattedugga. På en jäkla vecka. Och det är inte i närheten av så "enkelt" som labbarna på gymnasietiden. Här fick vi en labbhandledning på 4-5 meningar och ingenting annat alls som vi ska klara oss med. Vi ska försöka hitta egna samband och tänka utifrån våra kunskaper, exakt vilka faktorer som påverkar vissa saker o.s.v.. Men det är kul att få använda hjärnan lite också :)

Träning mån-tors denna vecka. Vi är spellediga i helgen så vi la fredagsträningen idag istället så vi skulle kunna få en långhelg. Jag ska åka hem till Borlänge i helgen. Hälsa på släkt och vänner. Bland annat fira min fina August som blivit hela 4 år i helgen. Herregud vad tiden går fort. Det står väl inte på förns han tar studenten nu haha. Nej, så fort hoppas jag inte att tiden går!

Nu är jag snart i skolan, där väntar en kemilabb. Kan ju bli spännande. Känns som att jag har glömt all kemi från gymnasiet (för jag var inte spec. intresserad). Men men, det går bog bra. Ha en bra dag :)

Resultatet efter frissan


Jag är supernöjd :)

One down

Då var mitt livs första rapport på universitetet inlämnad. Min första uppgift överhuvudtaget. Det känns bra. Jag tror vi fick till det till slut. Det kändes så iallafall :)
Annars har dagen varit som vanligt; Skola och träning. Efter träningen så följde Hannah med hit och jag hjälpte henne lite med ett skolarbete hon håller på med. Så rullar dagarna på nu. 
Men jag fick tidig helg denna vecka. Vi är lediga imorgon så det betyder att jag kan ta lite sovmorgon. Men jag har mycket att göra ändå imorgon så det blir inte att ligga och dra sig alltför länge. Bland annat så ska jag äntligen till frisören för klipp och färg. Längtar!! Vet dock inte hur jag ska göra. Klippningen blir densamma, ska behålla så mkt som möjligt, men färgmässigt vet jag inte alls. Blir väl fria händer till frisören som vanligt haha. Det visar sig imorgon vad det blir för nåt :)

Natti

Missad VM-kvalmatch

Nu börjar snart Sveriges VM-kvalmatch. Jag kommer dock missa hela. Vi ska iväg på träning. Hinner iallafall lyssna på nationalsången innan Hannah kommer och hämtar upp mig med cykeln.
KÖR SVERIGE; KÖÖÖÖÖR!!!

Finfrämmande

Hela helgen har pappa varit här på besök. Han kom i fredags tillsammans med Hasse, Marie, Michelle och hunden Inez. Det är min Faster, henned man, deras dotter(min kusin) och deras hund. De var här för att hälsa på Hannah och Richrad och pappa bodde hos mig. Vi har haft en lugn och skön helg. Inte gjort så mycket. Kikat fotboll, ätit god mat och bara myst. Jag jobbade en stund på lördagen och så hade jag match på söbndagen, så det har blivit väldigt lugnt. En match som vi för övrigt vann med 2-1 efter många om och men. Vi mötte Djurgården och det var himla skönt att kunna vända och vinna matchen efter att ha legat under i princip hela matchen... Nu är det bara kriga in i det sista som gäller för oss!!
 
Skola idag igen. Startade med en halvdag, 8.15-12 med matte. Samma sak imorgon. Men det är så jäkla mycket matte plkus en labb som ska lämnas in nu, så det blir att jobba en hel del hemma imorgon. Det blir nog att jobba en hel del hemma resten av veckan skulle jag tro faktiskt.. 3 hela förmiddagar proppade med nya matteföreläsningar nu mån-ons och man vill ju inte hamna på efterkälken....
 
Idag tränade vi ca 1h bara innan vi åkte upp till Kronoparken för att göra knä-screening med vår sjukgymnast Marcus. Det går till så att han filmar när vi gör några hopp, när vi springer på löpband och så mäter han vigheten i baksida låt skulle man kunna säga. Han kollar då hur man springer (sätter ner fötter osv) och sen hur knäna ser ut när man hoppar och landar. Balsida lår och hoppen fick vi svar på direkt, jag och Hannah, för vi var sist, men det andra får vi vänta på. För min del såg det bra ut allting så det kändes jäkla bra. 
Det hela går ut på att han ska se hur vi jobbar med fotisättningar och hur bra knäkontroll vi har för att förebygga skador. Ser han att det är nåt som är lite galet, så kan han redan nu gå in och peta i detaljer, alternativt ge oss träningsprogram för att bygga upp svagare delar, och på så sätt förebygga skador. Hur bra som helst att vi får gå på såna kontroller och tester. Tummen upp QBIK!
 
Nu blir det läggdags. Ny dag med mkt info som ska matas in i hjärnan imorgon, så det är bäst att vara utvilad (som jag nog inte var i morse då jag i sömnen stängt av alla larm och jag försov mig. Missade dock ingenting så jag vaknade av mig själv 20 mion efter sista larmet lösts ut)-
 
Natti :)

Skoldagar

Nu har vi kommit igång ordentligt med skolan. En rapport ska redan lämnas in och jag kommer spendera hela eftermiddagen imorgon med min kompanjon Nathalie och försöka lösa de sista uppgifterna och förhoppningsvis hinna börja med rapporten. Inget enkelt program det där vi får jobba med...
 
Annars så har jag fixat med lite välbehövliga grejer hittills i veckan. Jag har köpt ett par nya skor. Jag har haft ett par svarta skinnskor som har varit mina absoluta favoriter, men de har jag använt så mycket så att de har gått sönder. Nu har jag köpt ett par nya liknande. LYCKA! Ett par Vagabond. Köpte dessutom en väska som jag kan ha till skolan där både böcker, miniräknare och annat smått och gott får plats. Ska försöka slänga upp en bild på det imorgon :) Hittade dessutom en massa underkläder på rean som var superfina, så jag passade på att köpa mig en ny bh och några trosor. Perfekt ju!
 
Imorgon är det skola igen som gäller. Föreläsning i experimentell problemlösning 8.15-12.00. Sen blir det lunch och som sagt att sitta med rapporten innan det är dags för träning.
 
På fredag kommer pappa hit och hälsar på :) Han åker hit med Marie och Hasse som ska hit och hälsa på Hannah och Richard. Det kommer bli trevligt tror jag. Blir lugnt bara och lite mys. Ladda inför söndagens match mot Djurgården här hemma på Tingvalla IP. Kommer bli hur bra som helst. Laddninegn börjar med att vi allihopa (pappa, Hannah, Richard, Hasse och Maria) kommer till mig på fredag kväll för att mysa och se på Irland-Sverige i VM-kvalet. Kan blir spaännande. Bara 3 poäng som gäller!
 
Natti

Bra måndag

Skön dag. Gick i skolan 8.15-12 idag bara. Var dock så jäkla trött när jag kom hem, så efter lunchen så somnade jag i soffan. Som tur var hade jag ställt klockan så jag inte skulle sova över träningen som började 17.00. Det var en bra träning. Fokus på aggressivitet idag. Full fart mot helgens match då vi möter Djurgården hemma. Längtar!!!

Som jag skrev idag så har våran reklamfilm börjat rulla på bussarna. Jag skulle spela in filmen och satt mig perfekt framför en av skärmarna. Men nån minut innan just vår video kickade igång, så kom det en tjej och satte sig precis framför. Visste inte hur jag skulle göra riktigt för att inte hon skulle tro att jag filmade henne. Så kvalitén på filmen är inte den bästa, men den finns att se på min instagram @abbsan för den nyfikne. Den blev faktiskt bra måste jag säga :)

Imorgon matte igen. 8.15-12. Sen ska jag till stan och försöka hitta en väska som jag kan ha mina Skolgrejer i. Jag har ingen bra väska för tillfället nämligen.. Sen skulle jag behöva lite annat material till skolan. Sen blir det träning som vanligt och plugg hemma :) snart kör de stentuffa veckorna igång. Jag ska försöka bli så förberedd jag bara kan, i förväg.

Natti :)

söndag igen

Ja jäklar vad helgerna bara seglar förbi. Varje helg känns som en endaste kort dag. Men jag har iallafall haft en grym helg. Jimmy har varit här och hälsat på hela helgen. Dessutom var det match igår mot LB07. Den vann vi med 2-1, riktigt skönt är det. Vi har jaft en bra start på hösten och så ska vi fasiken fortsätta. Blev ingen speltid för mig denna match men jag jobbar på så hoppas vi att det kommer tillbaka snart. Det känns verkligen som att det blir bättre och bättre för varje vaecka, så snart hoppas jag verkligen att det lossnar och jag är tillbaka där jag slutade :)
 
Imorgon är det skola igen. Men jag har absolut noll söndagsångest. Jag tycker tvärtom att det varit roligt i skolan hittills. Som sagt, iallafall hittills. Jag antar att det kommer att hinna ändras om några veckor. Jag har sett schemat, hur det ser ut om 2.3 veckor. Då är det smockat med dugga och labbrapporter som ska skrivas, tillsammans med en annan rapport. Så det kommer bli några tuffa veckor framöver. Så det gäller bara att vara med på alla föreläsningar jag bara kan och plugga järnet redan nu från början så att jag inte tar allting sen om 2-3 veckor (vilket jag haft en tendens att göra hela mitt tidigare skolliv). Då satt jag nästan alltid dagen innan och gjorde klart allting. Kunde sitta uppe med labbrapporter till sent in på morgontimmarna med labbrapporter och liknande, bara för att jag planerat så dåligt och skjutit upp allting till sista sekund. Vad jag har fattat så kommer det absolut inte att fungera här på universitetet. Absolut inte nu när kurserna är så pass svåra och avancerade iallafall. Ska bli spännande att se hur första duggan/rapporten/tentan går och ser ut. Och väldigt skönt när den första är över ( och förhoppningsvis godkänd), så man kan känna atat man kommit in i det. Nu har jag ingen aning om nånting. Det känns som att bilden som alla målat upp av universitetet och framför allt civilingenjörsprogrammet, så är det att det ska vara näst intill omänskligt svårt och mycket att göra... Det jag är lite nervös över.. Men men, som sagt, efter första tentan så antar jag att man kommer komma in i det mer och känna hur det kommer att vara på ett ungefär fram över :)
 
Dessutom så kommer reklamfilmen, som vi spelade in i måndags, börja rulla på skärmarna på alla stadsbussar imorgon. Jag ska försöka sätta mig vid en skärm och spela in allt. Så får vi se om den kanske kommer upp här på bloggen. Ska bli väldigt spännande att se hur den ser ut ;)
 
Hoppas ni haft lika grym helg som jag haft!!
PUSS
RSS 2.0