Cykel

Besöket hos sjukgymnasten gick bra! Jag har fått en bristning i baksidan bara som har gjort att mitt knä svullnar väldigt lätt, vad jag än gör. Och såklart så har det gjort ont i baksidan när jag försökt gå och när jag gjort mina övningar. Det är så sjukt frustrerande!!! Det gjorde också att efter jag gått från bilen hela vägen bort till sjukgymnastiken så hade knät svullnat en hel del, som i sin tur ledde till att rörligheten försämrades avsevärt. Böjningen blir lidande av det. Så när det var dags för mätning kom jag bara upp i 105 grader när jag vet att jag garanterat gjort 10 grader till hemma. Men det är ju skit samma egentligen! Huvudsaken är att jag klarar det jag ska göra. Men för säkerhets skull så ska jag vara mer stilla nu i några dagar, mer is, mer högläge och inga längre gångsträckor. För nu så ska jag få börja cykla lite lätt på testcykel och där behöver man kunna böja ca 110 grader för att komma runt. Jag fick testcykla lite nere när Anders, min sjukgymnast, kollade på. I början kom jag inte alls runt ett varv med pedalerna utan att jag var tvungen att vika höften. Men efter en minut så kom jag runt mer än väl, så jag behöver väl bara bli lite varm och mjuk runt knät så funkar det nog ändå. Det känns iallafall jäkligt kul att få ta ett steg till framåt. Och nu är det inte bara cykel, det är andra styrkeövningar som jag får köra 3 ggr/vecka. Knäböj, tåhävningar, övningar med gummiband såsom spark framåt och bakåt och sen är det en del övningar till! Det känns jäkligt bra. Dessutom så finslipade vi gångtekniken utan kryckor lite. Så nu har jag lite att öva på. Så jäkla kul att sträva efter nya mål nu. Så nu är det bara att kämpa på:)
Vad gäller kryckorna så behöver jag inte alls ha dom inomhus längre. Men detta "underbara" väder gör att det är livsfarligt för en person i mitt tillstånd att gå ut på gatorna utan kryckor. Så det är bara att bita ihop och kriga med dom ute ett tag till. Men det är lika bra. Jag blir fruktansvärt osäker när jag är ute och går. Jag går typ 10 cm i varje steg utan kryckorna. Så om jag vill få något gjort under en dag så är det nog lika bra att jag har dom ett tag till :)

Nya uppdrag?

Nu kör vi en sista isning av knät innan det är dags för Falun och sjukgymnasten igen imorgon bitti. Förhoppningsvis så har jag uppnått alla delmål för denna gång och kan åka på träningen ytterligare. Haft det lite sisådär den här veckan. Det högg till som satan i baksidan av knät för nån dag sen och sen dess har det varit stelt och det svullnar ganska lätt. Men jag har ju kunnat sköta träningen ändå så jag hoppas att det går bra ändå!

Har för övrigt haft en superkväll med Hanna, Sigge, Hasse, helene, Rosie och Titti från handbollen. Vi har käkat mat och efterrätt och snackat en massa strunt, som alltid. Och det är alltid lika kul:)

Natti

Julstämning

Nu jäklar börjar det bli julstämning på allvar här hemma. Mamma var förbi igår med en minigran och en massa tallris som jag har piffat till lägenheten med lite. Så nu börjar det bli lite ordning här hemma. jag tyckte aldrig att det var kul att julstöka och fixa och dona när jag bodde hemma, men nu när jag har flyttat så är det så jäkla kul! Jag ÄLSKAR att julpynta och greja inför julen:D Fanny kom hit och hjälpte till. Eller ja, hon matade granarna med sockerbitar precis som jag gjorde när jag var liten ;) vi lagade mat, spelade gitarr och bara tog det lugnt mest. Kul dag, längesen man såg Fannsan nu så det var trevligt :)
Sen drog jag vidare till Tjäder med Senbe. Vi kikade på hockey, film och bakade kolakakor. Riktigt gott må jag säga!

Nu ska jag agera lärare igen. Adam är på besök och ska ha hjälp med fysik A. Sen blir det myskväll med handbollstjejerna:)

Swedish House Mafia

Vilken magisk och sjuk helg jag haft. Helt galet kul. SHM var riktigt, riktigt bra. Mäktigt när en fullsatt Friends Arena står och sjunger "Don't you worry, don't you worry child. See heaven's got a plan for you". Nej, helt jäkla fantastiskt. Tack så mycket för en som sagt magisk helg!

PEPP

Nu kör vi SHM FFS!!!!!!

Nyinrett

Yes, då var äntligen hyllorna uppe. Dock inte den allra sista och inte rullgardinen men annars så kom allt upp. Saker som jag inte planerat åkte tillochmed upp, som spegeln till exempel. Det känns fruktansvärt skönt! Håkan kom hit med sin nya älskling som han så fint borrade hål i väggarna. Såg mer ut som en mindre k-pist i mina ögon när han körde den i väggen. Men han är för duktig alltså. Det är skönt att ha en snickare i familjen :)

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Donat i lägenheten bara och lyssnat på musik. Försöker vila knät så mycket som möjligt inför Stockholm. Kan inte fatta att vi ska på SHM på lördag. Det som vi snackat om sen i somras är äntligen här nu. Ska bli så jäkla kul. Jag, Hannah, Richard och Felix är det som åker. Kan inte bli annat än succé;)

:D

Jag får på mig ett par jeans idag, Woop Woop!!! Lycka haha

Breaking dawn

Blev hämtad imorse strax efter 7 av Mathias för att åka upp till maser och Hälsa på. Jag var där i princip hela dagen. Alltid lika kul att träffa alla igen och snacka lite skit. Dessutom så kom jag alldeles lägligt till vinlotteriet. Det är ett lotteri som dom gör på skolan varje år inför jul. Man skriver upp sig på ett kort, ett kort i en vanlig kortlek representerar en lott. Varje lott kostar 20 kr och sen på något sätt så dras vinnare och man får dela på vinstpotten som består av ett antal olika vinflaskor rött vin! Jag gillar ju egentligen inte rödvin, inte det minsta. Men så fort det vankas tävling så är jag med!;) så jag skrev upp mig på dom lottplatser som fanns kvar så nu är det bara att vänta och hoppas på en finfin vinst! Jag kan ju alltid bjuda på vinet när jag har besök! Segerns sötma, mihihi.

Kom precis hem från bio med Lina och Carro. Vi såg Breaking dawn part two. Den var riktigt bra faktiskt, tråkigt att det är över nu bara. Det är alltid så tråkigt när någonting man har följt under flera år bara tar slut.. Men men, det är bara att gilla läget. Trevlig kväll iallafall med trevligt sällskap!
Bra avslut på denna tisdag! Natti:)

Måndag

Alltid en spännande dag! Man vet aldrig riktigt vad som händer. Något jag märkte iallafall var att jag inte hade ett endaste dugg kvar i mitt kylskåp vilket ledde till att jag blev väldigt hungrig efter några timmar. Men snälla mamma hade vägarna förbi, så vi åkte in på maxi och handlade alla nödvändigheter.
Dessutom har jag börjat fixa och dona här i lägenheten. Så gott det går iallafall. Jag ska, någon dag denna vecka, få upp mina hyllor som jag och Håkan gjorde själva om ni kommer ihåg? Vi gjorde dom i augusti nångång men har inte kommit upp än. Men nu är jag trött på att väggarna gapar tomma här hemma så nu jäklar ska dom upp. Så jag har donat med lite fotoramar som ska upp, lite annat smått och gott som ska upp och så har jag faktiskt börjat lite lätt med julpyntet. Nu längtar jag som bara den till julen. Det är så mysigt och så är det himla kul att julpynta:)

Och vet ni, idag har jag gått för första gången utan kryckor. Jag har gått nästintill hela dagen, här hemma alltså, utan kryckor. Det är väldigt stapplande men det är iallafall ett framsteg. Jag blir så jäkla glad för varje litet steg framåt. Men det är det här som är det jobbiga och svåra med en opererad korsbandsskada. Man ska göra så mycket man kan, träna så mycket man kan osv. (Då självklart bara dom övningar man fått av sjukgymnasten). Men samtidigt ska man ligga stilla så mycket som möjligt med benet i högläge och gärna med is för att det inte ska svullnar för mycket så att man hamnar några steg bakåt igen. Men det är så svårt att hitta den balansen. Framförallt när man inser att man klarar av något nytt. Som idag, jag har velat gå så mycket som möjligt, bara för att få gången att bli så normal och bra som möjligt, men då får man betala i svullnad istället. Så det gäller att försöka hitta den där balansen som sagt. Ligger lite isad nu så kan jag säkert köra lite mer träning nu innan jag ska sova och imorgon är förhoppningsvis svullnaden nere igen! :)

Imorgon blir det ett besök på Maserskolan för att träffa alla kollegor. Får hämtning av Mathias på morgonen och sen blir det väl några timmar på skolan:)

Sov gott!

Bättre helg

Har haft en jätteskön helg. Igår var det träning och sen tjejkväll med mat, snacks och mycket snack. Väldigt trevligt. Lilla Hjalmar fick också vara med ett litet tag. Det var längesen man höll i någon så liten person haha. Det var nog 3 år sen när August var liten!

Idag så har det varit futsal för hela slanten. Fick agera coach, jag och Sara inför SM nästa helg. Så vi hade en träningsmatch idag som vi vann med 13-1. Riktigt kul att se, stundtals var det fantastiskt fint spel. Haha det känns så sjukt att säga det men det känslan man får i kroppen av att kolla på ett anfall som taget ur skolboken, den är obeskrivlig. Man mår så jäkla bra av det i hela kroppen. Man blir avslappnad och helt lycklig. Fruktansvärt kul att se:) tyvärr kan jag inte vara med nästa vecka på SM eftersom jag ska på SHM. Men jag tror att det ska gå bra ändå. Eller jag vet att det gör det:)

Dessutom har jag flyttat hem till lägenheten igen. Får se om jag fixar det, men det tror jag:)
Nu blir det bara vila i soffan med knät isat och i högläge. Efter allt gående och stående idag så är knät väldigt svullet. Vet att jag måste ta det lugnare än så nu ett tag! Men jäklar vad jag vill vara med i "Vem kan slå Filip och Fredrik". Det hade varit magiskt! Nästa säsong kanske ;)

Ååååå

Vad är det för fel!? Jag har nog aldrig haft problem med att sova. Men jag har vaknat mitt i natten och stirrat, tre nätter i rad nu. Dom andra nätterna har jag kunnat somna om men inatt så kan jag inte. Har nog legat vaken sen 4-tiden om inte ännu tidigare. Jag kan bara inte somna även fast jag är trött...
Sjukt irriterande!

Utflyktsdag

Idag har varit en dag där det hänt mycket igen. Ingen blir gladare än mig just nu när det händer saker om dagarna. Jag och mamma åkte till Blge direkt när jag vaknade för att kika lite på Dorres och Rusta. Det fanns en hel del fina och välbehövliga saker där, så jag köpte lite smått och gott med mammsen som hjälp. Mamma droppade sen av mig hemma för att åka och träna, men då kom Hannah på besök i nån timme. Vi satt bara och snackade och käkade lite för att catch up lite! Hann dock inte ses alltför länge innan mamma kom och hämtade mig igen, hem till Gustafs. Två nätter kvar hör ute nu bara. två veckor har gått väldigt snabbt och mamma och Håkan har varit till sån himla stor hjälp. Herregud vad handikappad man blir efter en sån här operation alltså. Man kan knappt ta på sig strumporna själv eller gå på toaletten. Allting som man som vanligt ser som självklara blir inte längre så självklara. Kan ju faktiskt vara lite nyttigt att känna så ibland också kanske. Man kanske lär sig att uppskatta vardagen mer, vad vet jag :)
Påväg hem så stannade vi till vid Svens grav och tände ett ljus. Vi hann inte dit på hans fördelsedag så det fick bli nu istället. Sven är Håkans pappa som dog för fem år sen, 91 år gammal. En riktigt rolig krutgubbe var han allt. Han bodde i ett hus här på våran gård, det hur som Stina och Nicklas numer bor i. Så man träffade honom varje dag på något sätt iallafall. Att fem år har gått så fort... Jag hoppas han har det bra där han är ju iallafall!
Väl hemma i Gustafs så blev det lite glögg och pepparkakor, middag och kortspel. Mitt i kortspelet så kom Stefan Hedin in och sa att Urban hade kört på ett rådjur lite längre bort. Eftersom att Håkan är nån typ av överhuvud tror jag eller vad det nunheter haha, när det gäller jakt, så fick han ta hand om det. Nyfiken som man är så ville jag följa med in och kolla när han tog hand om det. Men jag gick efter ett tag, det inte blev så fräscht när dom skulle flå det kände jag. Så nu blir det X-factor och lite mys. Malcolm ger mig rysningar. Herregud, grym han är!
 
Imorgon ska jag, Sara och Fia till Enbackahallen för att ha hand om en träning inför SM i futsal. Vi ska se vilket lag vi ska ta ut och så, så det blir lite prestige imorgon. Men det är alltid kul med tävling ;) Så nu tjejer hoppas jag ni taggar till imorgon så ni kan visa vad ni går för!! ;)
Dessutom blir det tjejkväll som sagt med pizza och myskläder! En bättre lördag helt enkelt!
 
 
 
 

Yes

Har förresten inte tagit en enda värktablett idag!! Första dagen helt utan tabletter efter operationen. Hittills känns det bra faktiskt. Får hoppas att jag klarar natten utan att behöva ta en!
Woop woop, progress!

KABOOOM

Förlåt förlåt förlåt. alla har tjatat om Zlatan hela kvällen igår och hela dagen idag, men va fa-aaan. Vad gör människan? haha det är det sjukaste jag har varit med om. Han är galen, han är kung!! Ringde Hannah, min kusin, efter matchen. Jag fattade inte ett ljud av vad hon sa för hon var så lyrisk. Jag tror hon slog världsrekord i flest ord på kortast tid haha, herregud. Allt med honom är ju bara sjukt. Hur fan kan han vara så jäkla bra? Nej, det är bara sjukt. Kul idag också när man hör intervjuer med engelska medier och annat fotbollsfolk från England. Dom har ju alltid skrivit ner honom totalt i England, så nu tänkte man att dom skulle få en knäpp på näsan. Då är det en som säger något i stil med "Okej, han är bra. Sveriges klart bästa spelare. Men han är lååångt ifrån en av tidernas bästa spelare och han kommer då aldrig att ta sig till Premier League".... Hmmmmm... Nej, vad fan ska han dit och göra? haha, ja men det är alltid kul att höra sånt där, då vet man att han har gjort något bra som sticker i ögonen på dom egentligen!
Jag var iallafall hemma hos Johan med Laxen, Jocke och barnen. Dom gjorde lite hemlagad sushi, vi käkade godis och bara mös och tog det lugnt och såg på matchen såklart. Helt galet som sagt! Underbara Lax kom hit till Gustafs och hämtade mig och sen körde hon hem mig igen på kvällen. Tack så mycket för det. Så himla skönt att få lämna dessa väggar en liten stund och se något annat :)

Fick lämna huset en gång till idag faktiskt. Jag var till läkarhuset för att titta till såren efter operationen och för att lägga om dem. Det såg bra ut, inga infektioner eller så, men ett sår behövdes läggas om mer rejält, de andra behövdes bara tejpas. Så nu får jag äntligen tvätta benet ordentligt och slipper sitta med benet inlindat i påsat när det är dags att duscha. Efter läkarhuset var jag hem en stund till lägenheten också medan mamma var på gymmet. Jag kände verkligen att jag har saknat min lägenhet. Det var så himla skönt att bara komma hem och lägga sig på min soffa. Inte för att jag har det dåligt här, inte alls, snarare tvärtom. Men hemma är alltid hemma och det ska bli skönt att snart komma hem. Åker nog hem på söndag som det ser ut nu iallafall, Först väntar en tjejkväll på lördag här i gustafs och en sista övernattning här med Jennie och Niklas. Sen så bär det av hemåt:)

förändringar

Försöker ändra på bloggen lite. får se hur det går... :)

seg segare segast

Den här dagen går till historien i att vara långsam tror jag. Herregud vilken tråkig dag haha. Jag har inte gjort så mycket mer än att tittat på en massa usla tv-program och sånt därnt. Som visar ju inte speciellt underhållande program på dagtid om man säger så. Försökte korta ner dagen med att sova nån timme mitt på dagen, emn det lyckades jag aldrig med. Nej, bättre blir det iallafall nu på kvällen när både mamma och Håkan kommer hem och det blir lite bra att se på, på tvn. Det blir bland annat bandy för mig ikväll. Ljusdal-Hammarby visas ikväll. Jag har dessutom spelat på lite hockeymatcher och bandymatchen såklart. Jag har haft ett litet uppehåll i mitt spelande eftersom det inte har gått så bra de senaste gångerna jag spelat. Vet inte när jag vann senast. Jag har åkt dit på ett fjuttigt mål jag vet inte hur många gånger. Så jag var så förbannad ett tag så jag inte klarade av att spela nå mer haha. Men idag har jag gett det ett försök.Mest för skojs skull för att "spela upp" det jag hade på kontot, vilket var 14 kronor hahaha. Så vi får se om man blir nollad efter ikväll, förmodligen, men man kan ju alltid hoppas :)

Kalas, kalas, kalas!

I fredags sa det bara pang. Jag blev så mycket bättre bara över en natt. Det kändes innan som att inget hände. Att jag hade ont, blev yr och illamående så fort jag ville göra någonting annat än att ligga still i sängen. Men när jag vaknade upp på fredagen och gick på toa, duschade och gick ner en sväng, så behövde jag inte ens sätta mig ner och vila. Jag kunde vara nere hela dagen! Iochförsig så låg jag mest i soffan nere också, men jag kände inte samma trötthet eller att jag mådde dåligt på det sättet. Och sen dess har det bara blivit bättre och bättre. Det känns så förbannat skönt, Igår var jag tillochmed utanför huset. Vi var nämligen hem till mormor och Bosse på födelsedagsfika/farsdagsfirande. Min morbror har nämligen fyllt 42, så han och hans sambo hade letat sig hem till Gustafs så att vi fick komma dit och fira dom. Dessutom så firade vi Bosse såklart för att det är fars dag idag:)
Det var supertrevligt och det var representanter från alla familjer där. Det är alltid lika trevligt nör vi träffas allihopa. Vi satt och snackade och såg på "Så mycket bättre" som igår hade en Borlängedag. Det var ju Miss Li:s tur att bli uppvaktad. Roligt att se tycker jag!
När vi kom hem var jag däremot helt slut. Vi hade varit där i 4-5 timmar, och det är mer än på länge jag varit borta haha. Men som sagt, jag klarade det och det känns jäkligt bra att det är påväg åt rätt håll :)
Jag fick ett besök av Tjäder och Sebbe igår också. Kul att se dom igen, känns som att det var rätt längesen nu. När man är van att se dom iallafall några gånger i veckan och så har det inte blivit någonting alls på 1,5 vecka typ. Men men, alltid trevligt med besök!
Imorgon får jag också besök. Mathias kommer förbi med barnen Elise och Alfred. Fanny kanske skulle med där också!? Vet ej men det visar sig!
 
Idag så har jag, mamma och Håkan blivit inbjudna till Marie, Martin och August på fars dagsmiddag. Så då blir det ytterligare lite firande. Det blir mat och fika som jag förstår det.
Vad händer annars denna söndag? Någon som ska göra nåt skoj? Jag vet inte alls vad jag ska hitta på idag faktiskt, mer än middagen då. Så tråkigt bara att det är måndag imorgon, för då ska dom flesta upp och jobba igen och ingen som kan hänga speciellt sent! Men det har man nästan vant sig vid nu denna höst, efter alla dessa sjukskrivna dagar denna höst haha. Herregud. Har aldrig varit hemma såhär länge i hela mitt liv. Hoppas det här går bra och fort nu så att jag kan komma igång med mitt liv igen. Ta tag i det och göra något vettigt! :)
 
Just det, jag pratade med Anders (Sjukgymnasten) igen i fredags. Jag har fått en tid imorgon i Falun för att träffa honom. Det känns så fruktansvärt skönt att jag får jobba med honom igen. Som ni vet så har han hjälpt mig nå så fruktansvärt. Och det sista han sa innan vi la på var "Nu ska vi ta dig tillbaka till fotbollen Johanna". Ni anar inte hur skönt det var att höra. Känner mig väldigt peppad inför det här nu! 
 

Dagen i kort

Har varken orken eller tiden att skriva ett längre inlägg idag. Har försökt träna så mkt som möjligt hela dagen. Och det är fruktansvärt irriterande eller kanske mer frustrerande när man inte ens klarar av att lyfta sitt ben ordentligt. Och allt som man tar för givet i vanliga fall, blir man helt slut av. Andfådd av att lyfta benet i sidled 10 ggr. Då inte för att det är jättejobbigt i dom vanliga musklerna, utan för att man måste i princip hålla andan för att man tar i så jäkla mycket för att få upp det där benet i luften. Herregud alltså. Inte roligt alls... Men det är bara att kämpa på antar jag så blir det väl bättre. Fick dessutom tag på världens bästa sjukgymnast, Anders Ström idag. Vi snackade lite om vad som hade hänt sen sist, och han skulle självklart hjälpa mig tillbaka sa han. Vilken jäkla klippa alltså!! Vi skulle pratas vid mer imorgon så får mer detaljer då:)

Har dessutom haft besök ett tag av en livsfarlig tiger och hans mamma idag;) vet inte hur många attacker man råkade ut för under dagen. Tur att tänderna inte blivit så vassa än ;)

Sportdag

Kan man inte göra det själv så kan man ägna dagen åt att se andra göra det. För det första så är det futsal VM på tv från Thailand. Sen är det ATP-turneringen, Sverige-Tjeckien i Karjala cup med NHL-spelare dessutom och sen till sist så är det CL. Celtic-Barca ikväll, ska bli kul att se. En riktig sportdag helt enkelt. Så jag ska försöka styra ihop en liten hockey/fotbollskväll ikväll:)
Dessutom kommer Stina in och hälsar på en stund vid lunch. Så det ska bli kul att se henne igen. Inte sett henne på nån vecka nu. Magen bara växer och växer. Det är snart dags för dom nu. Exakt 2 veckor på dagen går deras datum ut, så det kan verkligen bli precis när som helst nu. Åååå va mysigt med en lite bäbis på gården :D Stina och Nicklas hyr ju ett hur på våran gård här i Gustafs, så det kommer bli nära och bra.
 
Nu ska jag se efter hur det går med Klimax skottskada, om han blir ihop med Bimbo, Om det är Kenta som stulit och gjort inbrott hos alla i Mälarviken och om Kaj Lindgren lyckats fixa ett skivkontrakt till Pillan.
Jepp, Tre kronor väntar ;) Snart plöjt genom alla avsnitt. Bara 4 kvar nu av första säsongen. För tråkigt. Måste köpa andra boxen genast!

Fint väder

Inatt har jag också sovit rätt så bra. Har inte vaknat upp av smärta men däremot av att jag svettats så mycket. Vet inte riktigt vad det är för fel på mig. Jag kan få sjuka svettattacker på nätterna, det spelar ingen roll vad jag gör så bara rinner det av mig. Sen övergår det till att jag fryser hur mycket som helst och är tvungen att ta på mig en massa kläder under täcket. Jag tror inte heller att jag har någon feber, det känns inte så i kroppen iallafall, och jag är inte speciellt varm i pannan liksom. Men det kanske är någon reaktion från medicinerna!? Jag har verkligen ingen aning om vad det kan vara. Dessutom så mår jag så illa om vartannat. I morse tillexempel nör jag var på toa, så var jag tvungen att skynda mig tillbaka till sängen igen för jag kände att jag behövde lägga mig ner. Jag blev yr som sjutton och så mådde jag väldigt illa. Jag har mått illa hela morgonen nu. Jag har iallafall lyckats få i mig två ägg. Nu börjar det släppa men känner ingen hungerskänsla alls, vilket jag brukar göra efter att ha varit vaken i över 3 timmar. Men som sagt, det är väl antagligen en biverkning från de mediciner jag äter. Jag är inte van att käka mediciner för det första, och näör det blir sådär mycket på en gång så är det väl inte så konstigt att kroppen reagerar som den gör kanske,
 
Ligger iallafall i sängen nu å kikar på mitt kära Tre Kronor och inväntar min kära Lax. Eller ja, hon kommer väl om ett par timmar kanske. Men det är bra, då hinner nog jag piggna på mig lite:)
 
Ha en bra dag!

En hel natt

Jajjemensan. Inatt har jag sivit hela natten utan att ha vaknat av att jag haft så ont att jag behövt gå upp för att ta värktabletter. Det känns verkligen som ett framsteg, som en liten milstolpe nästan:D Jag hoppas verkligen att denna natten blir likadan. Men det hade ju sitt pris också. Hade fruktansvärt ont när jag vaknade istället. Men det går ju ganska snabbt att åtgärda som tur är :)
Här är lite bilder på hur mitt knä ser ut just nu. Skulle ha tagit nån bild på det direkt efter operationen också så att man hade haft något att jämföra med, men tänkte inte så långt då. Dom kommer nu istället;)
 
Det är liten buligt och en hel del svullet än, men konstigt vore det väl annars :)
 
Min dag idag har annars varit fruktansvärt seg. Jag har bara legat här i sängen, kollat på tre kronor och annat på tv och dator. Sen har jag läst en tidning och pratat lite i telefon. Dagens största händelser är ju när jag måste gå på toa haha. Ja ni inser kanske hur kul jag har just nu! Har börjat med lite rehabövningar också. Inte alls smörtfritt om man säger så. Men det är bara att köra. Jag vill ju komma igång så snabbt som möjligt :)
 
 
Åååå idag kom Laxen hem också till Bölängä igen efter en vecka på Malta. Så imorgon ska vi ligga hemma hos mig här i Gustafs, äta nån god lunch, marängschwiss och se på någon/några bra filmer. En himlans bra mysdag helt enkelt. Kan ju inte bli annat än bra <3
 
 

Kvällsgodis

Rakt i magen ska den, smack!

Firande x2

Födelsedagsfirande av Jennie. Mormor & Bosse, Moster, Adam, Jonta, Maja, Marie, Martin och August, Jennie, Niklas, mamma, Håkan och jag då, var hos oss i Gustafs och fick massvis med kakor, bullar och två olika hembakade tårtor. herregud vad gott det var! Fick dessutom lite tidningar av mormor som jag kan läsa nu när jag bara kan ligga hemma om dagarna. Så snällt av henne, och en jättetrevlig kväll. Jag, August, Jennie och Niklas har legat uppe i sängen och kollat på August favoritfilm, Pippi på de 7 haven. Han är så fruktansvärt mysig och rolig så det är sjukt haha :) Världens bästa kille!
fruktansvärt vackert ;)
 
 
OCH OCH OCH... Elfsborg tog SM-Guld idag. Sitter och kollar på sportens hyllningar nu. Fy fan, jag ryser i hela kroppen. Stefan Ishizaki... Herreguuuuuud va braaaaa, jag blir så fruktansvärt glad. Vilken avslutning på denna vecka. Kunde inte bli bättre. Woohooooo :D Grattis grattis och Grattis!!!!!!!
Vi är starkare än någonsin <3

Obehaglig natt

Jag vaknade upp nångång runt 3 inatt av att jag hade så ont. Dessutom var jag helt dyngsur i svett, jag antar att jag haft ont ett tag i sömnen också och då legat och svettats som en gnu. Jag gick upp direkt och mamma hämtade tabletter åt mig så att smärtan skulle lägga sig. Samtidigt försökte jag trumma ganska hårt på bröstet för att fokusera på något annat ställe än knät. Det funkar ganska så bra faktiskt. Man har ju fortfarande ont men man fokuserar inte lika mycket på det iallafall. Jag vet inte om jag senare, när jag somnat om, valt att trumma eller slå mig nån annanstans. På låren exempelvis. För när jag vaknade upp så hade jag ett stort rött handavtryck på båda mina lår. Tog en bild på det men fick inte till bilderna så bra med ljus och så, så det syns inte jättebra.
 
Jaja, jag kunde som sagt iallafall somna om som tur var :)
När jag vaknat upp så tänker jag att jag ska gå upp och ta en dusch för jag känner mig fruktansvärt ofräsch. Funderade fram och tillbaka om jag skulle ta värktabletter innan eller efter duschen men bestämde mig för att göra det efter duschen till slut. Jag hade ju inte så ont när jag bara låg ner liksom. Så jag reste mig upp och gick till badrummet och mamma hjälpte mig tejpa fast plastpåsar på benet så det inte skulle läcka in nåt vatten i såren. Då slog det till bara. Jag hade känt att det gjorde mycket ondare när jag rest mig upp, men jag trodde ändå jag skulle klara av en dusch. Men icke. Då började jag må illa igen och kände att jag snart skulle svimma. Så det var bara att kasta ifrån sig duschen, ta tag i kryckorna och hoppa snabbt som sjutton in till sängen igen med benen i högläge. Jag tror jag klarade mig precis denna gången. Det kändes så iallafall. Vinglade till lite precis innan jag kom fram till sängen men hann iallafall dit. Fan alltså, man är van att det är ett litet projekt att gå och duscha... inte nu längre. Man måste förbereda sig otroligt mycket. Och hädanefter så ska jag ta tabletter ALLTID innan jag reser på mig på morgonen. Inge roligt att känna att man ska svimma hela tiden. Jag som vanligtvis aldrig känner så. Jag har bara "nästa svimmat" en gång tidigare i mitt liv och det var förra gången jag opererade knät och skulle gå på toaletten för första gången. Då var det samma sak där.
Det jag menar är att man blir så sjukt känslig av en sån här operation. Iallafall jag. Men men, det går över tilol slut och blir bättre :)
 
På tal om bättre. Såg ni på "så mycket bättre" igår? Magnus Uggla säger jag bara. När jag skrev nyss att jag blev känslig av den här operationen så menar jag inte bara det här med att svimma. Jag är sjukt känslig när det kommer till känslor och sånt också haha. Så när Magnus sjöng den låten till sin pappa igår så satt jag här uppe i sängen och bölade som ett litet barn haha. Herreguuud vilken fin version. Jag säger som Miss Li, det är nog redan en klassiker. Magi!
 
Och alla ni som var ute och roade er igår i fina och roliga kostymer, hoppas ni hade kul. Jag hade verkligen verkligen velat vara med. Hade sett fram emot denna helg så länge. Men jag fick avnjuta den från sängen istället. Men jag har hört att kvällen ska ha varit lyckad. Det har sett så ut om inte annat också :)
 
Idag står kalas för Jennie på schemat. Hela tjocka släkten på mammas sida kommer hit i princip. Så det ska bli kul att träffa alla. Får se om jag kanske pallrar mig ner för trapporna för första gången i eftermiddag då. Annars hoppas jag att dom kommer och håller mig lite sällskap här uppe också :)
 
Ha en bra dag!

Lycka

Jennie och Niklas köper med sig en gammal klassiker. Nu har jag ett antal timmar att plöja igenom, Magi!!

operation

Ja, om jag ska försöka återskapa det blogginlägget jag skrev igår nu då kanske. Jag blev så fruktansvärt less igår. Jag var helt slut och trött hela dagen, men jag tänkte att jag ska ta mig i kragen och skriva om allting som jag lovat. Och när jag är klar med allt och trycker på publicera, så loggas jag ut från bloggen och allt jag har skrivit försvinner. Men jag ger det ett nytt försök nu idag då, men denna gång så kopierar jag texten med jämna mellanrum.
 
Just nu ligger jag hemma i Gustafs i mammas och Håkans säng och ser på film och tv. Det är perfekt för mig att kunna ligga i deras säng eftersom att den är reglerbar. Man kan alltså höja och sänka den både under huvudet och nere vid benen. Eftersom jag ska ha benet i högläge så mycket som det bara går så passar det perfekt. Stackars Håkan fick sova i min säng inatt, inte för att den är fy skam heller, men det känns så dumt att skuffa undan honom bara sådär. Men det blir nog lättare kanske redan inatt eller snart iallafall :)
Värken går verkligen upp och ner. Jag har fått massvis med olika tabletter som ska hålla smärtan dämpad vilket oftast lyckas, men det känns ofta som att det tar sån tid. Just nu känns det fruktansvärt bra haha. Jag hade så ont imorse när jag vaknade så jag fick gå in på dom kraftiga tabletterna, morfinaktiga, så nu har jag absolut inge ont alls och det är så fruktansvärt skönt. Annars gör det ont i princip hela tiden. Det går helt okej när jag ligger stilla, iallafall när jag tagit värktabletter. Men så fort jag rör mig så är det inte nådigt. Man går inte upp på toaletten för skojs skull direkt.Och igår dessutom, som ni kanske lästa att jag skrev igår, så hade jag så ont att jag var riktigt nära på att svimma och spy när jag var inne på toaletten och borstade tänderna. Så det var bara att spotta fort och hoppa in i sängen igen, så fort jag kunde, för att lugna ner. Då blev det bättre!
 
Jag tänkte jag skulle förklara lite vad det är dom har gjort med mig, alltså hur operationen går till. Iallafall lite kortfattat för er som inte vet hur en korsbandsrekonstruktion går till. Torsdagen såg ut såhär för mig:
Jag hade en träff med en sjukgymnast klockan 9.10 på Sophiahemmet. Han kände lite på knät, gjorde några mätningar och fyllde i några papper om hur knät fungerat förut och hur det fungerar nu efter skadan. Han gick också igenom lite grann vad som kommer att hända efter operationen och hur jag ska påbörja min rehab direkt efteråt och vilka övningar jag ska köra. Eftersom att jag har gjort illa korsbandet förut så gick det ganska snabbt, då jag har lite koll på allt det där sen innan och jag behövde inte ställa så många frågor kring det.
Direkt efter så var det bara för mig att knata upp en våning till, där jag skulle ha mitt rum före och efter operationen. Så jag blev omhändertagen av några fantastiska sjuksköterskor som visade mig allt jag behövde och gav mig kläder att byta om till direkt. Så jag böt om och sen kom sköterskorna tillbaka och berättade hur allt skulle gå till. Hon sa att det kunde dröja ett tag innan jag kom in till operationen, men jag hade egen tv och radio och dessutom Stockholmsstadion precis utanför fönstret så det fanns lite att underhålla sig med medan jag väntade. Hon satt dessutom i dropp i handen ganska direkt och lite antibiotika tror jag i förebyggande syfte.
När det började bli dags för operation så kom en sköterska med ett antal tabletter som jag skulle häva i mig med lite vatten. Det var värktabletter och andra tabletter som skulle minska risken för illamående efter narkosen. Sen så blev jag nerrullad nån våning ner, utanför operationssalarna. Där fick jag träffa sköterskor, läkare och narkosläkare som alla gick igenom vad dom skulle göra och ställde en massa frågor om hur jag mådde och hur allt var. I den svängen fick jag ytterligare ett antal tabletter som jag hävde i mig och efter det så blev jag lite fnittrig. Jag kommer ihåg att det gick förbi läkare och sånt och sa hej, då hejade jag tillbaka och så fnittrade jag för mig själv efteråt varenda gång haha, så där började man bli lite groggy. När jag hade som roligast kom sköterskorna och rullade in mig till operationsrummet, där jag fick gå till operationsrummet och lägga mig. Jag som var så rolig då (tyckter jag själv) drog väl några skämt och skojade till det lite där inne. Vette sjutton om dom skrattade med för att vara snälla eller om dom faktiskt tycktr det var kul. Jag tyckte det var kul iallafall haha. Men jag blev ganska snabbt tvungen att koncentrera mig för jag hade tre sköterskor som förberedde mig för operationen samtidigt som gav mig en massa olika kommandon samtidigt också. "lyft benet" sa den ena, medan en annan sa åt mig att slappna av, och den tredje bad mig att göra nåt helt annat. Sen gick det så fort allting, det blev godnatt nästan på en gång.
Och operationen nu då går till såhär. Med hjälp av 4 st titthål och ett större snitt, så går dom in i benet och först och främst tittar runt i knät för att se att inget annat är skadat. Om det skulle vara det så städar dom upp allting och tar bort det skadade, men jag gjorde en sån operation för 7-8 veckor sen, så det steget behövde dom inte göra på mig. Så dom gick direkt på att klippa av en av de tre senorna som sitter på baksida lår, vid hamstringmuskeln. Så på nåt vis så får dom in ett instrument från under knät, upp till nästan under skinkan och klipper av senan, sjukt. Men iallafall, den senan viker de sen fyrdubbelt och syr några stygn i det så att det ska bli som ett normallångt, normaltjockt och starkt korsband. Sen så gör dom en fästanordning av nåt slag uppe på lårbenet och så borrar dom en kanal ner i vadbenet (vet inte vad benet heter, men det är benet neranför knät). Dom trär sen i det nya korsbandet i fästanorningen och fäster det där upper, sen så trär dom i korsbandet i  den borrade kanalen och fäster det med en skruv. Han hade dock inte fått ett sånt bra fäste ner i den borrade kanalen sa han, så han hade varit tvungen att fästa det med en skruv till. Men det är ingenting som kommer påverka något i framtiden sa han. Han ville bara att det skulle bli helt stabilt, och det är såklart skitbra tycker jag! Sen så är det så gott som klart, då är det bara att sy ihop och sånt där.
 
Jag har ett svagt minne av att när jag vaknade första gången ur narkosen, så skrek jag för jag hade så ont. Men jag somnade nog om lika snabbt igen, vet inte om dom gav mig nåt mer så jag somnade till eller om jag bara var helt groggy så jag somnade igen. Men när jag vaknade andra gången så var det mycket bättre. Sköterskorna såg hela tiden till att man hade allt man behövde och att man fick tabletter när man hade ont. Jag sov ju över där en natt och dom väckte en på nätterna för att ge en värktabletter och sånt så att man skulle kunna sova ut ordentligt.
När jag blev väckt sen på morgonen så fick jag först värktabletter såklart haha, och sen var det frukost. Sen sov jag nån timme till innan min läkare kom. Han berättade lite om operationen och hur framtiden ser ut. Allt hade gått bra som sagt och nästa återbesök skulle bli om ca 6 veckor, för att kolla rörlighet och att allt känns okej.
Kort efter att läkaren varit där så var det träff med en sjukgymnast. Hon skulle "lära mig att gå". Hon visade hur man ska belasta benet och framför allt så visade hon vilken teknik man skulle använda sig av när man går upp och ner för trappor. Det är svårare än man tror när man har ett ben som inte riktigt vill hänga med.
 
Jag och sjukgymnasten diskuterade och jämförde en hel del med förra gången jag opererade mitt andra korsband. Nu är det såhär att man ska börja med att böja och sträcka och hitta muskler och massa såna övningar direkt efter operationen, dagen efter liksom. Men förra gången jag opererade mig så kunde jag inte ens lyfta benet efter operationen. Då klippte dom av nån nerv som gick mellan musklerna i benen och hjärnan så det gick liksom inte. Då var man tvungen att försöka träna sig till att hitta tillbaka till att kunna ens lyfta upp benet. Så det är otroligt skönt att det har utvecklats nu på dom här fem åren. För det är inte kul kan jag säga, när man inte kan göra nåt, benet bara hänger där liksom, fast man känner att man lyfter benet, så ligger det bara där som en död sill. Jag tror att det kan underlätta rehaben otroligt mycket. Däremot så känns dom där övningarna jag ska göra nu lite jobbiga, eftersom jag har så ont fortfarande. Vi får se hur mycket jag klarar av idag eller om jag börjar med dom imorgon. Sjukgymnasten sa att det är bra om jag klarar av att börja med dom under helgen iallafall. Så vi får se när jag sätter igång
 
Det är en sak till som jag har fått som jag inte fick förra gången. Jag har fått sprutor som är blodförtunnande för att minska risken för en blodpropp. Sprutor är ingenting jag är rädd för så i vanliga fall, MEN när jag fick veta att jag är tvungen att ta sprutan på mig själv i tio dagar tycker jag att det blev jäkligt jobbigt. Som sagt så är jag inte rädd för sprutor, men jag blir alltid sjukt nervös jämyt innan en sköterska ska ge mig sprutor, och nu skulle jag vara tvungen att göra skiten på mig själv. Själva nålen känns inte ens, men det man sprutar in svider rätt rejält alltså. Och ni vet hur svårt det är att göra nåt på sig själv som gör ont, när det väl börjat göra ont så vill man ju bara sluta, men då måste jag spruta i ännu mer ända tills det är slut. Det ska ju självklart sprutas in långsamt också... Sprutan ska tas i magen, en gång om dagen i tio dagar. Den första sprutan tog jag igår. Jag var så fruktansvärt nervös. Tog ut sprutan, kollade på den i säkert en minut innan jag ens vågade stoppa in den i magen. Jag kände ingenting alls, verkligen ingenting, när nålen gick igenom. Trodde för en stund att jag missat magen haha. Men sen kom jag till den delen när det var dags att spruta i skiten. Åhåhåhååå vad oskönt. Det svider i hela magen alltså, REJÄLT!!!! Men det var bara att spruta vidare. Man vill ju bara dra ur sprutan när skiten är klart men nej, den ska sitta i, i fem skunder innan man får ta ut den. Men jag klarade det iallafall och jag var så jäkla glad att jag gjort det efteråt.
 
Ja nu har ni en liten inblick i hur det hela gått till. Nu ska jag lägga mig med benet i högt läge igen för det börjar värka på en hel del nu igen. Martin kommer och hälsar på mig idag och jag hoppas det kommer fler. Och snälla ni, har ni tråkigt någon dag, eller om ni har vägarna förbi Gustafs, Snälla kom och hälsa på mig. Jag kommer ha så tråkigt på dagarna. Jag ligger bara å kollar på tv och film. Även om jag inte kan göra så mycket annat så är det alltid roligare att göra det med sällskap :)

Usch

Höll just på att svimma och/eller spy när jag skulle in på toaletten. Blev att hoppa snabbt som fan tillbaka till sängen med benen högt och huvudet lågt.
Ååå kan smärtan inte bara gå över..

meeeen

kuuuul att jag gör ett lååångt inlägg och allt försvinner.... orka skriva om allt. neee lesssss
RSS 2.0