Hur många nästan-hjärtattacker kan man få på några timmar?

Ganska många skulle jag säga. Allt började igår när jag å micki, efter en mysig tacokväll, bestämde oss för att gå ner till s1 och bara sätta oss och snacka och träffa lite folk. Det var jättekul å vi träffade lite gamla vänner som man inte sett på länge. Sen gick vi hem, micki körde hem å jag gick in till mig.
Efter ett tag så bestämmer jag mig för att gå in och duscha av den äckliga röklukten som satt sig på mitt hår och kläder. Och jag duschar ett tag. jag tycker att jag hör lite dunkar och dunstar från grannarna, ganska våldsamma, men tänkte inte så mycket på det utan duschade vidare. När jag sen kommer ut ur duscen och går till köket så ser jag en polisbil som kommer i full fart och kör in på min gata. Dom kör upp för gatan och svänger in precis efter huset kag bor i. När jag går till vardagsrummet för att kolla vart dom åker nånstans, för att kolla om det hänt nåt i närheten av mig liksom, så ser jag hellysen komma lysandes precis nedanför balkongerna vid mig. Jag blev lite skrek och funderade vad dom hände, men trodde att grannarna kanske bråkade eller nåt eftersom jag hade hört lite smällar och dunstar. Men sen ser jag en polis som går neranför min balkong och lyser med ficklampan rakt in i min lägenhet och viftar sen med den som att jag ska komma ut. Så jag går ut och han frågar:
- Har du sett någon som klättrar på balkongerna här?
Och det högg till i magen på en gång, shit är det nån som försöker bryta sig in hos grannarna!? Och jag svarar:
- Nej, jag har inte sett någon. Är det någon som försöker ta sig in genom balkongerna?
- Ja, svarar han, samtidigt som han lyser neranför min balkong och ser stora fotspår där, som om nån hoppat upp och ner där.
Samtidigt kommer grannarna ut och säger till mig:
- Det var en kille som försökte ta sig upp på din balkong. Vi blev livrädda och ringde polisen.
Och då jäklar kände jag nästan hjärtat stanna. Och hur många tankar hinner det inte gå i ens huvud om varför nån ska in till mig. En massa konstiga tankar. Jag blev livrädd helt enkelt och tackade grannarna så mycket för att dom ringt polisen. Dom berättade också att dom hade försökt bankat i väggen och så för att väcka mig eller få min uppmärksamhet att det var nån på balkongen liksom. Så det förklarade bankandet iallafall!
Polisen såg väl på mig att jag var livrädd och sa åt mig att jag kunde vara lugn och inte rädd längre, för dom hade tagit honom och förhörde honom vid polisbilen lite längre bort. Det kändes skönt som fan. Men fortfarande fundersam över vad denna person ville. Polisen sa sen till mig att jag skulle vänta där en stund, så skulle han gå och prata med den här personen och se vad han ville egentligen, och sen komma tillbaka. Så jag stannade ute på balkongen å väntade å väntade. Sjukt nervös!
Sen kom han tillbaka och sa:
- Den här killen säger att han skulle hit och hälsa på Johanna Arnberg.
- Ja, det är jag, säger jag. Men jag har inte bestämt nån träff med någon alls ikväll, jag ska sova nu!
- Jaha, men han säger att han ska träffa dig. *********** heter han, sa polisen. Jag skriver inte ut namnet av respekt till honom.
- åååå, säger jag, det är min kompis. Skäms som ett djur.
- Men vi har inte bestämt att vi ska ses eller nåt sånt, säger jag igen!
- Okej, vill du inte träffa honom? Är det någon vi ska köra härifrån?? Svarar han. Och då lät det på honom som om han undrade om det var något psycho som jag var rädd för eller nåt, som jag ville skicka till fyllecell eller nåt sånt.
- Nej, alltså han är ju min kompis, säger jag. Kan jag komma ut och prata med honom?
- Ja absolut, om du vill det så får du det.
Jag går då ut för att snacka med honom. Han var nåååågot full och skämdes en hel del. Vi snackade en del och han sa att han ville komma och hälsa på bara. Sen när han gått till mig så hade han sett att det lyste inne hos mig, så han Förstog att jag var hemma, därför så ville han bara knacka på min ruta och säga hej. Men för att göra det så måste han ta sig upp på balkongen på nåt vis. Och det var väl det som blev svårt haha.
Ja ni, hjärnan tänker väl inte helt klart när man är full. Grannarna blev hysteriskt rädda och likaså jag. Jag skickade iallafall hem honom och sova av sig ruset och jag gick in och la mig igen. Men jag hade så mycket adrenalin i kroppen efter att jag blivit så rädd, så det var svårt att somna. Jag lyckades väl iallafall somna vid 5- halv6-tiden imorse.

Skönt, men det är inte över där!
10.45-tiden vaknar jag av en Dunst på balkongen. Jag tror ju såklart att jag drömmer och inbillar mig allihopa efter allt som hänt. Men sen hör jag det igen och jag kollar upp och ser en man med keps på min balkong!!!!! Jag blir livrädd och flyger upp, men har typ inga kläder på mig så jag sliter med mig täcket å springer in på toan. Ser sen att han håller i några fönster och inser att det är en av dom som ska byta fönstren i lägenheten. Men hallå, helt oanmälda på en lördag!!??? Fy fan, hjärtattack nummer 2!

jag bestämmer mig sen för att baka lite chokladbollar och koka kaffe för att bjuda Jennie och Niklas på. När jag är som kletigast om händerna så hör jag en knack på rutan från vardagsrummet. Trodde jag hörde i syne denna gången. Det kan ju inte hända igen. Men jo visst, vänder nog om efter en halv minut och ser en man i fiskehatt vinka på balkongen. Vad i helvete nu då!! Blev livrädd igen. Gick dit och öppnade och frågade vad han ville, då var han hur go som helst och sa att han bara skulle måla fönstren på min balkong. 3 balkonghändelser på några timmar bara. Herregud vilken dag. Men men. Jag bjöd honom iallafall på kaffe och chokladboll och han blev jätteglad. Och då blir jag glad, när man kan göra andra glada:)

Nu blir det thaimat, Leksand-Mora på tv och sen utgång med god vänner. Hoppas på en lugnare natt:)

Ha en bra helg!

Mysdag med Doodlarn

Igår när jag vaknade i kära Gustafs hade jag fått Ett sms från Stina "Doodlarn" Göras. Hon undrade om jag ville med å kika lite i Falun. Dom nyöppnade Babyproffsen där igår och lager 70 så jag följde med henne å kikade på en skötväska. Är bara 7 veckor kvar tills det är dags för barnet att komma ut, såå spännande :D
En supermysig dag med Stina med lunch å fika och jag lyckades bland annat få med mig en jacka och en matta hem. Jag tyckte det blev väldigt bra i vardagsrummet med en matta. Lite mer hemtrevligt. Eller vad säger ni?:)

Idag har jag varit upp en sväng på banken bara och ordnat en ny bankdosa. Så jag kan betala alla räkningar jag sitter på ;) så väntas besök ikväll. Vilka det blir allt som allt visar sig då men det blir nog ett gäng! Etage ska få visa vad dom går för en onsdag som denna, hoppas dom levererar bättre än förra gången jag va där en onsdag ;)

hmm

Är dessutom förbannat förbannad över att mitt tips-flow är helt jäkla borta. Har tipsat dödssäkra matcher två dagar i rad nu, inte ens dom går in!!! Fan!

Utskickad

Idag har jag varit otroligt flitig tycker jag. Jag har städat hela lägenheten, eller ja, dammsugat och dammat iallafall. Och sen så har jag rensat mina garderober. Och det är ingen lätt match. Herregud vad mycket kläder det ryms i två garderober, mer än vad det ser ut som iallafall. Så det blev ett antal timmars jobb där plus en full resväska med kläder som rensats bort. Är rätt stolt för jag brukar ha himla svårt att slänga kläder. Även om dom bara legat där i två år och jag inte använt plagget en enda gång under den tiden, så går det oftast bara inte. Jag tänker alltid: Men tänk om jag vill ha den till det där nångång i framtiden. Eller tänk om den blir modern igen om typ 10000 år framöver... Så jäkla dum är man för jag vet ju innerst inne att dom plaggen kommer ligga orörda i några år till haha. Så nu rensade jag ut lite iallafall, så det är jag nöjd över :)
Mamma kom förbi och hjälpte till lite också. Sen åkte jag med hem till Gustafs. Jag tror och antar att det kommer att komma hem lite folk och jobba i min lägenhet imorgon så känns ju inte alltför trevligt att sitta hemma i min lägenhet en hel dag och uggla medan det springer en massa arbetare och jobbar i den samtidigt. Så jag ville hålla mig borta ett tag, så vad passar bättre än att åka hem till Gustafs för ännu ett besök!? ne inte mycket. Det är nämligen så att det är fönsterbyten på gång i alla lägenheter i huset jag bor. De ska bytas ut mot något energiglas som ska spara energi och på så sätt bli mer miljövänliga. Tummen upp för det. Dessutom blir fönstren vita på utsidan istället för bruna vilket jag tycker ser mycket bättre ut. Win win-situation!
Väl hemma i Gustafs har jag ägnat mig åt lite olika saker. Bland annat lite plommon, päron och äppelätning från våra träd. Jag såg ett sånt stort och himla fint äpple på vårat träd nämligen. Men det var alldeles för högt upp för att jag skulle kunna nå det. Jag stog och funderade ett bra tag på hur sjutton jag skulle kunna komma åt det. Men så tänkte jag på att jag är ju faktiskt ganska så pricksäker när det kommer till att kasta saker, så jag tog upp några äpplen som ramlat ner på marken för att försöka kasta ner äpplet. Jag tror jag fixade det på 5e försöket. Sjukt nöjd tjej. Ni vet hur man känner sig va? När man vill nånting, men man har ingen aning om hur man ska lyckas med det. Sen ser man sig omkring och letar efter möjligheter, kanske provar några olika vägar för att nå dit. Och sen hittar man till slut den där lösningen man tror kommer funka. Man provar några gånger och misslyckas. Sen får man till det på riktigt och får det där man strävat efter, som man kämpat med. Denna gången handlade det bara om ett äpple på ett träd och tyvärr så fick jag med en stor bit av grenen den satt på också haha, men vafan, jag fick ju mitt äpple. Det betyder ju allt. Och det är lite så jag känner med mycket här i livet, men kanske framför allt, just nu, med knät och fotbollen. Man hittar nya mål man vill nå hela tiden på fotbollsplanen, små och stora. Det gäller hela tiden att leta efter vägar att ta sig dit och metoder för att lösa problemen på vägen. Just nu ser jag den trasiga grenen som mitt knä. Grenen är trasig och kommetr aldrig mer precis som den har varit, vilket gör att trädet kanske inte känner sig riktigt helt. Men nästa år så kommer en ny gren att växa ut, kanske ännu starkare och kanske med ännu större och saftigare äpplen. Trädet måste bara hitta styrkan och metoden för att få den grenen så stark och fin som möjligt. Och det måste man ju tro på att trädet fixar :)
 
Jag har också hunnit med ett besök hos Marie, Martin och August. Det blev massa bus och stim med Agge såklart. Vi skulle göra det ena och det andra. En favorit för tillfället var att lyssna på Astrid Lindgrens olika berättelser på cd-skivor. Lotto, Karlsson på taket och Pippi, men bara i ca 3-5 sekunder innan det var dags att byta skiva igen. Ungefär så höll han på i x antal minuter. Haha, han är så rolig. Han har så mycket olika procedurer för sig, roligt att följa dom.
Sen var det iallafall dags att bada. Då kollade han på mig och sa:
- Johanna, du ska bada med mig!
Jag kände att det kanske inte var så passande för mig att göra just då haha, så jag tackade för inbjudan men sa att vi kan bada en annan dag. Men det var tydligen inte så populärt. Han sprang in i badrummet och klädde av sig å hoppade i badkaret och ropade på mig. Jag gick in och än en gång så sa han att jag också skulle hoppa i badkaret och bada med honom. Jag skrattade och sa än en gång att vi kan ta det en annan gång hemma hos morfar och Lillemor. Och man ser direkt på honom när han blir missnöjd med nånting, Och den blicken fick han nu. Å sen kollade han på mig med en sträng blick och så sa han:
-Du kan gå hem nu!
Hahaha, jag dog av skratt. Superallvarlig kille. Men faktum är att jag skulle faktiskt bege mig hem och käka orecis, så jag tog på mig skorna och knatade hem. Han vet vad han vill den grabben och det är ju bra haha! ;)
 
Nu ska jag lägga mig och göra vaddå tror ni? Joo självklart se nåt avsnitt av The big bang theory innan det är dags att sova, Skräll va!? ;) Det är ju så förbannad bra. Nästan lika bra som Cafe Bärs.
 
Så Tjääääna! Ha de bra
 
 
 

Dåligt med bloggande i helgen

Ber om ursäkt för det!! Har haft fullt upp från morgon till kväll känns det som!
Fredagen hos Anders var superbra! Jag va hem till Jocke som sagt först å kollade in hans lägenhet. Den va riktigt fin, bra planlösning på en ganska liten etta annars så han har fått till det bra. Han hade tillochmed fått dit julstämningen redan med en julstjärna hängandes i hörnet. Men vaddå, det är ju bara 3 månader kvar ändå så, buurrrr:/
Väl hos Anders så blev det hamburgargrillning, musik, vin och roliga diskussioner med roligt folk. Så kul att träffa killarna från gamla klassen. Aalex va där också och Joakim Svensk dök upp helt oväntat. Mannen som hellre går ut i skogen och springer 3 mil med pannlampa i 3 minusgrader än hänger med oss på festligheter;) lite Ivan haha men... Men sen har han tagit sig väldigt långt också, sjukt duktig på att springa har jag hört!
Det blev iallafall en lyckad kväll, förbannat kul ;)

Lördag morgon var otroligt seg. Herregud, somnade vid 4-tiden tror jag natten innan och fick ett samtal 8.40 att det bara var att pallra sig upp. Jag hade i ett svagt ögonblick kvällen innan lovat att jag ska gå upp på lördagen å kolla på Tunabro u-ulfshyttan u, så det va bara att pallra sig upp det! Kan ju inte säga att jag var Sveriges piggaste tjej men jag tog mig upp och drog på mig sjukt mycket kläder, med tanke på skitvädret, och gick ut till Tjäder som kom å hämtade mig. Å så hade han köpt kaffe och två toasts till mig från Donken, fy fan vilken kompis alltså. Det räddade min morgon haha!
Matchen blev en överlägsen vinst till Tunabro. Tror det stog 5-0 efter 7 minuter eller nåt sånt. Jag tror det blev 11-1 till slut. Inte så spännande men en vinst är alltid en vinst! Efter att ha kollat på den matchen så var vi alla på sidan helt stelfrusna. Det blev att åka hem å lägga sig i sängen med 4 tröjor på, täcke och filtar och ändå huttrade man. Jag somnade rätt snabbt iallafall och sov i 2 timmar ungefär. Det va ju meningen att jag skulle upp å göra mig iordning sen inför kvällens kräftskiva, men halvvägs in i hårfixningen fick jag ett samtal om att den var inställd. Så räddaren i nöden (Tjäder) ringde och bjöd med mig hem till dom på mat. Så det blev en trevlig middag med familjen Tjäder och massa minnesprat. Alltid lika roligt :)
Och kvällen tar inte slut där. Först blev det film hos mig med Sebbe också innan vi bestämde oss för att åka ut å åka lite. Vi skulle åka till gamla psyksjukhusets nerlagda kyrkogård i Säter. Sjukt spännande tänkte jag kaxigt. Kände mig sjukt kaxig, hur läskigt kan det vara? När vi väl kom till Säter så hittade vi inte den där kyrkogården. Vi yrade runt på området ett bra tag. Åkte på arta möjliga små skogsvägar rakt ut i skogen å så men ingen kyrkogård. Google-Sebbe lyckades iallafall Googla upp en massa bilder på kyrkogården å vi såg då att det låg precis brevid golfbanan, så vi åkte dit. Och mycket riktigt så var den där.. Nu va jag inte lika kaxig längre haha. En massa vita kors ute i ett kolsvart, regnigt Säter med psyksjukhuset alldeles runt knuten där dom värsta värstingarna sitter inspärrade (förhoppningsvis inspärrade). Fan va läskigt det va, men vi gick ut å gick runt där en liten stund. Jag blåhöll båda två om vartannat. Fick en suddig bild å sen drog vi haha!! Jag tyckte det va läskigt, men nu i efterhand ångrar jag att vi inte gick längre bort eller gjorde nåt annat där, men just då kändes det som att det verkligen räckte haha!

Haha, jaja det blev sjukt sent iallafall, somnade säkert inte förns vid 5 å vaknade idag runt 12. Så nu blir det upp å kolla på lite fotboll, skräll va!!!?;) Tunabro-Mora först. En viktig match om att hålla sig kvar. Sen blir det hammarby-Brage på tv ikväll. Kanske ska ta upp tippningen idag också. Förlorat två ggr i rad nu. Blev så jäkla förbannad sist så jag ville aldrig med tills igen. Raderade appen tillochmed. Men ja, det va ju två dagar sen så nu börjar jag faktiskt bli lite sugen igen. Laddar nog hem appen igen hihi!!
Ha en bra dag:)

Säsongens sista grill!?

Yes, off to Anders å förmodligen säsongens sista grillning. Tråkigt men det är bara att inse att det är höst nu och låååångt till nästa sommar. Usch ja, för långt.
Jag är den som aldrig brukar se nåt positivt med höst och vinter över huvud taget men... Jag har hittat en sak nu som kommer att göra det lättare. Det är att det är lång tid tills nästa säsong börjar. Jag får tid för rehab utan att behöva känna mig superstressad. Det känns jäkligt skönt!! Det är det jag får försöka intala mig:)
På tal om det. Kolla in min böjning och sträckning nu här nedanför. Nu är det fan inte långt kvar :D sjukt att man kan bli så glad över att kunna räta på ett ben men varje litet framsteg får mig att skratta för mig själv av lycka här i min lägenhet. Tur att ingen ser mig då haha! Skulle nog tycka jag va knäpp!

Aja, ska göra mig klar, ska till Jocke å hälsa på innan vi drar till Anders och resten av grabbarna, se hur han bor. Tragiskt att jag inte sett det än, men men. Bättre sent än aldrig:)

Ha en bra kväll alla!

förlust

Skittråkigt att Borlänge förlorade derbyt med 3-6. Några onödiga 2-minutare som spelade roll och faktiskt så var Falun bättre idag,, Tyvärr. Men men, så är det och det är bara att gå vidare.
Tycker dock synd om Jeff i Blge. Han fick matchstraff för en tackling som blev sjukt otäck men som absolut inte va meningen. Såg det ut som från läktaren iallafall. Jag förstår båda parterna. Det var så att en kille stod vid sarghörnet med pucken och Jeff kommer dit med fart och ska tackla honom och hindra honom från att ta sig därifrån med pucken. Och precis när han är påväg mot honom med sin tackling så kollar Faluspelaren ner på pucken och Jeff tacklar honom så att han åker in med huvudet före in i sargen. Skitotäckt och så, fine, det är det verkligen. Såna tacklingar är otroligt dumma. Men samtidigt, vart ska han ta vägen? Han har redan påbörjar tacklingen. Han kan ju inte trycka på en knapp och bara försvinna från isen. Det går liksom inte. Så jag hoppas verkligen inte det blir några efterföljande konsekvenser på det här, för Jeffs skull. För det såg verkligen ut som en olyckshändelse!! Hoppas det är okej med dom båda iallafall!

LIF

Brage-Falkenberg igår, Leksand-Tingsryd idag, Borlänge-Falun imorgon. Riktig sportvecka, precis som jag gillar det. Vann dessutom nästan 300:- igår på oddset och 153:- idag. Fan va kul det är :D svårare imorgon, men blir ju å tippa på Borlänge såklart, men ett derby är alltid ett derby. Falun är rätt starka i år också tror jag. Så nu jävlar hoppas jag att varenda hockeykille i Borlänge är sjukt taggade. Jag vill se vinst!!!!
Älsklingen August har självklart hälsat på idag också :)
 
 
 
 
 

Underbar helg

(detta skulle ha publicerats igår men mitt internet krånglade då så det får bli idag. Ni får låtsas om att idag är igår :)  )
 
Hej hej hallå!
Har haft en otroligt bra helg måste jag säga. Denm började igår med att jag och Bunis gick och kollade på handboll. BHK hade seriepremiär mot Gustavsberg där dom vann med 10 bollar tror jag till slut. Men det var faktiskt jäkligt jämnt ända in till slutet. Gustavsbergstjejerna tappade humöret lite granna efter en rad med felbyten och utvisning på tränare med mera, så de spelade nog med minst en person utvisad i säkert 10 minuter i sträck i andra halvlek kändes det som. Det var spel 6 mot 3 ett tag till och med. Borlängetjejerna gjorde det bra. Sjukt roligt att se tycker jag :)
Efter handbollsmatchen gick vi ut till Maservallen och kollade på andra halvlek i matchen mellan Forssa-Avesta. Det stog 0-2 i den matchen väldigt länge tills Forssa gjorde två snabba mål i absoluta slutminuterna. Snacka om att spela med moral och vinna en poäng. Kul för Forssa, tråkigt för Avesta. En kille i Avesta fick dessutom en knäskada under matchen. Det såg helt ofarligt ut men sen la han sig ner, höll sig för knäet och skrek det där obehagliga skriket. Ni som hört ett knäskrik vet hur det låter. Det är hemskt, det skär verkligen i hela kroppen. Och jäklar vad jobbigt det var att se och höra, mina tårar kom och var tvungen att kolla bort och försöka tänka på något annat för att få flödet från ögonen att lugna sig. Usch vad hemskt, jag unnar inte någon en knäskada!!! Har fått höra idag dock att det förmodligen "bara" är ett uttänjt ledband som är skadat på honom. Så vi får väl hoppas på det. Sjukt att säga "bara" kanske men när det gäller knäskador så är det fan bra om man klarar sig med BARA ett uttänjt ledband. Då slipper man göra något ingrepp eftersom ett uttänjt ledband läker av sig själv. Så jag håller alla tummar för det!
När matchen var slut så åkte jagt, Bunis å Fredda tillLa Cantina å käkade lite mat innan vi åkte hem till mig och drack lite vin, lyssnade på musik och spelade kort. Lina kom också förbi efter att hon varit i Gustafs å käkat mat hos familjen. Vi bestämde oss iallafall för att gå till öppningen av Bolanche sen på kvällen. Å jäklar vad kul det var. Det var längesen jag hade så kul när jag var ut. Fina lokaler och roligt folk, kunde inte bli bättre. Man har alltid kul med dom tjejerna ioförsej :)
Men självklart så gick kvällen inte felfritt när det kommer till mig. Mamma, bli inte arg nu, allt löste sig till slut, du vetr att jag är virrig men detlöser sig ju alltid. Iallafall nästan alltid :D Iallafall kallas jag inte för virrpanna för intet. Det var såhär att när vi kom hem till mig (det var jag, Jimmy, Tjäder och Sebbe) och skulle låsa upp min dörr, så märkte jag att mina nycklar var borta. Och jag fick panik, vart fan hade jag gjort av dom!?? Jag ringde till Lina och frågade om jag kunde ha lagt dom i hennes väska eller ficka, men det hade jag inte. Däremot så hade hon hittat ett par nycklar på golvet på Bolanche å lämnat in dom till baren, så förhoppningsvis så kunde det vara mina nyklar. Så det var bara för mig att vandra upp till Bolanche igen. Tjäder följde med eftersom han jobbar på S2/Bolanche. Efter många om och men så lyckades Tjäder fiffla sig upp till Bolanche, fast dom stängt för längesen, och hittat en kille som hade ett par nycklar. Så han kom ner så fick jag beskriva hur nycklarna såg ut för honom, och visst var det mina. Woohoooo, lycka :D Nycklarna var tillbaka och det var bara att traska hemåt igen. Lycklig som en räv, eller nåt, så låste jag upp dörren med min fina nyckel å vi gick in allihopa och bara satt oss å snacka. Sen efter ett tag märker jag att min telefon är borta. Hittar den ingenstans. Killarna hjälper mig att vända upp och ner på hela lägenheten men vi hittar den inte. Vi ringer till den men smart som jag är hade jag stängt av båda ljud och durr så det var inte det lättaste. Vi släckte till och med ner hela lägenheten och försökte hitta den genom att den skulle lysa upp stället den låg på. Men inget ljus nånstans. Jag vet inte varför, men förmodligen av ren utmattning eller trötthet så la jag mig raklång på golvet bara sådär. Och lyckades till slut se att min mobil hade på nåt konstigt sätt hamnat en bra bit in under soffan. Hur vet jag inte men där var den iallafall. Och ännu en gång en stooor lättnad. Man får ju sån panik när man tappat bort nåt. Men allt löste sig till slut iallafall. Så jag och Jimmy kunde snacka gamla minnen från låg och mellanstadiet hela natten haha. Herregud vad mycket kul man har haft i sina dagar egentligen.
En helt sjukt rolig kväll som sagt så jag tackar alla inblandade för det :)
 
Idag stog barnkalas på schemat. Älskade August fyllde nämligen 3 år igår, så det var piratkalas på hög nivå med pirattårta och piratvimplar bland annat. Av morfar och Lillemor fick han en ny cykel och lite kläder. Av mig och Jennie fick han nu öppna det stora paketet. Och vad lyrisk han blev, först av att paketet var så stort och sen av innehållet. Vi hade nämligen köpt en eldriven fyrhjuling åt honom. Å herregud vad glad han var haha. Den lyckan man såg i hans ögon kommer jag leva på, jag vet inte hur länge. Minst till nästa födelsedag känns det som. Han klev knappt av den en enda gång på hela kvällen. Han körde runt, runt, runt. Fram och tillbaka, i med backen, i med vanliga körningen, jagade folk, jagade katten, stog upp och körde, körde utan händer och viftade med dom och alltid med tungan utanför munnen och strålande ögon. Ååå herregud vad glad jag är att han blev så nöjd med presenten. Han är värd vartenda öre den lilla skitungen. Jag älskar honom så otroligt mycket och jag blir alltid lika lycklig av att se honom glad :) Det värtsa med den presenten är att man måste väö försöka hitta nåt som är minst lika bra nästa år, hur nu det ska gå till. Tråkigt att gå från en fyrhjuling till ett par strumpor kanskie haha. Men vi har ju ett år på oss att fundera på det också ;)
Tack Andreas för tipset om presenten!!

Har också fått smaskig rådjursstek med klyftpotatis och sås idag hos mamma. Och var det nå gott eller!? Herregud vad smaskigt. Man saknar mammas mat när man flyttat hemifrån. Och vad glr man åt det? Jo man åker dit och sover där i några nätter så man får umgås lite å får äta mammas underbara mat. Så nu sitter jag på flickrummet igen å kikar på tv och tar igen mig lite. Helt otroligt underbart. Älskar Gustafs, älskar Åkre, älskar landet! Helt underbar helg <3
 
God natt :)
 
 
 
 
 
 

Träning!!

Böj sträck, böj sträck, böj sträck!! Snart borde knät gå att sträcka!!!!!!!!!!!!!!!

Tossda

Gårdagen blev som planerat en dag där jag fick en hel del gjort, vilket känns himla skönt. Bland annat så köpte jag ett megastort paket till August (såg ut som det där paketet i Sunes jul som Sune får av Sophie ni vet), Det ska bli himla kul att se honom slita upp det på söndag då han har 3-årskalas. Jag tror det är en present som han kommer bli väldigt glad av och som han kommer tycka är väldigt rolig. Det hoppas jag iallafall :)
Efter att presenten var inhandlad så åkte jag och mamma till sjukgymnasten. Första träffen med en sjukgymnast faktiskt sen jag gjorde illa mig så det skulle bli spännande att se vad dom hade att säga. Och eftersom att de sjukgymnaster som finns på korsbandsgruppen i Falun är på semester så fick jag gå till Läkarhuset i Borlänges sjukgymnaster så länge. Jag fick LInnéas syster Carro som sjukgymnast också så det var kul. Alltid skönt att ha någon man känner tycker jag. Vi snackade på om lite allt möjligt men först och främst knät då. Men hon sa ju det att hon egentligen inte visste varflr det besöket var inbokat haha, för det fanns inte så mycket hon kunde hjälpa mig med i det stadiet jag är i nu. Det är liksom bara böja/sträckövningar och att försöka hitta låtmuskeln igen för den är fan förtvinad alltså. Men jag fick några tips och råd för hur jag kunde gå vidare, för både sträckningen och böjningen behövs förbättras avsevärt, herregud det är inte bra. Men jag jobbar på det, varje dag!!
Och efter sjukgykmnasten så åkte jag å mor faktiskt ner till gymmet. Fy fan va kul det var även om det innebar lite mer krångel än det vanligtvis gör haha. Jag skulle försöka hitta ett ställe att värma upp på. Gå/springa är inget alternativ då jag går väldigt underligt å springa kan jag inte än eftersom jag inte kan böja eller sträcka benet ordentligt. Så jag testade en crosstrainer men det gjorde bara satans ont i ytterlägena, så jag fick gå till en cykel och prova. Men var ju dödsdömt, men det hade jag väl en liten föraning om innan. Jag blev så frustrerad haha, men gick tillbaka till en crosstrainer igen, en annan variant, och försökte lite försiktigt med den. Och det gick faktiskt bra till slut, med lite improvisering. Men jag blev ju varm iallafall. OCH TRÖTT! Herreguuuuud vad man tappar konditionen fort. Jag skämdes nästan.. Och lika med musklerna, ha ha ha vilket skämt. Kul att man kände sig som klenaste människan nånsin när man gick där. Vissa övningar klarade jag av skapligt om man jämför med förut men andra gick ju inte i närheten med samma vikter som jag brukar köra på. Men det är väl inte så konstigt heller kanske när man varit soff/sängliggandes i 1.5 månad. Det är bara att träna på helt enkelt! Jag körde faktiskt lite benpress så gott jag kunde bara för att försöka hitta muskeln igen. Jag tröck ifrån med det friska benet och bromsade tillbaka med det skadade så att det fick känna på lite. Det var så himla skönt att träna igen. Jag har saknat det så himla mycket, även då man är begränsdag just nu.
Och jag känner träningsvärken idag också, den är helt jäkla underbar. I bröstet efter bänkpressen och i magen efter bålövningarna, som jag har längtat efter denna smärta, Fy fan vad underbart!
Senare på kvällen åkte jag till Tjäder å kikade på film. Ännu två filmer sokm jag fått varmt rekomenderade till mig som visade sig vara bara sådär bra. Men alla har ju olika smak, så är det ju. Men efter varje gång jag ser på en film med någon, när jag valt film, så säger alla efteråt:
- Nästa gång väljer jag film.
Kul Johanna, haha alltid lyckas jag välja dom dåliga filmerna...
 
Dagen då, jag har ingen aning om vad den kan bjuda på men det kanske kan bli så att jag åker hem till Blge idag och sover där tills imorgon. Möjligen kan det bli så. Men vad jag ska göra, det är en annan sak. Det lär visa sig. Nåt kul hoppas jag, det är ju trots allt fredag och då är det ju alltid fredagsmys :)
 
Tror jag bör gå ner nu innan mamma tror att jag har dött i sömnen, har inte varit ner och visat mitt tryne än idag då jag lär väl pallra mig neråt :)
 
August hjälper morfar med veden
 

Vid förlust får man stå sitt kast

Idag har jag faktiskt fått lite saker och ting gjorda.
1.Jag har snackat med försäkringskassan. Min handläggare verkar vara världens bästa handläggare och verkar verkligen vilja hjälpa till. Skulle få hans privata nummer verkade det som så att jag kunde nå honom när jag ville om jag hade några som helst frågor och funderingar. Sen förklarade han lite saker hit och dit om vad som gäller och hur dom bedömer alltihopa och vad dom går efter. Det var väldigt nyttigt faktiskt, känner mig genast mycket klokare på det här. Och när man dessutom får en bra handläggare (verkar vara det iallafall) så känns det genast ännu bättre med tanke på min yur jag haft med sånt hittills!
2. Jag är klar med alla tre hyllor nu också. För jäkla skönt att få dom målade och klara. Nu hoppas jag på uppsättning i lägenheten så snart som möjligt så det blir lite mer hemtrevligt där hemma :)
3. Hjälpt mamma med att fixa och dona med sitt CV. Hon har ju blivit varslad eller nåt liknande från jobbet så hon sitter hemma å filar på sånt om dagarna, så jag hjälpte henne lite med sånt,
4. Bjöd Gissi på käk på S1. Såhär var det. I våras/vintras så hade vi en vadslagning. Han håller på Chelsea och jag på Liverpool och är verkligfen motsatsen till ett fan av Chelsea. Och när Champions League började närma sig slutspel och sånt så ville han slå vad om att Chelsea skulle gå till final och dessutom vinna den. Och med tanke på vilka lag det var kvar vid det tillfället så tackade jag självklart ja. Haha, lätt match tänkte jag. Förloraren skulle sen få bjuda vinnaren på en middag på S1. Och ja, ni vet väl hur det gick. Chelsea parkerade bussen i straffområdet hela jäkla matchen mot Barca i finalen. och Torres, som för övrigt typ inte gjorde nåt mer än det målet på hela säsongen, avgjorde såklart på nåt jäkla märkligt sätt. Hur ofta händer det!!?? Jäkla skitvad!! Men men, to me there are no stupid bets, så det va bara att håva fram plånboken å bjussa det ;) haha men som tur var så har vi ju alltid kul tillsammans så det va väl inget straff direkt. Det blev en varsin oxfiléplanka och Gissi passade på att njuta av en öl, när jag ändå körde. Vi hann även med att kika på sista perioden av Leksands premiärmatch mor Karlskrona. Övertygande vinst med 5-1 dessutom, kunde inte bli bättre:)
 
 
Imorgon är det många ärenden som måste uträttas så det är väl lika bra att sova nu å vila upp knät så mycket det går. Får sätta det på ett riktigt eldtest imorgon. Bara att hoppas att svullnaden inte går upp så farligt igen. Blir bland annat ett besök hps sjukgymnasten imorgon så dom får känna å bedöma lite vad jag ska göra nu fram till nästa läkarbesök :)
Såhär fint var knät imorse när jag tog bort bandagen och allt sånt där. Blodigt å mysigt höhö;)
 
Har ju iallafall slängt kryckorna nu å knät känns mycket bättre nu än innan operationen. Känner att böja/sträckövningarna ger resultat nu och det gjorde dom inte innan operationen. Så det är ju positivt. Gradantalet minskar för varje dag känns det som.POSITIVT, fasen va bra :D
 
God natt med er!

Sköna tisdag




Har haft en riktigt skön start på denna veckan. Igår så bestämde jag mig för att åka hem till Gustafs igen till mamma och Håkan. Så mamma kom och hämtade mig nångång på dagen. Det blev en lugn dag med lite lingonrensning, korvgrillning, krusbär & krikonätning och häng med Tjäder, Vi såg The hunger games. Den va rätt bra faktiskt. Inte så överdrivet bra som jag har hört att den ska vara, men den var iallafall sevärd tycker jag :)
 
Idag har det hänt saker hela dagen faktiskt. Vaknade rätt sent imorse, så jag klev upp och käkade en lätt frukost innan Martin kom och hälsade på. Martin är våran granne och min plastsyrras sambo och alltså pappa till August. Vi satt och snackade lite och bestämde att dom skulle komma förbi sen hela familjen på fika, så det var bara för mig att sätta igång med ett litet bak. Det blev en kladdkaka, smaskigt! Och mycket riktigt så kom hela familjen över på kaffe och fika. August var i full fart som vanligt. Å jäklar va go han är, herregud vad jag älskar den lilla krabaten. Han fyller 3 år på lördag.. Vart tar tiden vägen egentligen?? Jag tycker det var alldeles nyss dom kom hem från BB och jag fick hålla honom för första gången. Tiden går alldeles för fort. Men samtidigt så blir han ju bara roligare och roligare med åren också. Nu kan man ju ha riktiga konversationer med honom och busa och jävlas lite. Det är alltid kul.Och som alltid när han är här så sa han:
- Nu Johanna har du fikat klart och druckit upp ditt kaffe, så kom nu! Och så går han fram och drar lite i armen eller nåt och så springer han iväg mot trappan. Och så ska vi alltid upp på mitt rum och lägga oss och låtsassova i min säng med våra nallar. Sen har han en massa procedurer för sig där han tänder och släcker lampan och säger god natt och god morgon och så en massa andra saker. Och självklart så ska man kittlas lite också, det är superkul! haha han är helt underbar den grabben, Älskar honom otroligt mycket! Han fick mig att helt glömma bort tiden idag också. Vid 16.30 så får jag ett sms från Monica där hon undrar om hon kunde åka från Borlänge då. Och jag hade inte gjort iordning mig någonting alls, hade som sagt helt glömt bort tiden. Så det blev att snabba sig och dra på sig lite vettigare kläder än ett par nermålade mjukisbyxor och en hoodie, och sen bli utskjutsad till ICA av mamma. Jag och Monica skulle nämligen till Västerås idag för att kika på Mickis Skövde när dom hade elitseriepremiär mot just Västerås idag. Det var så kul för hela min "andra familj" i princip var där. Jag brukar kalla dom för min andra familj för dom har alltid varit som en extra familj för mig iochmed att jag å Micki umgicks konstant när hon bodde hemma. Hon är min andra hälft helt enkelt. Så det var alltså mamma Monica, pappa Mats och hans nya fru och hennes barn, det var Mickis mormor och morfar och så ena brorsan Chrille, den som fattades var Ante. Till och med hundarna Ricki och Fiona var med haha. En riktig släktträff vart det allt! Alltid lika kul att träffa alla :)
Matchen var dessutom väldigt spännande. Det var stundtals mycket slarv åt båda hållen men Västerås var strået vassare stora delar av matchen. Iallafall ända tills Skövdes tränare gjorde det taktiska drget att gå ut och ta bort, med i princip en punkt, på deras bästa spelare som förde spelet åt Västerås. Då ändrades spelbilden lite. Västerås som lett hela matchen i princip började tappa å Skövde knappade in hela tiden och vann till slut med 17-20. En riktigt spännande match helt enkelt med ett bra adrenalinpåslag för mig. Haha, så skönt när man får göra sig av med lite adrenalin nu när det blir så sällan för egen del! Mickis var dessutom superbra när hon spelade, denna gången också. Så kul att se hur hon växt :)
 
 
Har dessutom några födelsedagsbarn idag. Fanny "Fillifjonggonggong" "Gullis" Lång fyller 16 år idag, det ni! Den lilla skitungen får börja övningsköra nu. Det är helt sjukt egentligen. Tur att jag inte kan röra mig så mycket på gatorna nu för tillfället slipper man bli nerprejad ;)
Nej men grattis min Gullis på din dag. Du är grym, det vet du! <3
 
 
Dessutom har vi Örjan som blir 40 år idag, eller var det 22, glömmer alltid det där? ;)
Och så knasbollen Maja såklart som blir hela 10 år idag. Grattis till båda :)
 
Nej ni.. Nu ska jag kika på nåt avsnitt av Tbbt innan det är dags att sova. Imorgon ska jag också försöka få lite saker gjorda. Till exempel bli helt klar med hyllorna, kanske börja med mitt fönster och så ska jag hinna med lite kompisar också hade jag tänkt!

Natti natti :)

Bättre dag

Mår mkt bättre idag. Knappt nån smärta, förutom imorse när jag vaknade och jag har haft en skön dag. Jag å Jennie hoppade till Gyllevallen å kikade på Tunabro-Dala Järna. Har ju lite släkt i Järna å kompisar i Tunabro så det blev lite svårt vilka man skulle hålla på. Men det var en rolig match att se. Alltid kul att kolla på fotboll:)
När jag kom hem från matchen så kom Tjäder hit för att damma av det gamla monopolet och för att käka pizza. Jäklar va kul det va att spela monopol igen. Åså vann jag dessutom. Kan ha en del i min lycka just nu. Haha fy fan vad jag älskar att vinna. Det är helt jäkla underbart:D

Trött

Lördag.. Den dagen när man äntligen kan umgås med folk eftersom ingen jobbar, men man är för trött och slut av dessa tabletter. Tror det är dom som gör det. Jag vill typ ligga och sova hela tiden. Men jag har iallafall varit å kikat på fotboll och hängt hos Laxen med vänner en stund. Innan dom skulle ner på Da Buzz. Jag har sett fram emot att se dom så jäkla länge. Jag och min syster har så jäkla många roliga minnen till deras musik så det är en klassiker för oss som skulle vara helt sjukt roligt att se live och återuppleva lite granna. Men jag ska väl vara glad att jag har fått operation så snabbt som jag fått. Och det är jag också. Jag är otroligt tacksam för det. Antar att jag mest är sur för stycket händer mig och att det händer just nu. Jag hade så otroligt många planer för denna höst/vinter. Nu får vi se om jag klarar att genomföra något av det.
När man dessutom hör firandet nerifrån Älvkanten med musik och fyrverkerier, så blir man lite avis. Folk är ute å har kul nedan jag ligger här å har tråkigt hahaha. Jäklar va bitter jag blev nu. Men såna dagar får man till å från när det är på det här sättet. Å jag lovade att jag skulle vara ärlig å skriva hur jag känner här på bloggen, så nu kommer det. Idag är en sån dag när jag känner att det är jobbigt. Förmodligen mycket för att jag har ont idag. Så fort värktabletterna börjar sluta verka så gör det verkligen ont. Och då blir Jag lite smågrinig och svår, jag är liksom där men ändå inte. Tänker på annat. Jag vet inte, men jag är en sån som tror på att bra saker händer bra människor och att man förtjänar lite saker och ting man råkar ut för. Och jag tycker att jag verkligen försöker vara en bra människa och göra rätt saker. Förstår verkligen inte varför detta händer mig!? Och laget!? Och just nu när det är så kämpigt i laget som det är!? Nu menar inte jag att jag aldrig gör något fel och att nån annan förtjänar det mer än vad jag gör, verkligen inte. Jag gör också misstag och många tycker säkert att jag är dum ibland, men vafan. Jag tycker fan inte att jag är värd detta. Inte en sån jäkla skitskada som korsband är. Det är sån jäkla lång rehab å det tar sån tid. När det enda jag vill är att spela fotboll. Jag vill känna på gräset, smälla på i närkamper, göra nån schysst glidtackling, skrika lite på domarn och bara känna adrenalinet rusa genom kroppen. ni vet, allt som hör till fotbollen. Fan det finns ingenting med fotbollen jag inte älskar. Ja förutom att förlora och skadorna då. Men vem gillar det?
Nej usch vad less jag är på detta just nu! Det är så svårt att beskriva känslan jag känner just nu. Det är liksom ilska, för det känns så orättvist, samtidigt som att jag är ledsen för att det har hänt och även om jag är med på mycket å försöker hänga med på det jag kan, så känner man sig fruktansvärt utanför. Även fast man vet att man har vänner och familj runt omkring en så känner man sig vissa dagar som den ensammaste människan i hela världen. Det gör iallafall jag. Och som jag och Sofia diskuterade här om dagen, ingen förstår riktigt hur det är att vara långtidsskadad om man inte varit det själv. Tro mig, man gör verkligen inte det. En liten välmenad kommentar från någon kan göra så att hjärtat bara brister där inne. Ett litet fel ord från någons mun kan få hela ens dag att rasa samman. Man är så jäkla känslig och skör vissa dagar. Saker som vanligtvis inte berör mig ett jäkla dugg, hugger plötsligt djupa hål i hela mig. Man kan bli förbannad för ingenting, gråta för ingenting.... Ja det är så mycket som man inte kan förklara. Och den värsta kommentaren man kan få just när man känner såhär det är:
-Är du sur eller?
Åh fy fan, den kommentaren.. Snälla ni, släng inte ur er den. Den slår sönder en alltså. Jaaaa jag kanske är sur och bitter och jäkligt trött just idag, men låt mig få vara lite off för en dag. Imorgon kommer jag att må mycket bättre förmodligen och då är allt annorlunda. Men dagades negativa dagarna kommer att finnas under hela resan. Det är mer psykiskt jobbigt än många tror. Men som sagt, man måste få ha dom dagarna, och låt oss få ha dom dagarna, vi behöver dom också. Det är en del av rehabiliteringen för att kunna komma över det. Man måste få vara sur och förbannad! Det vänder, jag lovar. Ge oss bara lite luft att andas!

Jag har ingen aning om det där blev sammanhängande överhuvudtaget nu haha. Skrev bara direkt ur hjärtat.
Så förlåt för det här bittra inlägget men det är bara så jag känner idag!!
Hoppas ni haft en bra dag:)

Dagen efter

Har varit en lugn och skön dag idag. Värktabletterna gör mig otroligt trött och seg så har mest legat på soffan å tagit det lugnt. Det enda annat jag gjort är att handla lite på maxi å sett på Brage old boys-Tunabro som Brage vann.
just nu är jag mest pissed på allting. Hatar kryckor och vill inte vara såhär. Jag vill också gå ut och gå långa promenader och ta en löptur. Inte gå såhär i några veckor till. Blä!!!

Ne nu ska jag ha ett Big Bang theory-maraton. Tacka vet jag Sheldon.
Bazinga!

Dagens outfit

Håhåhååå så snyggt!;)

nyopererad

Hej hej Hallå! Hoppas ni haft en bra dag, det har jag. eller så bra den kan bli iallafall :)
Gick upp 02.30 för att gå upp och duscha med sån underbar Decubal eller vad det heter. Sånt som gör att håret känns så mysigt och fräscht haha. Herregud vad strävt och äckligt det känns. Men det var ju skit samma när man ska operera sig.
Efter att ha legat och sovit 50 minuter i bilen på Sophiahemmets parkering så var det äntligen dags att gå in och anmäla sig i receptionen. Sen var det bara att följa strömmen en trappa ner där man fick träffa en sjuksköterska som prickade av en och visade en till omklädningsrummet där man fick ta på sig en fin rock, stödstrumpor och fotskydd. Man ser och känner sig genast mycket sjukare när man får på sig dom där kläderna tycker jag. Får se om jag kan få upp en bild sen på hur fin jag var haha.
När man bytt om så skulle man gå och kissa innan man fick gå in i ett större rum där alla som opererades skulle ligga och vänta på sin tur. Under tiden så kom den en massa sköterskor och narkosläkare och ställde frågor om tidigare operationer och så vidare. Min läkare kom in och gjorde lite ritningar på knät också. För säkerhets skull så dom inte tar fel knä haha. Och sen kom drogerna.. Kände mig som en liten druggie när hon kommer med 5-6 tabletter som man ska ta plus att jag fick nån vätska mot illamående. Jag som vanligtvis håller mig ifrån alla slags tabletter om jag verkligen inte behöver ta nån. Men det gick finfint, tror det var nåt lugnande med också och det var ju tur. För jag låg ju där och var svinnervös. Inte alls för operationen utan för armsticket som jag skrev om tidigare. Så sjukt nervös, jag försökte tänka på annat men det gick inte. Sen kom hon, sköterskan, som för övrigt var en otroligt snäll och trevlig tjej från Sundsvall. Och när hon tog fram ett band och spände åt det runt min överarm så knöt sig hela magen och jag sa nåt i stil med:
-Oh oow, nu kommer det allra värsta.
-Tycker du?, sa hon och så tog hon min hand.
-Gud du är ju alldeles kall, sa hon sen. Är du nervös?
-Jaaa, jag är sjukt nervös, men inte för operationen utan för det här. Jag klarar inte av stick i armvecket. Handen är inga problem men jag mår dåligt av armveck hehe. Fick väl fram nåt nervöst skratt där.
Men som tur var så ville hon sticka mig i handen och jäklar vilken lättnad. Jag lättade 10 kilo kändes det som haha. Jag fattar verkligen inte vart denna fobi kommer från. För jag tycker verkligen inte att det gör ont att sticka i armvecket, det är bara nåt som är otroligt obehagligt med det. Anyway, handsticket gick super. Jag fick dropp och sen var det dags att bli inrullad till operation. Jag var patient nummer 1, wohooo. Nemas väntetider, fick åka in först av alla, magi! Eller ja, rulla in på operation förresten, jag fick gå in till operationen rättare sagt. Skönt när man får göra så mycket som möjligt själv tycker jag :) In i ett stort rum med en massa roliga verktyg och monitorer hit och dit. Blev uppkopplad till en massa sladdar, fick benet tvättat och låret upplindat, sen var det sags att sova. Som vanligt tänker jag att jag ska kämpa emot, bara för att testa det. Men nej, det går aldrig haha. Man känner inte ens att man börjar bli sömnig innan man somnar utan det är bara pang, så sover man. Och lika snabbt känns det som att man vaknar igen. Och självklart så drog jag klassiska Johannakommentaren när jag vaknar upp lite halvt groggy fortfarande:
-Nämen, är ni redan klara?
Haha jag gör det varje gång, spelar ingen roll hur länge dom har opererat och jag gör det dessutom inte medvetet. Det är alltid det första jag säger när jag öppnar ögonen. Och alltid samma svar: Ja!!!
Jag kände direkt när jag vaknade till att jag var extremt pigg och kände inte ett skit i knät så länge jag inte rörde på det för mycket. Blev nästan osäker på ifall dom verkligen hade sövt mig och opererat mig. Sen kom Sundsvall igen och tittade till mig och sa:
-Hur mår du? Du ser så pigg ut, oförskämt pigg!
Och det var så jag kände mig, oförskämt pigg. Jag kände att jag kunde åka därifrån efter 5 min. Men det fick man ju såklart inte, Fick då iallafall vänta en halvtimme så jag hann äta en macka och dricka två koppar med kaffe. Men sen så fick jag resa mig upp, och faktiskt gå direkt utan kryckor, in till omklädningsrummet och ta på mig mina egna kläder och hämta mina värdesaker.
 
Svaret:
Fick sen gå in i ett vänterum och vänta på att min läkare skulle bli klar med sin andra operation, för att sen kunna förklara för mig vad han hade gjort och vad han hade sett osv. Och allt var precis som han trott. Miniskerna var helt hela och fina, allt brosk hade klarat sig, bakre korsband hade inte en skråma, ledbanden var hela och fina förutom det inte ledbandet som det syntes på att det hade åkt på en smäll men det var inte av, så det läker sig själv. Men sen var det ju främre korsbandet då. Han sa att det främre korsbandet består egentligen av två stycken band som ligger lite omlott på varandra. Det ena av dessa två var helt trasigt och det tog han bort helt, rakade bort det. Det hade, som man trott, rullat ihop sig och lagt sig ivägen vid leden, vilket gjort att jag inte kunnat böja och räta helt ordentligt. Den andra delen av främre korsbandet var inte av alls men det var rejält uttänjt och han kände att det glappade, men han lät det ändå vara kvar. Fick en kallelse igen om 3-4 veckor då jag ska träffa läkaren igen och diskutera ifall jag ska göra ett nytt korsband eller inte. Men det blir nog så för han sa att jag kommer förmodligen behöva det i och med att korsbandet var så slappt.
Dessutom så var hela mitt knä rejält inflammerat efter allt så han "städade upp" lite granna, så gott han kunde,
 
Doktorns order:
Det som gäller nu var att käka lite olika tabletter, iallafall i 2-3 dagar, även om jag inte har ont för att hjälpa knät med läkningen och för inflammationens skull- Dom 2-3-4 första dagarna skulle jag ligga still mest i högläge för att låta svullnaden lägga sig så att jag kan börja med rehaben direkt efter ca en vecka, med böjning och sträckning och dessutom lite små styrke och balansövningar för knä och låt för att få upp lite muskelstyrka igen innan en eventuell andra operation. Så det blir en otroligt lugn helg för mig, med mycket säng och soffläge så knät kan bli bra. Vill så gärna ha full sträckning inom 3-4 veckor å då gäller det väl att lyda order antar jag!!
 
Känner nu att smärtan faktiskt kryper sig på lite när bedövningen gick ur. Det känns ju att nån har varit där inne och karvat om man säger så. Men ska jag vara ärlig hade jag förväntat mig värre. Det funkar rätt bra. Det är i vissa lägen det hugger till lite och så, men det vore väl konstigt om man vore helt oberörd efter en operation. Man ska väl känna att man lever ibland också :)
 
Och förlåt alla som väntat på svar från mig där hemma. Alla ni som skrivit och undrar. Men tröttheten smög sig på när jag kom hem och när jag började ta alla dessa tabletter, så jag har legat å sovit flera timmar nu på eftermiddagen innan fotbollen. Hoppas ni har överseende med det! :)
 
Ha de bra och sov så gott, det kommer jag göra :)
 

Operationsdag

Sitter i köket å väntar på mamma å Håkan. Dags att åka till Sthlm för operation. Jag har aldrig riktigt varit nervös inför en operation förut men nu känner jag mig lite nervös faktiskt, varför vet jag inte. Men det ska bli skönt att ha det gjort. Det som är det jag är mest nervös för är innan operationen. Jag vet att detta är konstigt men jag har en fobi. Den är armveck.. Jag klarar inta av att nån tar i mina armveck och jag klarar inte av att se på tv eller nåt sånt när dom sticker i armveck på folk å såna saker. Jag kan bara inte se det. Det är hemskt, mår dåligt efteråt jag råkat sett nåt sånt. Så jag är alltid orolig över att dom ska sticka mig i armvecket istället för handen. Usch det är så jäkla hemskt!!! Så ja, hoppas jag slipper det. Å hoppas operationen går bra:)
Dags att åka nu men ha en bra dag så kommer det säkert ett inlägg senare efter operationen! :)

Idol

Min gamla kärlek. Var så kär i honom när jag gick i 3an-4an å spelade i Liverpool. Jag minns att jag gjorde flera skolarbeten om honom haha. Han håller än den gamla räven!

Hemmavid

Idag böir en sån dag där det händer lite saker igen, för skönt! Är hemma i Gustafs fortfarande, kändes skönt att sova här en natt till och bara mysa med familjen lite. Så i morse efter frukosten så gick jag ut och målade vidare på mina hyllir. Dom är snart klara nu faktiskt. Dom ska bara målas en gång på undersidan, sen är de klara. Vill ha upp dom på väggen redan nu helst men man lär väl vänta och ha tålamod... Tålamod ja, det jag besitter så otroligt mycket av... Men men, det är bara att köpa läget å måla på :)
Snart ska jag bli hemskjutsad av mor iallafall. Men först en sväng in till arbetsförmedlingen. Jag måste visst skriva in mig där för att få sjukpengar verkar det som. Så det är lika bra att göra det på en gång så man inte missar nån ersättning av nåt slag. Vore ju bara dumt.
Sen ikväll så bär det av till Hedemora för en trerätters middag. Det ni ;) Det blir jag, Helene, Hansson, Titti, Hanna och Sigge som ska käka. Alla från handbollslaget i Borlänge. Ska bli så jäkla kul att hitta på nånting allihopa. Och dom har pratat om den här restaurangen ett tag nu med deras otroligt goda mat och föratt inte tala om den Franska chokladtårtan som man måste äta till efterrätt haha. Och allt med choklad är ju oftast sjukt gott så det ska bli spännande att smaka den.
 
 

Operation Coming up!

Check it out! Fan va fort det gick hihi:D
Torsdag 07.15 ska jag vara där så det blir att få upp i ottan. Måste ju dessutom duscha innan med sån där mysig svamp haha!

Awesome!

Nu händer det saker!

Sitter i skrivande stund på väg hemåt igen efter ett besök på Sophiahemmet. Det gick otroligt snabbt, dom var väldigt effektiva. Marta sågs till också samtidigt som vi gick in. Och eftersom hon är världens bästa fotbollsspelare så vet man att det är ett bra ställe jag hamnat på med läkare som vet vad dom pratar om och gör. Det känns skönt att veta.

I alla fall så fick jag komma in och träffa Anders då och han frågade lite om hur det hade gått till när jag skadade mig och om hur rörligheten var och så vidare. Därefter så fick jag lägga mig på britsen och han kände efter lite på stabiliteten med hjälp av draglåda och lite andra saker. Han sa också att mina röntgenbilder var lite diffusa, eller att det var svårt att se hur illa skadat allt var i knät. Och eftersom man inte kunde se hur pass skadat mitt korsband var så var det ett problem för man går tillväga på olika sätt beroende på hur pass skadat det är. Så han sa att man måste ta allting i två steg hur vi än vrider och vänder på det. Det fanns då två alternativ:
1. Eftersom jag inte kan sträcka ut benet ordentligt så kunde man inte göra ett nytt korsband på en gång. Man måste ha full sträckning, eller i alla fall så gott som, annars så är det som att leta efter komplikationer sa han och allting skulle ta så himla mycket längre tid, och det vill jag ju absolut inte. Och eftersom jag inte kan sträcka på benet ordentligt så kunde det bero på att mitt korsband har gått sönder helt eller delvis och blockerar leden nånstans som gör att jag inte kan böja och sträcka ordentligt. Så då måste dom gå in med en titthålsoperation, dels för att se klart och tydligt hur skadat allt i knät är och dels för att kunna ta bort och ”snygga till” och/eller laga  det som är trasigt och som går att laga. Dessutom så kan dom då forcera knät och pressa ut det mer när jag är sövd och alla muskler är avslappnade som kan underlätta efteråt. Efter det, ca en månad efter, så skulle jag nog kunna ha full rörlighet för att kunna göra ett nytt korsband.
2. Det andra alternativet var att vänta i en till flera månader för att se om jag klarar av att sträcka ut det av egen kraft och efter det göra ett nytt korsband. Problemet med det sa han är att det kan ta flera månader innan jag kan göra operationen då och sen är det inte säkert att jag kommer kunna sträcka ut det helt ändå ifall det skulle vara så att nåt ligger och blockerar.

Vi bestämde i alla fall att köra på alternativ 1 för att jag vill ju komma igång så snabbt som möjligt. Och han visste att jag spelade fotboll ”på riktigt” som han sa haha. Att jag är satsande och vill komma tillbaka till spel så fort som möjligt och då var detta alternativet det bästa. Allt detta avklarade vi på kanske 5 minuter, så dom var som sagt otroligt effektiva men samtidigt professionella. Det kändes inte stressat eller pressat eller något sånt utan väldigt noggrant och ordentligt, effektivitet ÄLSKAS! Framförallt in0om sjukvården, jäklar va bra haha. Och det var inte det enda som var effektivt. Jag skulle få operationen redan denna veckan eller nästa beroende på när dom hade tid. Sjukt snabbt å otroligt skönt att få det gjort så snabbt .Hon som bokar alla operationer skulle ringa upp mig så fort hon kontaktat mitt försäkringsbolag och bekräftat med dem att allt är okej. Då får jag veta när operationen blir  av också. Så nu blir det att gå hemma med telefonen i högsta hugg och vänta på ett samtal i några dagar J

Det känns nästan som en synd att sitta inne i en bil hela dagen när det är så himlans frint väder ute. Så himla skönt är det. Men jag är glad för det, har ju kommit ett steg längre på knäresan, wohoo. Nu så styr vi bilen mot Ekols krog för att äta lute mat, magarna börjar kurra på oss nu. Hoppas dom hr nåt smarrigt att bjussa på.

Puss på er

Grabbhelg

Jag har haft en helt underbar helg.
Igår, efter att ha kikat på lite handboll, så kom jag på idén att jag skulle bjuda in några killkompisar hem till mig, sitta å ta nåt glas vin eller nån öl och bara snacka lite. Så det gjorde jag också. Det blev några killar från gamla klassen från gymnasiet. Så Jocke, Pelle, Anders, Krille och Nick kom hem till mig å vi satt och snackade lite skit. Det var himla mysigt och roligt. Som Jocke sa idag, "jag hade skrattkramp i käkarna igår". Och det hade jag verkligen också. Jäklar vad jag sktrattade. Vi snackade om gamla minnen och nya roliga saker och allt möjligt. Kul att ses igen som sagt. Man ses inte så ofta men när man väl gör det så är det alltid kul. När klockan var runt 00.00 eller strax därefter så gick vi iallafall ner till Skrubben och satt oss där å tog ett glas. Jättemysigt där med! En skön och lugn kväll med gamla vänner helt enkelt, helt underbart!
 
 
När jag vaknade imorse så svidade jag direkt om och fräschade upp mig för att åka iväg till Västerås med Monica för att kolla på handbollscup. Mickis Skövde hade gått till final och skulle möta just Västerås i finalen. Så vi bestämde oss för att åka dit för att kika på lite elitseriehandboll. Sjukt kul som vanligt att kika på handboll i hög klass. Och som kul var så vann Skövde hela cupen och Mickis va GRYM! Jäklar va hon lekte, 10 mål tror jag att hon gjorde och sen spelade hon fram till massa fler. Hon var riktigt grym och har tydligen varit det hela turneringen. Hoppas hon får mer förtroende och speltid nu för det har hon gjort sig förtjänt av.Riktigt kul att se tycker jag :)
Monica deroppade sen av mig i Gustafs hos mamma och Håkan, men hann inte så mkt mer än in förns Tjäder ringde å ville att jag skulle komma till Rickard å käka tacos som dom lagat. Så jag drog tillbaka in till Blge för att hänga med dom två och Sebastian. Vi käkade tacos, spelade fifa och kollade på allas vår egen Zlatan som gjorde två mål och blev hjälte igen för sitt PSG. Han är sjukt bra, Ännu en trevlig kväll iallafall. Det känns som om hela helgen har varit grabbig, haha men himla rolig!
 
 
Nu sitter jag på flickrummet i Gustafs igen . Som jag älskar´t. Och imorgon så bär det av till <sofiahemmet i Sthlm för att träffa min läkare Anders Valentin. Jag är så spänd, eller exalterad kanske är mer rätt att säga. Det ska bli jäkligt kul och skönt om inte annat att äntligen få en operationstid så att jag kan sätta igång med träningen snart och att börja jobba igen. Det blir i alla fall jag, mamma och Håkan som åker. Jag kan ju inte köra ordentligt och mamma vill absolut inte köra bil inne i Sthlm. Och eftersom sjukhuset ligger ganska så cantralt så får Håkan följa med också och därmed köra haha. Men han är ju med som stöd också såklart. Ska bli kul att åka ut på nåt alla tre. Stanna och fika på vägen dit å käka nåt på vägen hem. En mysresa alltså med forhoppningsvis ett bra besked också.
 
Nu ska jag kika ett avsnitt av The big bang theory innan det är sovdags så jag orkar upp imorgon.
Bazinga!

Det blir aldrig som man tänkt sig

Hade ställt klockan på 7 imorse. Gick upp och gjorde mig iordning för att åka med laget till Sthlm. Match mot Rågsved väntar. Men det visade sig att det var fullt i alla bilar ut till samlingen i Gustafs. Å det är ju bättre att dom som kan spela åker med så det var bara att snällt stanna hemma det. Konstigt nog så var jag rätt så pigg (jag är absolut ingen morgonmänniska över huvud taget) så jag och Jennie åkte till Maserhallen för att kika på "mitt andra lag" haha. Det är nämligen handbollscup hela helgen i Maserhallen så jag antar att jag kommer hänga där lite granna i helgen:) alltid lika kul att kika, men man blir helt galet sugen på att spela själv när man kollar.

Nu får vi se vad dagen har att erbjuda. Hoppas på ett himla trevligt avslut iallafall. Har några småplaner men vi får se hur det slutar:)

Ha en bra dag.
Ps. Gick i 30 min på kupolen utan kryckor idag. Fan vad befriande. Dock svullnande men skönt;)

RSS 2.0