Helgen i bilder

Kolla extra mycket in Niklas bränna efter lördagen. Med mössrand dessutom hahahaha sååå fin :)

Varför blir jag ens förvånad fortfarande...

Ååå vilken underbar långhelg jag har haft hemma i mitt kära Dalarna. Ska försöka guida er genom dagarna som varit någorlunda,
 
Torsdag:

Uppstigning tidigt, tidigt. Mathias kom och hämtade mig 7.10 på morgonen, jag skulle följa med honom till Maser för att hälsa på. Alltid lika trevligt att träffa alla gamla kollegor. Insåg då hur mycket jag saknar dem. Saknar tjötet i lärarrummet, saknar skämten, saknar livshistorierna, saknar sattygen, saknar allt. För underbara människor som jobbar där!
Strax efter 9 hoppade jag på bussen mot Östra Porten där Holsten väntade och den stora utmaningen. Ni vet ju hur det gick vid detta laget ;) Hans konto skulle skapas efter helgen sa han, så det lär väl ramla in en vänförfrågan snart antar jag hiiihh!
Vidare därifrån till mormor för sopplunch och för att umgås lite, innan mamma kom och hämtade mig för att åka hem, duscha, skjutsa mamma till stugan för att kunna få bilen, och sen vidare till kupolen för en fika med Freddy och Bunis.
På kvällen blev det självklart Leksand på TV. Magi med vinst!!!
 
Fredag:

Startade dagen med träning, en halvlek av matchen Kvarnsveden-Eskilstruna Utd och sen hem till Moster för påskmiddag. Jag åt alldeles för mycket för det var alldeles för gott. När sen tårtan kom fram efter det också så kunde jag ju knappt röra mig efteråt. Så det blev lite jäsning i soffan och lite yatzy-spelande innan jag åkte hem till Tjäder. Där var det förfest innan utgång. Jag, Jimmy, Jönsson och Tjäder satt och spelade kort och snackade lite och sen gick vi till Grappa. Det var inte alltför mycket folk ute, men kul att träffa lite folk iallafall.
 
Lördag:

Åkte till stugan så fort jag vaknat til liv i princip. Sjukt fint väder ute vilket gjorde att det blev nån timme ute på isen. De andra anglade och pimplade, men jag satt mest och njöt av den sällsynta solen och värmen. Sen vankades det middag, påskmiddag igen. Jag tror jag åt precis lika mycket den här dagen. Satan vad gott det är med påskmat alltså. Även denna gång hamnade jag i matkoma, ganska passande då alla bänkade sig framför TV:n för att se Leksands match mot Rögle där en elitserieplats kunde säkras. Och SOM de gjorde det. Vilket jäkla fint spela de har. Så sjukt värda den segern. Grattis Leksand. Det blev några tårar efter matchen när man såg glädjetårarna hos både supportrar och spelare och när Jens Bergenström blev intervjuad med gråten i halsen och tårar på kinderna, så brast det för mig också. Vilken jäkla känsla. Bra gjort.
Vi firade vi med. Vi hoppade i tunnan som Håkan eldat i så att vattnet blivit varmt och skönt. Till det
korkade Mammsen upp en flaska med äkta Champagne för att fira återtåget. Ett glas skumpa, en varm badtunna precis vid vattnet i solnedgången med underbara släkten. Kan det bli bättre? Tveksamt!
 
Söndag (idag):

Klockan ställd på 04.00. Jobb väntade i Karlstad 9.30, så jag gick upp tidigt för att åka hem. Dessutom skulle kusin Adam följa med och hänga med mig här nere i några dagar. Skulle bli så kul med en roadtrip och några dagar tillsammans nu när vi inte kunnat umgås på ett tag,
Jag hade fått låna en bil av Martins kompis och jag skulle svänga förbi hemma i Gustafs och hämta upp mina jobbkläder som jag glömt, innan jag styrde mot Karlstad.
Jag började ana att något var knasigt när bilen aldrig blev varm. Jag hade kört från stugan till Gustafs och det var fortfarande lika kallt som när jag startade och då tar det ändå 25 minuter kanske att köra. När jag sen kommer över älvbron hör jag att den knackar lite när jag gasar, men det låter ändå inte mycket så jag tänker väl att det inte är någon fara. Några få hundra meter efter det bara så klarar bilen inte av att komma upp i några högre hastigheter. När jag gav fullgas kom jag upp i 60 bara och nu kände jag att det är kört. Jag tar mig iallafall hem till huset, stänger av motorn och låter den vila i en minut. När jag sen försöker starta den igen så är den helt död. Får inte igång den alls. PANIK!!
Jag ska ju iväg och jobba och om inte jag kommer så måste Eline öppna helt själv. Det är i princip omöjligt. Ringer chefen ett antal gånger och skickar flera sms, men får inget svar. Förstår ju att hon sover då klockan är strax efter 5 bara. Men hur ska jag lösa det här nu då? Jag hade dessutom försökt få ledigt den dagen för att kunna vara hemma längre med familjen. Men det hade inte gått eftersom så många jobbar natt på lördagen, så ingen annan kunde ta mitt pass. Det enda jag tänkte då var att alla skulle tro att jag fejkade allting för att få stanna hemma en dag till. Men så var ju verkligen inte fallet. Och framför allt så skulle jag aldrig klara av att glra en sak, jag är Sveriges sämsta lögnare och dessutom skulle jag ha så dåligt samvete i flera månader efteråt om jag gjorde nåt sånt. Nej det finns inte i min värld kan jag säga. Men jag vet ju att de inte känner mig så väl än, så de vet väl inte hur jag fungerar än. Så jag var så jäääkla nervös för vad de skulle säga och tro. Dessutom tyckte jag så synd om Eline ocg Pontus som skulle få jobba hela dagen på bara 2 personer... Ååååå Kaos, det snurrade i skallen bara. Men det enda jag kunde göra var att lägga mig i soffan och vänta på att nån skulle se att jag ringt och höra av sig. Tågen gick inte förns vid 10-tiden så kunde inte skynda mig till något sådant heller.
Håkan kom iallafall hem och skjutsade mig till ett tåg som gick 10.01 och då hade jag fått tag på Eline iallafall, så hon visste hur läget var. Hon skulle försöka lösa situationen men det var väldigt svårt. De fick sköta allting själva tyvärr och jag satt där på tåget och kunde bara tänka på de stackrarna på jobbet. Adam blev dessutom tvungen att stanna hemma. Så jäkla tråkigt, hade verkligen sett fram emot våra dagar tillsammans...
När jag kom till Hallsberg så ringde iallafall chefen och hon förstod läget. Puuh, en sten lättade från bröstet, hade varit så sjukt jäkla orolig över det samtalet. Jag skulle kika in iallafall och kolla om de behövde nån hjälp när jag kom fram sa hon. Så det gjorde jag. Men först sprang jag in på Hemköp och köote ett påskägg och fyllde det med en massa godis. Jag tänkte ge det till Eline och Pontus för att de varit så duktiga och som förlåt, även om det inte var mitt fel så. Men jag hade så dåligt samvete. De hade inte fått nån rast på hela dagen:( Usch. Jag hoppade in och jobbade 2-3 timmar och hjälpte dom så gott jag kunde iallafall när jag kom dit.
Martin ringde dessutom och berättade att han pratat med killen som jag lånat bilen av. Han berättade att hans pappa hade haft den bilen i 10 år och på de 10 åren så hade det inte varit ett enda litet fel på bilen en endaste gång. Fattar ni!? Sen lånar jag den och den lägger av efter 2 mil. 
Vad är det för fel på mig och bilar? Varför blir det ALLTID fel när jag ska åka nånstans längre än sträckan Borlänge-Gustafs? De som jag pratat med har ALLA sagt precis samma sak:
"Ja, jag är ju inte förvånad att det hände dig". Nej, det borde jag inte heller bli. Borde inte ens bli arg längre. Jag borde nästan räkna med att det blir nåt sånt här när jag ska nånstans. Har jag sån dålig Karma? Sjukt!!
Men men, nu är det som det är och det går faktiskt inte att göra någonting åt. Man vet aldrig när olyckan är framme men den har en förmåga att förfölja mig på nåt vis.
Om några dagar kommer jag att skratta åt det här som med allt annat, men nu är man frustrerad och tycker synd om alla de som fick ta ett jäkla jobb pga mig.
 
Nej, jag köpte mig en bingolott faktiskt och ska spela. Ingen vinst än, väntar på 3ans bingo och då jäklar ska jag roffa åt mig storkovan! Troligt ;)
 
Har iallafall haft en sån jäkla bra helg med nära och kära, även om avslutningen blev kass!
Ha en bra kväll :)
 

Svar till Bella:

Fick en fråga jag kände att jag ville ta upp här och svara på.

Bella skrev och frågade:

Hej, för en vecka sedan gjorde jag en titthålsop. i knäet och resultatet var utänjt korsband som måste opereras... Jag har tidigigare opererat trasig menisk. Jag har kunnat spela sen jag skadade mig för två månader sen, spelar basket! Men nu vill inte läkaren låta mig spela mer för risken att det kan bli värre... Frågan är dock hur mycker värre det kan bli, måste ändå fixa korsbandet om ett par månader, då kan jag väl lika väl spela fram tills dess... Hur har du klarat att motivera dig själv att du ska tillbaka? Det känns så fruktansvärt långt borta..:( om du har tips, erfarenheter eller vad som helst att dela med dig av vore jag så tacksam!!

 

 

 

Svar:

Hej Bella!
Usch då, det lät inte alls roligt. Jag förstår hur du tänker när det gäller det där med att "det kan väl inte bli värre än det redan är", jag kände likadant. Men det läkarna menar med att det kan bli värre, är nog det att eftersom du har ett korsband som är uttänjt, så kommer ditt knä att vara lite glappt i riktningen framåt/bakåt. Om ditt knä då är lite glappt och du får en knuff, tackling eller kanske bara en enkel sak som att du ska vända dig om och skon fastnar lite i golvet, så kanske inte ditt knä kan hålla emot på samma sätt som det normalt kan. Och "vrickar" du till knät igen bara för att korsbandet är svagt, så kan ju det medföra att andra delar i ditt knä åker på stryk t.ex menisken eller något utan ledbanden.
När jag opererade mitt knä första gången jag gjorde illa det, så gjorde jag samma sak. Jag fick först en titthålsoperation där de gick in och tog bort mitt skadade korsband. Så jag försökte spela i nån månad helt utan korsband. Det som hände då var att mitt knä vek sig gång på gång för att det blev så glappt. Då hade jag bara en himla tur att inget annat i knät gick sönder och jag fick sen en ny operation där de gjorde ett nytt korsband. Sen dess har det knät fungerat hur bra som helst. Min sjukgymnast säger att man inte ens kan känna att det är ett opererat korsband för att det är så stabilt :)

Hur jag lyckats motivera mig själv då.
För mig är fotbollen mitt allt. Jag lever och andas fotboll och jag kan ALDRIG tänka mig ett liv utan att få spela fotboll. Så när jag tänker i dom banorna så är 9 månaders rehabilitering en liten pisstid i det stora hela. Visst kommer det dagar där man känner att allt är pest, men i princip alla dagar så känner jag mig jäkligt glad och motiverad. Det som är så roligt efter en sån här operation, är att man ser såna framsteg i prinvip varje vecka. Den första månaden ser man framsteg nästan varje dag. Ett tips jag har är att skriva som en liten dagbok för dig själv varje dag vad du klarar av. Vad du har gjort under dagen och hur mycket du klarar av i träningsväg och så vidare. För det är så lätt att bli blind på sånt. Jag kan tänka ibland "fasen vad segt det går, jag märker ju ingen skillnad alls". Sen tänker jag tillbaka lite. För bara ca 4 veckor sen klarade jag långt ifrån inte av såna saker som jag klarar idag. Man tänker liksom varje dag man vaknar upp att det ska ha hänt nåt mirakel under natten och att man ska klara massvis med nya saker varje dag. Men så är det inte riktigt. Det gäller att ha tålamod och att lyssna på knät. Kroppen är väldigt bra på att säga till när den mår bra och när den inte gör det.
Det jag menar med framstegen man ser snabbt, är att det ger en enorm sporre för mig att fortsätta.
En annan sak som är väldigt bra är att man hela tiden får en massa små mål att sträva efter. Det är väldigt viktigt, för att i början efter operationen så kan 9 månader kännas väldigt långt bort. Jag sätter upp egna personliga mål, plus att jag får mål från sjukgymnaster och läkare. Jag får nya mål varannan till var fjärde vecka ungefär och dessutom får man alltid vägen till målen uppmålade för sig.
T.ex för någon månad sen fick jag ta mitt första löpsteg. Det kändes läskigt först eftersom jag inte gjort det alls sen operationen. Sen sa min sjukgymnast till mig att om 4 veckor så ska du kunna springa 2 km utan vila och problem, det är målet. Det kändes orealistiskt just då, men jag vet att säger han det, så klarar jag av det. Dessutom är det bara att ge sig fan på att klara av det också. Sen berättade han också för mig hur jag skulle nå de där två kilometrarna. Jag skulle börja med att gå och jogga i intervaller. Gå 100 meter, jogga 100 meter, gå 100 meter, jogga 100 meter och så vidare, i 1-2 km. Sen alltefter tiden går och knät blir mer van vid det, så skulle jag minska gången och öka joggingen så det kanske blev 50 meter gång och 150 meter jogg och så vidare. Till slut så hade jag trappat ner på gången helt och jag sprang bara hela tiden. Och visst klarade jag av 2 km ren löpning innan 4 veckor hade gått.

Sådana små mål får man hela hela tiden och man blir lika glad varje gång man klarar målen och får börja sträva mot nya mål.
Men det är väldigt viktigt att man gör det man blir tillsagd. Ibland kan det kännas lite jobbigt kanske att gå till gymmet helt själv 3-4 ggr/vecka och köra såna enkla övningar som det är i början. Men det är bara att göra det och till slut kommer man över det.
Försök få med dig en vän eller släkting till gymmet de dagar det känns kämpigt. De ger en alltid lite extra motivation och hjälp att driva på sig själv.

En annan sak som jag känner är viktigt, är att våga vara ledsen och besviken om du är det. Våga släppa ut dina känslor och prata om det med någon vän eller någon i familjen. Som jag sagt tidigare, vissa dagar känns hur bra som helst medan man ibland får någon dag där allt känns lite tråkigare. Då är det viktigt att ha sina nära och kära nära att diskutera saker och ting med, eller kanske dom helt enkelt kan dra iväg dig på andra roliga saker så du slipper tänka på knät en liten stund.
Du får alltid skriva till mig om du känner dig nere eller behöver råd och/eller stöd. Jag svarar så fort jag kan och lovar att hjälpa dig på vägen så gott jag bara kan.
Ställ in dig på att det kommer att ta lite tid, ha tålamod och ta en dag i taget. Går du in med inställningen att du ska klara det, så lovar jag dig att du klarar det. Man får slita många timmar på gym och träning, men det är sååå jäkla värt det i slutändan. Ofta kommer man tillbaka starkare än man någonsin varit tidigare dessutom.
Kör hårt nu och lycka till och tveka inte att höra av dig om det är något!:)
Kram

Utmaningen

Nu har jag landat på hemmaplan igen. Kom fram till Blge 22.01 och har nu lagt mig i sängen för att sova. Imorgon gäller det. Utmaningen mellan mig och Mikael Holst som jag tränat inför. Imorgon ska jag försöka bräcka 5km. Klarar jag det så skaffar han fb. Nog ska jag klara det. Hoppas knät har en bra dag imorgon. Mycket stående och gående idag är inte den optimala uppladdningen. Men jag lindar knät inatt och hoppas att jag vaknar upp med ett knä som känns så gott som nytt. Det vore magiskt:)
Imorgon sätta jag för mitt första prov efter operationen. Wish me luck!

ilsk

Jag vet inte, jag blir så irriterad. Efter en av de dagar jag jobbar en hel dag, så mår mitt knä inte alls bra. Jag har ont hela tiden efter en sån dag om jag inte ligger helt stilla då. Att åka iväg till gymmet och köra löpning eller nåt annat ansträngande för knät är inte alls lockande. Eller lockande och lockande, det går inte. Då har jag onte i flera dagar sen. Jag vill bara att det ska bli bättre snart. Jobba måste man och jag VILL VILL VILL bli bra i knät snart. Helst nu på en gång.
Imorgon är jag ledig iallafall så nu ska isen på knät och jag ska sova ut ordentligt imorgon så att jag är utvilad. Så hoppas jag på att knät mår prima. Till gymmet ska jag iallafall och jag hoppas att jag klarar av att springa nån km iallafall.
 
Dr. Cooper och co. får avsluta min kväll först, nästan som en drog!
Bazinga
 
 
 

Haha

Måste bara lägga upp en bilder vrålåket som fanns utanför ishallen idag. Nån som är van att köra baktungt? ;)

Legend

En bra helg med massa sport , jobb och trevligt besök i form av Direktör Gissi himself, avslutades idag med ännu mer sport. Först ett gympass innan jag och Elin åkte till Forshaga för att kolla när de mötte Grästorp i en kvalmatch om att gå upp i div.1. Rätt spännande match med bra tryck på läktaren. Både jag och Elin blev helt inne i matchen och insåg väl i mitten av tredje att vi var lite väl inne i det när vi började studsa upp och ner och nervösskrika för allt spännande som hände haha. Men det var kul, jag blev rätt impad.
Efter matchen så träffade jag dessutom lite av en legend, Peter Nordström, som numer är tränare för Forshaga. Vi snackade lite hockey och om framtiden. Spännande spännande :)
 
Är så lycklig att det är söndag och att det ÄNTLIGEN är nystart för Partaj och ett heöt nytt Café Bärs. Hur kul är inte det? Pelle, Pedda och Hasse Hansson, det är underhållning det. Är dock lite nervös för att det är en hel halvtimme.. Känns som att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Det kanske var kul just för att det var precis som det var. Jag hoppas att det inte blir förstört och att de inte bara lagt in en massa strösaker för att förlänga programtiden. Nej, väntar med spänning att se vad det är för någe :)
 
På onsdag drar jag mig hemåt mot Borlänge i några dagar också. Jag längtar så mycket att få träffa alla där hemma, fira lite påsk och bara mysa:) 
 
Ha en bra kväll hörni :)

Bra dagar!

De senaste dagarna har jag inte haft mycket tid till övers. Mycket, men roliga saker, att göra. Jag hade i tisdags en Disneydag/kväll med Pernilla. Vi kikade på Disneyfilmer och åt fruktsallad. Jag tror inte jag lyckats se en enda dålig film än med Disney. De är sjult bra allihopa. Det man märker när man ser filmerna nu när man är äldre, är att så många saker har en annan innebörd än man trodde när man var liten. Man ser dem från en annan sida. Spännande!
 
Annars har det varit mycket träning och jobb och idag så har jag haft tvättstuga hela dagen och kvällen efter jobbet och träning.
Imorgon kommer Gissi hit efter jobbet och hälsar på. Det blir väl att gå ut och käka nånstans imorgon tror jag, sen får vi se vad vi hittar på för nåt. Match på lördag och sen ska jag jobba 21-03, så det blir väl kanske inga större utflykter. Men nåt går alltid att hitta på :)

Måndag morgon...

Jag tror att de allra flesta håller med migmom att det är nåt väldigt dystert över en måndag morgon. Jag vet inte exakt vad det är, men på måndagar så känns allting lite extra jobbigt, framför allt på morgonen. Jag kan ju inte säga att min måndag startade speciellt bra. Jag drog mig lite för länge, för när jag vaknade så kände jag mig helt död. Ingen ovanlighet kanske, men jag var sådär extra måndag-morgon-trött. MEn jag pallrade mig upp till slut och skulle göra frukost. Jag öppnade kylskåpet för att plocka fram två ägg som jag skulle koka. Och vad gör jag!? Seg som ett jäkla monster så hänger inte hjärnan med och jag tappar ner alla ägg på golvet och vartenda ett gick sönder... Ilska, fula ord och irritation. Jag hatar stress på morgonen och nu skulle jag få skynda järnet för att hinna med allt, dessutom hade jag knappt nån frukost.
När jag sen kollade på mitt schema så såg jag att jag började en halvtimme senare än jag trodde att jag gjorde, så det gjorde min morgon så mycket bättre.
a.
Fortsatt så har dagen varit bra. Åkte direkt till träningen för att kika på tjejerna. De skulle springa yoyo-test idag, stackrarna. Men det såg riktigt bra ut måste jag säga. Några riktiga järnviljor :)
Sen åkte jag direkt till gymmet för att köra mitt benpass, äntligen. JAg började med att springa lite som uppvärmning. Jag hade inte tänkt springa så "långt" men när jag sprungit i 10 minuter så kändes det så jäkla bra och jag hade kommit in i ett gott flow. Det gjorde att jag sprang vidare. Jag sprang till slut strax över 4km, nytt rekord efter operationen faktiskt. JAg hade nog kunnat springa lite till också, men jag vill inte pressa det för mycket nu så det känns dåligt imorgon när jag ska träffa sjukgymnasten OCH när jag dessutom hade ett helt benpass som väntade!
 
Kom ganska nyss hem faktiskt så nu blir det lite lugnt i soffan framför Top Model Sverige och Hissen med Filip och Fredrik. Är riktigt trött så jag längtar till sängen :)
 
Förresten, jag fick veta att den där säljtävlingen som vi hade i helgen, jag vann på sätt och vis faktiskt. Jag hade hunnit med att ta flest beställningar under den tiden. Det är väl nästan lite det som räknas eller? Vi säger det iallafall haha ;) Jag kan ju inte rå för hur mycket dom vill beställa eller för hur mkt ;)
 
Nu kan jag sova gott. Natti

Bilder från helgen

•_•

Fullspäckad helg

När jag kom hem från jobbet i fredags så hade Håkan redan kommit hit. Han satt i bilen och väntade på att jag skulle komma så vi kunde bära upp det vitrinskåp som jag beställt och som Håkan tog med sig hemifrån. Så vi bar upp alla grejer och stack sen direkt till IKEA för kontorsinredningsinköp. Det blev en och annan vagn med grejer och en och annan krona, men ojj vad bra det kommer bli när allt kommer upp :) 
Efter IKEA så gick vi hem och svidade om innan vi gick ner till stan för lite käk. Det blev till slut Harrys och jäklar vad gott det var. Jag käkade deras BBQ ribs och Håkan åt Kalv och tog in en stor stark. Eftersom det var en myskväll så beställde Håkan in nån finfin Mojito också (sjukt goda Mojitos på Harrys, ett tips). Jag nöjde mig med en cola med en citronklyfta i. Vi pratade om det förra helgen lite granna; jäklar vad underskattat det är med en citronklyfta i colan. Den blir så mycket godare direkt!
Med halv matkoma så gick vi ändå förbi hemmakväll och köpte oss lite godis till filmen vi skulle kika på hemma. Det blev Taken 2 och sen såg vi också slutet på Armageddon (för kanske 30onde gången men jag gråter lika mycket varje gång till slutet, för blödig tjej).
 
Lördag morgon. Jag hade ställt klockan på 07.30 för att vi skulle komma upp i tid. Vi hade mycket att hinna med. Vi började med att montera ihop vitrinskåpet som tog sin tid, men blev väldigt bra till slut. Vi satt även upp en hylla och en skylt/tavla. Det jag inser nu att jag behöver MYCKET mer av, som jag hade för mycket av i min förra lägenhet, är prydnadsgrejer att ställa på hyllan och på vitrinskåpet. Även fina glas att ha i skåpet också. Men de saker som jag förut planerat att ställa på hyllan har jag ställt på andra ställen nu när jag fått en större lägenhet. Så nu får jag änligen gå på lite inredningsshopping igen :D
Allt tog iallafall lite längre tid än vad jag tänkt mig, så efter allt det så var vi jättehungriga och åkte därför till ett ställe hr i Karlstad som heter Kaviar. Där serverar de varje dag frukostbuffé, en väldigt bra sådan. Den är också mycket billigare än vad den på hotellen är. Rekommenderas starkt!!!
Efter frullen bar det direkt av till Örebro för en heldag med bästa morbror och Ann. Det blev en lunch och fika på stan till att börja med. Medan jag och Ann sen kollade i en och annan affär så försvann Peter iväg till någon annan affär. Han kom sen tillbaka med lite nya spel till sitt PS3 och han hade även köpt MOVE eller vad det heter. PS3:s version av Wii skulle man väl kunna säga. Så jag spöade honom i Bågskytte, tennis och Golf konstigt nog. Men ingen var gladare än mig. Och det var en perfekt uppladdning inför matchen. Vid 18-tiden åkte jag till ishallen där jag mötte upp Elin, Stefan och Andreas för att kika på Örebro-Leksand. Leksand öppnade sjukt jäkla bra. I första perioden var Örebro helt chanslösa och Leksand skapade chans på chans. De ledde också med 0-2 efter första perioden. Sen hände något, jag vet inte vad. De spelade inte alls bra längre och bjöd in Örebro i matchen. Örebro skapade dock inte så många lägen men tog vara på de lägen de fick till skillnad mot Leksand. Då vinner man tyvärr inga matcher på den nivån. Matchen slutade 5-2 och allt kändes så pissigt efteråt. Besviket. Men men, de får ta nya tag i veckan och se till att vinna resten. De är jäkligt bra när de kommer upp i nivå, det gäller bara att de klarar av att hålla den nivån också.
Bilen rullade sen hem till Karlstad igen där ett jobbpass väntade för min del. 00-03 jobbade jag inatt och det började kasst. De 3 första kunderna jag fick var inte jättenyktra och inte jätteglada och de tog ut det över mig. Men det är bara att skaka av sog och resten av passet gick bättre. Vi hade sen en säljningstävling. Den gick helt enkelt till så att den som säljer mest vinner. Jag förlorade med 10 kronor. 10 YNKA kronor. Jag var så jäkla förbannad.. Men nästa gång ska jag vinna det där. Det var min allra första tävling, men nu vet jag hur det går till och ska vässa formen till nästa nattpass ;)

Somnade rätt snabbt när jag kom hem och vaknade inte förns 12.30 idag. Dagen blev ganska seg. Har städat lite här hemma och fixat lite i väntan på den historiska SM-finalen i bandy på Friends Arena. Sjukt mäktigt men lite turbulent då matchen fick skjutas upp pga bengaler. Men vakterna fick ordning på det rätt snabbt och matchen kunde börja. Och vilken match sen. 1-0 till Harramby efter 2 min, 3-0 efter 4.45, 4-1 efter 13. Sjuk match där Sandviken kom ikapp till 4-3 men orkade inte riktigt mer. Tappet var för stort i början och Bajen kunde till slut vinna med 8-4. Jag önskar att jag var i deras kläder och fick spela för ca 40.000 pers på läktaren på Friends. Det hade varit nåt det..
Tog sen tummen ur arslet och tog bussen, direkt efter matchen, till gymmet för att köra ett benpass. När jag kom dit så hade gymmet stängt 20 minuter tidigare.. Så jäkla irriterande. Man kan inte stänga 18.00!!? Sjukt tråkigt... men men, fick köra bål/armar hemma istället. Det funkade det också men jag hade velat köra ben och lite löpning idag. Man får inte alltid som man vill ;)
 
Nu ska jag bara mysa ner mig i soffan och zappa mellan PSG och Johan Falk. Zlatan+Beckham (Y).
Ny jobbdag väntar imorgon så ska försöka somna tidigt.
 
Helgen har varit så jäkla grym och jag är fulladdad inför kommande veckor. Längtar till Påsk då jag får komma hem till familjen <3
 
Natti

mycket bra!

Kaos på jobbet idag. Det började med att det började lukta bränt men jag kunde inte riktigt säga vart det kom ifrån. Så jag och Danish gick runt och sökte igenom varje vrå av restaurangen, men vi hittade ingenting. Sen kommer någon in och berättar att rulltrappan kärvat ihop sig och slått gnistor så att det luktade bränt i hela gallerian. Typiskt, på årets kallaste dag så var vi tvungna att vädra på vid gavel i hela gallerian, ruggigt kallt.
En halvtimme-timme senare fick jag rast. Jag fixade det jag skulle käka och sen gick jag upp på övervåningen där vi har omklädningsrum och åpersonalrum med ett bpord och en tv och sånt där. Men efter 2-3 minuter så började jag känna att det luktade bränt igen. Jag tänkte då bara att det var en eftersläng av det som hände med rulltrappan. Men sen så började röklukten bli mer och mer intensiv tills jag tycker att bilden på tvn börjat bli lite suddig. Jag märker då att hela rummet är rätt rökfyllt och när jag kollar upp i taket mot ventilationen så väller det in rök där. Jag ringer då direkt ner till Malin och hör om det brinner nere (tankspridd som man är så hade jag redan planerat hur jag skulle hoppa genom fönstret, och hur jag skulle landa ifall lågorna vällde där nere haha). Hon sa iallafall att det var näåt galet med ventilationen och att hela restaurangen där nere var igenrökt. Jag gick ner direkt för att hjälpa till. Det var verkligen FYLLT med rök men alla tappra fortsatte jobba och slita på. Jag hoppade in och satte igång med att jobba jag med. Det var verkligen så att tårarna rann nerför kinderna när man var i köket, vilket man är i prinvip hela tiden. Så det blev vädring igen det, nu med ALLA fönster och dörrar som fanns, på vid gavel. Buuurrrr..
Till slut så kom det någon och kikade på det där. Det hade tydligen läckt ut en massa vatten uppe i ventilationssystemet som blockerade allt från att komma in och ut. Så efter ett antal timmar kände man sig som en böckling men ventilationen kom igång iallafall!!
 
 
Förutom det så är det många bra känslor just nu tycker jag. Eller det händer lite saker här de närmaste helgerna och det älskar jag.:
Imorgon kommer Håkan hit när jag slutar jobbet. Han har med sig mitt vitrinskåp som jag köpt som vi ska montera upp och fixa lite med annat smått och gott. Sen ska vi ut och käka lite på kvällen och ha det mysigt.
Lördag så är det IKEA som gäller för att Håkan ska köpa den där inredningen till nya kontoret.
Direkt efter det så skjutsar han mig till tåget som går mot Örebro för att först hälsa på Ann och Peter men sen också kika på Örebro-Leksand. Ska bli så jäkla kul att kika lite hockey igen. Har känts lite tomt nästan sen man lämnade Borlänge och hockeyn där. Så nu jäklar blir det att heja på!!
JAg har även fått ett nattpass på jobbet på lördag natt 00-03, så det blir bara hem och sen direkt till jobbet. Söndag ledig iallafall innan nästa jobbvecka sätts igång :)
 
Nästa helg så är det ju VM-kval i fotboll på fredag, Så jäääkla kul att det drar igång igen! Och sen kommer även Gissi hit och hälsar på mig, trots att jag nog jobbar på lördagen. Men det ska bli kul att träffa honom :)
 
Helgen efter det så är det ju påskhelgen. Då ska jag nog åka hem. Eller jag ska åka hem, men jag vet inte hur länge jag kan vara hemma denna gången. Det visar sig. Men det blir iallafall traditionella påsken i stugan med tunnbadning och mys med familjen :)
Så det finns lite att se fram emot nu. Älskar't!
 
Natti :)
 
 

Goa kunder!

Jag har fått så otroligt många kommentarer från kunder som komnmer in på jobbet, om min tatuering. Den senaste jag gjorde som sitter på armen alltså. Många stannar upp och vill verkligen att jag ska komma ut så att de får kolla på den ordentligt. Några frågar till och med efter vem det är som har gjort den, för att de vill göra en likadan haha. Alltid kul att kunna inspirera folk på alla sätt och vis :)
Jag älskar verkligen den här tatueringen. Dels så är det snygg (tycker jag själv iallafall) och sen betyder den så mycket för mig. Budskapet kommer följa mig hela mitt liv och jag kommer aldrig tröttna på den.
 
Annars har dagen varit bra. Det var jobb från 8.30-17.00. Sen hem för att käka och vila lite inför träningen. Det var träning i friidrottshallen idag, då bara fys. För min del så blev det 3 km löpning och sen lite bålstabilitet och armar.
Nu har det dessutom kommit upp lite information om mig på QBIKs hemsida. De kommer att göra små minireportage om alla nyförvärv för säsongen, så nu hade turen kommit till mig. Jag länkar här neranför så kan ni klicka er in och läsa om ni vill :)
 
 
Nu börjar även en hel del planer för helgen komma upp. I morse så satt jag och funderade på vad jag skulle kunna hitta på. Jag hade bara två helt blanka dagar, inget jobb och inte en enda plan. Inte ens något som jag verkligen måste göra, nåt ärende eller så. Men nuså, åp några timmar sådär så blev det rätt så bra uppfyllt iallafall. 
På fredag så kommer nog Håkan ner hit till mig för att lämna av ett vitrinskåp som jag har beställt. Han ska dessutom hämta lite kontorsinredning till kontoret som han bygger om där hemma. Då skulle han ändå behöva åka till ett IKEA och då passar han på tt komma ner till mig. Så glad!! Sen får vi se om jag kanske tar tåget ner på fredagen till Örebro, till min kära morbror och hans underbara sambo. Isåfall blir det en övernattning där till lördagen, då jag sen kanske ska gå på hovkey. Örebro-Leksand står på schemat, så jag tänkte att medan jag ändå är där, så kan jag passa på att åka ner tidigare och hälsa på. Det är inte så himla ofta man har tid med det annars.
Så det skulle ju vara tippen om det blev så, slipper allt vara ett stort gap. Ni vet vad jag tycker om att sitta hemma helt själv. Det går inte, klättrar på väggarna direkt.
 
Men nu blir det sova för min del. Det blev lite extrajobb inlagt imorgon, så jag behöbver min skönhetssömn :)
Natti!

Grymt!

Jag har verkligen haft en helt magisk helg med tjejerna. Lördagen bestod av shopping, käk, mello och premiärutgången för oss alla i Karlstad. Vi gick till ett ställe som heter Tempel. Ett riktigt nice ställe faktiskt.
Söndagen blev något lugnare. Vi åkte och käkade när vi vaknat ordentligt, precis innan samlingen till våran match. Vi spelade ju mot Forssas juniorkillar i en träningsmatch. Vi fick tyvärr stryk men vi fick ännu ett bevis på att vi skapar många bra lägen och klarar av att spela skapligt jämnt mot ett killag. Kul att se. 
Sen var det tyvärr dags för tjejerna att åka hemåt igen. Alltid lika tråkigt, men jag hade en helt underbar helg iallafall. Mycket skratt och skämt, så glad att jag har er <3
 
Idag var det dessutom dags att säga hejdå till Bird :( Hon åker till Arlanda just nu och lär sova där till imorgon bitti då hennes flyg går till Finland. Men det kändes inte lika jobbigt denna gången för nu vet jag att vi kommer att ses ganska snart igen. Om ca 3 månader tror jag tillochmed. Innan hon åkte så gick vi självklart till hemmakväll så hon fick köpa sitt absoluta favoritgodis. Jag tror att det blev ungefär 3,5 kg godis för hennes del haha. Hon är för rolig.
Så nu sitter jag här igen i min tomma lägenhet. Men det känns faktiskt helt okej. Allt känns bättre och bättre i staden och jag börjar komma in i det mer och mer. Det är verkligen en jäkligt fin stad alltså. Har dessutom fått tag på min sjukgymnast nu, så ett besök är bokat till början på nästa vecka. Ska bli spännande att se hur de arbetar med korsbandsskador här. Det brukar kunna variera en hel del säger dem, spännande! :)
 
Nu blir det lite tagg inför kvällen CL-match. Som jag har väntat på att få se sport igen. Mitt internet har ÄNTLIGEN anlänt hem till mig, så nu funkar det på datorn och allt. Så nu blir det streamad sport till tusen hos mig :D

Underbara fredag

Nu har tjejerna kommit hit. De kom in till mig på jobbet idag och väntade tills jag slutat, innan vi åkte hem till mig. Vi tog det lugnt ett litet tag innan vi åkte för att handla och sen käka på O'learys. Så nu är det matkoma framför Gladiatorerna och ladda för en heldag på stan och lite andra roliga saker :)

Så glad :)

Fågel

G

Fågel

Har spenderat hela min dag (efter jobbet) med Birdie. Helt plötsligt satt hon bara där inne på mitt jobb och jag blev så jääkla glad. Vi gick och käkade och sen hem till mig och bara hängde, precis som förut. Så underbart:)
Och imorgon kommer en del till av gänget ner också. Sara, Lina och Fia iallafall. Känns som att helgen kommer bli grym.

Våran träningsmatch som vi skulle haft i helgen blev inställd pga nåt förhinder för våra motståndare. Så jag ringde och donade lite och nu så har jag fixat så att Forssas P96 kommer ner till Karlstad på söndag och spelar en match mot oss istället. Hur kul blir inte det då att träffa flera av mina gamla elever igen:) och dessutom möta dom på planen. Nu kan ju jag inte spela men jag kan leva mig in i det. Vi ska ge dom en riktig match:)

Nej nu är det läggdags. Natti!

Träning

Onsdag innebär lång jobbdag och sen träning. Att gå på ett hårt golv ett långt pass, är inte nån höjdare för knät. Men det funkar om man kommer hem och vilar lite efteråt och får sova ordentligt. Men onsdagar så är det fyspass som gäller med laget. Eftersom vi är i friidrottshallen då, så passar jag alltid på att springa där. Det är så mycket roligare än att springa på löpband, plus att jag brukar få tränaren, David, med mig som sällskap. Allt går lättare då:) iallafall så sa knät ifrån lite för första gången. Eller ja, inte så farligt, det ömmade lite. Det började efter 1,5-2 km sen blev det lite värre. Men jag sprängde 3km-gränsen iallafall. Så jäkla gött när man märker att man klarar mer och mer:) Nu har jag isat knä och ska sova. Tar sån tid att varva ner när man har sån sen träning, men nu så börjar jag bli trött.

Men imorgon blir det kort arbetsdag och sen mkt vila. Hinner kanske med ett pass på gymmet också. Bird, vår alldeles egna Amerikanska Fågel har kommit till Karlstad idag för att hälsa på en vecka. Så jäkla kul!! Så imorgon ska jag hänga med henne:)

Natti

ÄNTLIGEN

Efter 2-3 veckor i princip HELT utan internet, så har jag en ny telefon där internetet funkar. Så jäkla gött. Därför har bloggen legat åt sidan sen dess.

Det som har hänt sen senast är väl att jag har börjat blivit hemmastadd i Karlstad. Jag trivs kanonbra i staden och lägenheten. Det enda jobbiga är att jag saknar familjen och vännerna. Men hittills har jag haft ganska många besök här, så det känns så bra. Dessutom var jag hemma i Borlänge hela helgen och fick träffa flera underbaringar. Det gav mig sjukt mycket energi att ta av med här i Karlstad.
Veckan blir nog rolig och intressant. Blrd kommer hit från USA och till helgen kommer världens bästa Sara, Lina och Sofia och hälsar på. Helt underbart :D

RSS 2.0