Ledig dag

Idag har jag varit ledig, så då har jag passat på att fixa och dona lite i lägenheten. Det är fortfarande en hel del kvar men det börjar ju likna nåt iallafall :)
Nu på kvällskvisten så heder varit fysträning i Våxnäshallen, som är en inomhusfriidrottshall här, inte alltför långt från centrum. Jag körde lite bålstyrka med laget, med medicinboll. Annars blev det mest egen träning med lite ben men mest överkropp. Dessutom sprang jag 1,2 km idag på banorna. Så det blir bättre och bättre. Det kändes dessutom mycket bättre idag när jag sprang. Jag hade kunnat springa ännu mer, men jag har lärt mig att man ska skynda långsamt med denna skada. Annars är det lätt att man får vila hela i en vecka eller två, för att man pressat det för mycket.

Imorgon är jag också ledig. Men jag har många planer för det. Ska bland annat gå till stadium och hämta ut lite fotbollsskor. Hoppas verkligen dom har lika många snygga skor som det fanns på Stadium i Barkarby i Sthlm. Där hade jag kunnat vara en hel dag och bara provat en massa fotbollsskor. Helt galet. Men ja, hoppas utbudet är någorlunda lika det, då blir jag nöjd!:)
Sen ska jag leta efter en bra frisör, för mitt hår är inte alls så nice just nu. Behöver klipp och färg och allt som går haha. Det ska dessutom göras tid för träning och lite annat smått och gott. Har en hel del ärenden som jag ska ta tag i tänkte jag :)
För bra!

Fullt ös

Så skulle man kunna summera min första vecka i Karlstad. Jag har börjat jobba och fått jobba över några timmar här och där, så det har inte blivit så mycket tid över alls till nånting egentligen... Herregud vilken omställning att jobba hela dagar i det tempot igen. Och att stå och gå på ett hårt golv utan möjlighet att sätta sig ner å vila då och då. Det har känts i knät svullen i hela benet och har varit tvungen att ha is och tryck på knät varje natt. Men det har gått rätt bra ändå. Jag trivs superbra på jobbet och det är fruktansvärt kul. Jäklar vad kul det är. Jag trivs verkligen och jag är så sjukt glad att jag får/kan jobba igen :D

Idag har jag varit ledig. Har hunnit med ett pass på gymmet och träffat Pernilla bland annat. Vi har kikat i lite affärer ute i Våxnäs och så har vi varit hos henne och på universitetet å kikat. Hon visade mig runt på området och så. Det var en himla fin skola måste jag säga. Kanske blir att söka nåt där till hösten, vi får se :)
Iallafall, på gymmet idag så sprang jag 1 km för första gången non stop utan att varva med gång emellan. Så jäkla lycklig. Det känns ju verkligen när jag kör, men huvudsaken är ju att knät inte säger ifrån såhär efteråt. Och det känns faktiskt rätt bra, så nästa gång kanske det blir 1,5 km. Ska försöka komma till 2 km innan månadens slut. Sjukt glad :D

Är ledig imorgon också, så vi får se vad jag hittar på då. Kanske ska kika lite på stan. Vi får se. Tvätta jobbkläder åtminstone och träna såklart. Sen får vi se vad dagen bjuder på:)

ZZZzzzZzzz

När jag vaknade imorse kändes det på riktigt som om jag blivit överkörd av en buss eller nåt. Jag tog mig knappt ur sängen. När jag väl kom upp så gick jag direkt till soffan och la mig. Herregud, vad hände där!? Fattar ingenting. Min kropp blev kanske helt chockad att jobba konstant hela dagarna från 7.30 på morgonen till 20-21-tiden på kvällarna, när jag varit sjukskriven till och från i ett halvår nu. Vad vet jag.. Men jobbigt har det varit. Min största ansträngning var en promenad till stan. Tänkte att det skulle pigga upp mig, men det blev snarare tvärtom haha. Men nu är jag hemma igen. Har precis varit iväg på ett möte med laget. Vi snackade lite om laget i allmänhet, framtiden och så vidare. Det kändes kanon. Tjejerna verkar vara toppen allihopa, precis som tränarna, så jag tror det här kommer att bli bra :)
Och Sofia Öijar: jag fick prova ut alla kläder för säsongen inne på ett kontor utan speglar, på typ 5-10 minuter. Då ar det kanske 10 olika plagg som skulle bestämmas. Hur skulle det kännas för dig? ;) haha

Jaja, jag ska nog lägga mig snart, ladda för en ny dag imorgon med (förhoppningsvis) mer energi än idag. Men det är nog givet det:)
Natti

Forts..

Och så till sovrummet. Jäklar vad sängen kändes pluttis i detta sovrum haha. I min gamla lägenhet var den i största laget.. Så nu måste den nog uppgraderas lite ;)

Forts..

Nu till köket och hallen in till köket där också toaletten finns. Lite gammaldags och charmigt om ni frågar mig :)

Forts..

Förra inlägget visade två bilder på vardagsrummet, tagna från hallen.

Här ser ni hallen på alla tre bilder. De två första tagna från vardagsrummet mot hallen, man ser även in i sovrummet till höger om öppna spisen.
Den tredje bilden visar dörringången och fortsättningen av hallen, påväg mot kök och toalett, tagna från öppna spisen :)

Första ensamma timmarna

Jag har varit ensam nu här i Karlstad i kanske 20 minuter och jag är redan rastlös. Jag är sa van att bara kunna tinga någon och så är man där, eller så kommer den personen till mig, på typ 5-10 min. Nu är det inte lika lätt... Men men haha, det får ju ta sin tid :)
Tänkte att jag skulle visa er lite hur min lägenhet ser ut i stora drag. Har inte fått upp så Mycket alls än, men ni ser ju på ett ungefär hur det kommer att bli iallafall. Nu skriver jag från telefonen, eftersom jag inte fått mitt internet än, så det kan bli så att jag måste ladda upp bilder i flera omgångar, alltså i olika inlägg. Det brukar kunna krångla med bilder i inlägg när man skriver från telefon. Men det får ni ha överseende med :)

Dööööd

Herregud vad slut jag är nu. Efter en sista utgång med gänget igår och bara 1,5 timmes sömn innan flyttlasset mot Karlstad gick i morse, så är jag rätt slut efter att ha jobbat hårt sen 8-halv9 imorse. Så nu blir det soffhäng med ostbricka och annat gott. Orkar ibte skriva nåt längre inlägg idag haha, förlåt. Kommer mer updates när det lugnat ner sig :)

Det blev av!

Sent igår kväll fick jag höra att det inte kommer att bli nåt av med Karlstadturen idag. Så jag hade redan börjat planera in en massa andra saker jag skulle göra med dagen. 
Men imorse vaknade jag av en knackning på dörren och jag fik direkt känslan av att jag hade förovit mig. Ni vet när man blir väckt på något sätt, som inte är det sättet man brukar vakna upp på, så brukar man kunna få den känslan. Iallafall jag.l Så jag mer eller mindre flög upp ur sängen (iallafall i mina tankar så var jag redan påklädd och klar innan mamma hann öppna munnen). Hon sa att Håkan hade fått en massa tid över ändå och att jag skulle skynda mig att klä på mig och käka så vi kunde dra iväg i skaplig tid.
Sagt och gjort, jag var nere på världsrekordtid och vi kunde komma iväg runt 10 tror jag. Hann inte ens kolla på klockan. Men iallafall, vi kom iväg. 
Väl i Karlstad så gick Håkan in och började mäta upp hur mycket färg och tapeter som kommer att gå åt och vilka saker som måste köpas för att få upp tapeterna och färgen. Därefter åkte vi och käkade lunch för att orka jobba. Lunchen blev inte speciellt långvarig, då jag tror att både jag och Håkan kände en liten stress (båda hade i bakhuvudet att vi skulle hinna hem till kvällens match). Så vi drog iväg till stuvbutiken för att köpa allt. Därefter skyndade vi oss tillbaka till lägenheten och började. Håkan började spackla sovrummet och måla spaljén, medan jag la ut skyddspapper (namn?) på köks-, och hallgolv inför kommande målning. Det vi inte hade räknat med var mörkret. Vi hade helt glömt att ta med oss någon form av lampa, så när det började bli mörkt så blev det himla svårt att se nånting. Så vi packade ihop och åkte hem igen. Vi hann nästan hem till matchen dessutom. Jag tror vi missade första 20 minutrarna, men jag hade räknat med att missa mer, så jag är nöjd :)
En intensiv dag i högt tempo... Bara att vänja sig för kommande dagar lär inte bli lugnare. Det är så mycket jag vill/ska/måste hinna med innan flytten på lördag morgon. Ska bli spännande att se hur jag lyckas pussla ihop allting, OM jag lyckas...
 
Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon. Men först ett, eller flera, avsnitt av TBBT. ÄLSKA ÄLSKA ÄLSKA! Det blir bara bättre och bättre ju mer jag kollar på det. Så jäkla bra!
 
Och jag lovade en bild på mitt fina Matteus-porslin. Tyvärr så ligger det redan nere i Karlstad och jag glömde ta kort på det, så det får bli en annan dag :)
 
Natti

Friserat

Ännu en dag har gått. Kan fortfarande inte fatta att det här är min sista vecka som Dalkulla. Eller ja, jag kommer ju alltid att vara en Dalkulla, men det är min sista vecka att bo här i Dalarna. Det känns bara konstigt än så länge och jag tror inte att det kommer att sjunka in ordentligt förns jag sitter där i Karlstad och mamma, Håkan och Jennie åker därifrån, men lämnar mig kvar.
Men som sagt, det ska bli himla kul :)
 
Idag har jag kört lite träning hemma här i det lilla gymmet som Håkan har byggt. Det består av ett löpband, en roddmaskin, en pilatesboll, en bänkpressbänk, en skivstång och lite vikter. Det är himla skönt att kunna gå upp där en dag som denna när det vräker ner snö och man inte vill ut och halka på vägarna. Jag orkade heller inte stressa iäg till något gym, utan kände för att ta det lite lugnt hemma för en gångs skull. Det är helt perfekt då, iallafall de dagar då jag inte behöver köra ben :)
Idag blev det löpning varvat med powerwalk, axlar med skivstången och lite bål med pilatesbollen. JAg vet inte, men jag tycker att det är så himla skönt att träna det första man gör när man går upp på morgonen. För det första så blir man pigg hela dagen och sen har man ju hela dagen på sig att göra annat sen. Går nog upp dit en sväng imorgon bitti också om det inte blir en tur till Karlstad lite spontant sådär. Skulle verkligen behöva börja spackla lite så det hinns med lite tapetsering i helgen när Håkan och flyttlasset kommer, men det är inte lätt när man är helt offside vad gäller sånt där. Men vi får se, kanske dyker upp nån duktig spacklare sådär på nån timme... eller inte, men man kan ju alltid drömma ;)
 
Annars idag så har jag varit in till Borlänge och träffat Jennie. Vi åkte och kikade på en present till mig. Eftersom både hon och jag har letat efter en medicinboll, men inte hittat någon, så kunde hon inte komma på någon bra present att ge mig tyckte hon, så jag fick själv följa med henne och välja ut vad jag ville ha. Det fick bli en till ljusrosa tallrik i min Matteus-samling som jag har påbörjat. Jag bara ÄLSKAR Matteus-porslin, det är så jäkla fint! Jag ska ta ett kort på det imorgon så ska ni få se. Alla delar i deras serier är handmålade, så det ligger mycket tid och jobb bakom dem. Då kostar de ju lite också, men de är värda varenda krona om ni frågar mig. Det ska bli gott att äta på dem sen. Det blir nog på premiärmiddagen i Karlstad tror jag :)
Efter shoppingen så åkte vi till Jennie igen och jag klippte henne. Jag kapade en ganska bra bit idag. Det blev nästan en decimeter den här gången, eller nåt liknande. Men det var lite välbehövligt och det växer nog ut snabbt igen!
 
Natti

Onsdagsmys

Har haft en toppenkväll, som vanligt när man är med dessa tjejer. Hanna, Emma, Heléne, Titti, Rosie och Hasse Hansson kom hit till Gustafs för att käka lite mat och efterrätt och snacka lite skit såklart. Mycket skratt blev det, ibland så tårarna kom. Framför allt när Hanna berättade om sin fobi för papper haha, herregud vilken min hon fick i ansiktet just när hon kom till de kritiska ögonblicken i historierrna, när hon var tvungen att få kontakt med papper på något sätt. Haha, så roligt.
Tack för en underbar kväll iallafall. Så fick jag superfina presenter också i temat "glöm inte vart du kommer ifrån". Jag fick en broschyr om dalahästtillverkning, en vit disktrasa med svarta dalahästar på och en vit prydnadsdalahäst som också fungerade som ljusstake. Kanonbra!! Ni är grymma och jag kommer sakna er och våra onsdagsmyskvällar så mycket. Men eftersom vi kan ha onsdagsmys i Hedis ibland så kan vi väl ta det i Karlstad nångång också? ;) <3
 

första helgen som 22-åring

Jag har haft en superbra helg. Fredagen, min födelsedag, firades hemma i Gustafs hos mamma och Håkan och med Jennie. Vi käkade inbakad oxfile och ugnsrostade rotfrukter till det. Efter middagen åkte vi å kikade lite på Forssacupen.
Här kommer lite bilder på resten av helgen!
 
Vi var barnvakt åt August hela dagen, så vi började med att åka till stugan i det fina vädret.
 
 
Det blev lite jobbigt att gå efter ett tag...
 
 
Korvgrillning, då är det lika bra att äta så mycket man kan, så snabbt man kan..
 
 
Det ska börjas i tid!! Min grabb de ;)
 
Vad är en dag utan tävlingar!? Denna gången en hemmaknåpad variant av Boule.
 
Solen riktigt värmde
 
Senare på eftermiddagen så kom Stina, Nicklas och lilla Gustav över och fikade och gav mig en finfin present. Gustav var dock väldigt trött och somnade ganska snart! Så himla go :)
 
 
Lördagen avslutades med tjejmys hos Olivia och sen en utgång på Bolanche
Idag har det varit Forssacupstittande för det första. Ocg herregud vad jag fick åka och leta efter parkering. JAg yrade runt i 10 minuter och bara hoppades att någon bil skulle ha lämnat sin plats, men icke.. Till slut hittade jag en lucka och blev överlycklig. Äntligten!! 
Efter fotbollen drog jag direkt till ishallen för att kika 2 perioder av Hockeyn. Borlänge spöade Ore med 6-0 tror jag det blev till slut. Det stod 4-0 när jag åkte. Jag var tvungen att åka hem för att förbereda lite inför kalaset. Släkten kom nämligen hem till oss här i Gustafs för att fira lilla mig. Det blev bullar, kakor, tårta och paj och så massor av presenter. Helt underbara presenter. Massvis med rosa porslin och annan inredning, böcker, spel och en Värmlandsinspirerad present från min klyftiga bonusbror och hans tjej, den vart riktigt smart och rolig faktiskt! 
Kalaset avslutades självklart med en klassisk tävling, såklart, vad annars. Det går inte en dag utan tävlingar. Denna gång var det en klassisk fotbollsmatch i hallen mellan bröderna Jonathan och Adam. Vi brukar nämligen fortfarande spela, precis som man gjorde när man var liten ni vet. När man hade en dörr som mål och på andra sidan fick man ställa upp två skor eller liknande, sen är det bara att köra. Jag kunde ju inte delta i år p.g.a mitt knä, men jag satt på läktaren (trappen) och hejade på, kommenterade och jublade friskt när det blev mål. Det blev några jämna matcher och allting avslutades med en ödesdiger straffläggning!
 
 
 
 
Adam stod för en förstaklassig räddning
 
Nej, min första helg som 22-åring har varit helt underbar. Tack ALLA för alla fina gratulationer och fina presenter. Ni är helt underbara. Och tack alla ni som förgyllde min helg:)
 
Nu är det läggdags så man orkar upp och laga mat och förbereda middagsbjudning inför de största kritikerna som finns: Trötta och hungriga Handbollstjejerna som kommer på onsdagsmys (fast det blev på en måndag denna vecka) efter sin träning. 
Måste ju hinna med ett träningspass innan också, men det ska bli skönt att få sova ut!
Natti :)

Idag..

Idag är det exakt 6 månader sen jag stog på en fotbollsplan senast. Det var en onsdag den 1a augusti uppe på Kvarnsvedens IP, jag hade jobbat ett pass på SSAB, men tagit några timmar ledigt för att hinna i tid till matchen. Jäkligt ovetandes om att knät skulle gå åt helvete senare samma dag..
 
Idag är det exakt 3 månader sen jag gjorde den stora korsbandsoperationen inne på Sophiahemmet i Stockholm. Vid den här tiden låg jag nog och sov efter all morfin och alla mediciner som krävdes för att hålla smärtan nere, efter att min läkare Peter Wange varit inne och karvat i knät och försökt ställt allt till rätta.
 
Idag, exakt idag, fick jag ta mitt första löpsteg på 6 månader. Det var inte mycket, men det var alltid nåt. Det var verkligen en skräckblandad förtjusning. Innan jag ställde mig på löpbandet så var jag osäker på om det verkligen skulle funka. Efter en sån här operation är det enda man får höra att man MÅSTE vara sjukt försiktig med allt. Man får inte göra det och inte det. Man får veta varje liten detalj som kan vara farligt för knät. Men när man kommit över den "kritiska" 3-månadersgränsen så börjar korsbandet få några egna blodkärl och därmed växa sig starkare och starkare igen, efter att tidigare bara ha blivit svagare och svagare för var dag som gått. Att sen plötsligt få höra att man ska få börja jogga igen, kändes så jäkla kul, men som sagt, samtidigt jäkligt läskigt. Allt det farliga då som man lärt sig hålla sig undan? Ska knät verkligen hålla för att jogga? 
Det gjorde det. Även om jag bara fick jogga i intervaller (gå 100 meter-jogga 100 meter om vartannat i 1-2 km), så känns det så jäkla bra att bara veta om att jag FÅR! Första steget vågarde jag knappt sätta i foten kändes det som haha. Det blev några rejäla haltningar innan jag fattade att det faktiskt gick väldigt bra. Visst, det högg till ganska bra ibland, men det får man väl räkna med i början. Jag sprang iallafall sammanlagt 5 km idag och det kändes fantastiskt!!
 
Idag är det exakt 22 år sedan min kära mamma låg på BB och gjorde allt i sin makt för att jag skulle komma ut ur hennes mage. Hon lyckades och 22 år har flugit iväg overkligt snabbt. På riktigt, vart tar åren vägen? Framför allt åren efter 15, det känns knappt som om man upplevt dom. De har bara flugit förbi. Men de har varit förbannat roliga, så jag hoppas på att få uppleva himla många roliga år till.
 
Idag är det exakt en vecka kvar tills jag påbörjar mitt nya liv i den nya staden. Karlstad kommer att bli grymt. Det tror och hoppas jag verkligen. Nytt år, ny stad, nytt lag, nya människor... Det känns jäkligt bra!
 
Idag är det exakt 3 månader kvar tills jag beräknas få börja känna på boll igen. Dock bara driva själv, fram och tillbaka på planen, men ändå känna på boll. Sen succesivt börja kämpa mig tillbaka till matchformen.
 
Idag är det exakt 6 månader kvar tills mitt nya korsband har växt in i knät heöt och hållet (de brukar säga att det tar 9 månader). Då har dessutom hamstringssenan förmodligen växt tillbaka helt igen. Det är den senan som sitter på baksidan av låret som de tagit för att göra mitt nya korsband av.
 
Idag har varit en underbar dag. Jag har så många fina vänner, det är jag otroligt bortskämd med. Om alla har lika bra vänner som mig, då vet jag att ni har det bra!
Tack så mycket för alla gratulationer som jag har fått. De värmer mer än ni tror <3
RSS 2.0