Nytt år

För ett år sen var jag på ett mycket varmare ställe. Jag var i Thailand. Vid denna tidpunkt satt vi nog på en båt eller taxi påväg till Sabay Village efter några dagar på Koh Chang. Herregud vad jag önskar att jag kunde vara på ett varmt ställe i år också. Men jag ska inte klaga. Jag kommer att fira in det nya året med nära och kära och det är det som betyder nånting i slutändan.
Hoppas ni får ett bra nyår allesammans :) Det ska då jag ha!

klart för nyår

Nu har jag, Jennie och Niklas varit på ICA Maxi och handlat allt vi behöver inför Nyårsafton imorgon. Det tog sin lilla tid, men det gick bra. Det blev inte så dyrt som vi hade trott heller så det var ju toppen. Så nu ska det mesta vara fixat inför imorgon, förutom lite dekorationer och lite starkare saker till bålen som vi ska göra, men det fixar vi imorgon :)
 
Förutom Nyår så händer det en hel del saker just nu. Kanske lite förändringar, vi får se. Spännande är det iallafall. Man kan bara vänta och se!
 
Nu till kvällen har jag poppat popcorn, tinat upp lite lussebullar och ställt fram godisskålen inför en filmkväll med Jennie och Niklas. Vi ska se 21 Jump Street. Den är så jäkla bra verkligen. Har sett den ett antal gånger redan och den är fortfarande lika bra. Den kan jag verkligen rekomendera till er som inte sett den än. Sjukt rolig!
 
Ha en bra kväll nu så taggar vi inför Nyår. Woohoooo :)

Fel ordning

Nu hamnade bilderna i fel ordning. Det blev "före-bilden" sist och "efter-bilden" först. Har ingen dator här så jag kan ändra det heller, men ja, ni fattar grejen iallafall :)

Äntligen

Lördagen den 29 december har snart passerat helt, vilket innebär att jag äntligen har satt i mitt löshår. Jag är så sjuuukt nöjd. Hon klippte in det så bra att man knappt kan se vart mitt vanliga hår slutat och där löshåret börjar. Det smälter ihop så bra. Jag är så jäkla nöjd verkligen.
Jag gjorde det på Frisörerna Wallingatan. Jag gjorde det med "tejpmetoden". Den kostar en del men det som är så bra med den metoden är att håret aldrig blir dåligt (om man sköter det som man ska såklart). Man kan sätta om det gång på gång, år efter år. Helt smärtfritt dessutom, en superbra metod av en superbra frisör. Jag är som sagt hur nöjd som helst :D
Här har ni före och efter:

bra, bra, bra

Julhelgen  har varit super. Mycket att göra så jag har inte uppdaterat så mycket alls. Jag har fått en massa fint och utgången på juldagen va toppen. Allt har varit super alltså.
 
Just nu sitter jag och spelar tärning med ett gäng från gamla klasserna från gymnasiet och högstadiet. Jag har redan åkt ur. Blir så jäkla matt. Så sätter mig och bloggar lite istället. 
Imorgon blir det ett besök på kupolen och lunch med Ulla och goa Maja och en träff med Stina, Nicklas och lilla Gustav ska jag försöka hinna med på dagen. Kvällen kan bjuda på ett besök på Liljan där Stiko Per Larsson och Svenne Rubins spelar. Niklas är ledig på lördag efter att ha jobbat hela julhelgen, så då vill han gärna gå ut när han kan. Så vi följer nog med där. Men det blir jäklihgt lugnt för min del. För på lördag ska jag upp tidigt och få mitt löshår isatt. Längtar så jäkla mycket :D
 
 

Dan före dan

Sitter i bilen igen påväg hem från Skövde. Monica vid ratten, Mickis i framsätet och jag som lagt mig till rätta i baksätet. Det har varit en skön och rolig helg med handboll, filmmys och vi har tillochmed hunnit med att kolla in staden på flera sätt. Igår kväll gick vi ut på nåt uteställe, satt och snackade och träffade folk. Även fast Skövde är i princip precis lika stort som Borlänge så är det sjuk skillnad på uteliv. Där finns det stora, pampiga uteställen och det är alltid mycket folk ute oavsett när du går ut. Fattar inte hur det kan vara så riktigt... Det känns som att det är så överallt förutom i Borlänge haha. Men det gör det ju roligare att åka iväg och testa nåt annat då och då. Det blev iallafall en väldigt lugn kväll iochmed att det var tidig uppstigning som gällde för att åka hem. Nu är vi nånstans utanför Kopparberg tror jag så det är inte alltför långt kvar hem. Hem där det är packning som gäller inför några dagar i Gustafs. Ikväll blir det traditionella "dan före dan" a'la Arnberg/Broman/Eriksson. Det innebär julgransklädning, Tacos och då och då händer det att vi köper oss en Bingolott och kikar på uppesittarkvällen. Jag känner verkligen att jag är inne i ett winning-streak just nu, så jag kanske kan kamma hem en och annan miljon, eller varför inte en ny bil!? Haha ödmjukheten talar.. Nej men jag vinner ju aldrig nånting sånt här stort, men det kanske är dags nu. Det vore ju fantastiskt såhär till julen och allt när man känner sig lite mer fattig än vanligt... Jaja, sluta drömma nu.
Ha en jäkligt bra uppesittare alla :)

Framme i Skövde

Efter att en lugn vinkväll med Pantea igår förvandlades till ett mindre lugnt besök på skrubben, så var det tidig uppstigning imorse för att åka till Skövde och Mickis med Monica. Inte bästa väglaget men det gick finfint och vi kom fram hela och rena. Väl här så har vi mest tagit det lugnt, jag har sovit en liten nap, Monica har sytt kuddar, Micki har tränat och så har vi ätit på en fin restaurang. Nu är det soffhäng framför Svenska Hjältar-galan. Vi är nog alla tre lite trötta och sega och Micki ska ladda inför match imorgon, så det blir nog en skapligt tidig kväll för oss. Skuru står för motståndet, som just nu ligger tvåa i tabellen, så det ser vi fram emot.
Detta blir nog en riktigt mysig helg:)

Äntligen klar!

Efter ett besök på kupolen med mamma idag så är alla julklappar klara. Eller ja, så gott som alla. Det enda som fattas är en till mamma men det tror jag att Jennie har fixat nu. Så nu behöver man inte ha det gnagandes nånstans där bak i huvudet. Jag hade tänkt ta kort på alla påsar som jag har med mig hem men då kan ju dom som ska få presenterna se vart jag har köpt dom. Det blir ju lite mindre spännande då, så jag gör inte det. Men ni ska veta att det inte är några. Herregud vad kassar. Mamma fick hjälpa mig att bära för jag klarade det inte själv haha. 
Jag måste ju erkänna att det inte bara blev saker till andra, det blev en och annan present tillmig själv också. Jag köpte bland annat en riktig bling-blingig nyårsklänning. Ska prova mig fram här hemma lite grann innan jag bestämmer mig om jag vill ha den eller inte. Jag tycker den är jäkligt snygg men ja.. Vi får se som sagt ;)
Jag och Micki bokade dessutom förköpsbiljett till Bolanche till juldagen. Så jag tycker att ni ska passa på att boka biljetter där, ni som ska ut. Det var dessutom billigare att boka förköp än vad det kommer att vara att köpa biljuett i dörren. Jag antar och hoppas på att det kommer bli mycket folk där. Det är då det är som roligast :)
Annars har det varit en väldigt lugn dag. Efter  Kupolen ville inte knät jobba så mycket mer så jag har legat i soffan med knät i högläge och kollat på allt möjligt spännande på tv. Jag har verkligen börjat märka hur jag förändrats under den här hösten. I och med att jag har varit sjukskriven i princip hela hösten, och därmed inte kunnat göra så mycket, så har jag ju varit tvungen att vänja mig vid att bara ligga hemma och ta det lugnt så mycket som möjligt. Mitt liv innan skadan var så långt ifrån mitt liv idag som det bara kan bli. Mitt hem var bara en liten mellanlandningsstation kändes det som. jag var i princip aldrig hemma, Och skulle jag mot förmodan ha en timme över, helt själv, hemma i min lägenhet så klättrade jag på väggarna. Jag blev tokig. Det gick bra de första fem minuterna. Då tänkte jag "Fan vad skönt det ska bli att bara få lägga sig och ta det lugnt en stund". Men efter fem minuter som sagt så åkte mobilen fram och ringde runt till alla för att se om någon ville kika förbi eller hitta på något. Det hade blivit en vana liksom. Jag var i princip aldrig helt själv. OCh när man har levt så i ett antal år, så är det jäkligt svårt att ändra på ett sånt beteende, även om jag fick höra det dagligen från många i min närhet, att jag var tvungen att lära mig att varva ner ibland. Men jag ville inte lyssna riktigt tror jag. Innerst inne så visste jag att det var sant, men jag visste liksom inte i vilken ände jag skulle börja. Jag är ju en sån som vill vara med på allt, hela tiden. Jag vill inte missa någonting. När man dessutom jobbar heltid och tränar i princip varje dag, så blir det jäkligt fullspäckat schema när man ska försöka hinna med allt som alla andra gör också.
När nu knät gick åt helvete så har jag som sagt varit tvungen att inse att jag inte får och kan härja runt. Nu är det vila, vila och lite mer vila som har gällt och gäller fortfarande. Till en början var det otroligt svårt. Jag var typ ut varje helg med mina kryckor och bara satt där ute och snackade med folk för att jag inte klarade av att sitta still hemma ensam. Jag la dessutom om dygnet så att jag sov bort hela dagarna så jag slapp vara vaken när alla andra var på jobbet. Eller ja, jag sov ju inte till eftermiddagarna, men gick väl upp vid 11-tiden kanske.  Sen när folk kom hem från jobbet och skolan så kunde de komma och hälsa på mig. Perfekt!
Men ju längre tiden har gått och ju längre jag har gått hemma, så känner jag att jag har blivit mycket lugnare. Nu kan jag till och med tycka att det är skönt att bara ligga hemma och ta det lugnt en hel dag. Men det är ju fortfarande så att jag föredrar att göra saker, många saker, men jag kan njuta mer av att ta det lugnt. Och det tror jag är jäkligt nyttigt för mig. För det var inte riktigt nyttigt, det sättet jag levde på förut alltså. Min kropp gick på högvarv hela tiden och fick nog aldrig riktigt slappna av förutom när jag sov. Så vem vet, det kanske kommer att komma något gott utav den här skadan ändå...
 
haha åh gud, vad sjuk jag låter när jag läser det jag skrivit.. Men ja haha, så var det..
Jag kom och tänka på en sak tll som jag tycker är jobbigt, som jag kom och tänka på nu efter att ha snackat om det med en kompis på telefon. Det är att mycket av den muskelmassan man skaffat under alla dessa år av träning har ju mer eller mindre försvunnit på många ställen. Framförallt i benen som jag vilat mest nu under hösten. Det är sjukt hur lång tid man jobbar med att få upp sin muskelmassa, men hur snabbt den försvinner när något sånt här händer. Jag har ju varit helt sängliggandes ett antal veckor här och där under hela hösten och inte fått eller kunnat träna på det sättet man vill. Och det som är mest frustrerande just nu är att jag är så fullt medveten om det, men att jag inte kan göra något åt det. Den absolut mest fysiska ansträngningen jag får ägna mig åt just nu, det är att cykla på en testcykel. Och det får jag göra MAX 10 minyter, 3 gånger i veckan, Och när jag väl cyklar så får jag inte liksom trampa på och få upp ett högt tempo, utan jag ska trampa lugnt och fint. Jag får liksom inte ens gå och ta promenader, eller ens simma. Ingenting liksom. Det är så sjukt frustrerande så jag blir tokig!!!!! Vill bara kunna träna ordentligt igen. Låt denna tiden gå FORT!!!

Nej nu ska jag sova.
God natt och sov så gott :)

Kusinmys

Fick sent, nattligt killbesök igår i form av lille Gindis, min kusin. Dom hade haft Tomtebollen med skolan och han behövde nåpnstans att sova och självklart ska han bo hos mig då. Alltid lika kul när han är här och hälsar på. När han dessutom ligger och snackar en massa saker i sömnen som gör att jag inte vill sova utan bara ligga och lyssna på allt kul han säger. Hör på det här mamma:
Adam låg och sjöng "en liiiden liiiden hvid kanin" i sömnen hahaha. 
Ni utomstående förstår nog inte den, men det är så att vi brukar skämtsjunga den låten inom släkten, framförallt min mamma. Så det blev så kul när han låg ovh sjöng på den i sömnen. Om ni vill lyssna på den så heter den så finns den på denna länk:
http://www.youtube.com/watch?v=cy-Ojg9aBOY
Magisk låt!
När han sen vaknar, smyger upp för att inte väcka mig när det är dags för skolan och ger sig av, så ser jag denna fina syn. Han har myst med nallen hela natten dessutom! Är han verkligen 16? Eller just ja, du fyller ju till och med 17 om en månad.
Men det är bra det Adam. Du vet att jag älskar dig ändå :)
 
 

Bildbevis

Dagen har bestått av en vända på stan, matlagning, städning och möte bland annat. Inget speciellt men ändå en fullspäckad dag.
Imorgon så ska jag och mamma ta en sväng till kupolen för att köpa mina julklappar. Om jag hittar några. Jag hoppas att det funkar för knät denna gången. Jag försökte mig på kupolen i fredags ju, men det gick inte alls bra. Så jag hoppas verkligen att jag kan gå en liten stund iallafall för jag måste ju köpa julklappar. Kan ju inte komma presentlös till julafton och bara få paket av alla. Nej, nu får jag stå ut och bara hoppas på att det går vägen helt enkelt! Jag har ju i princip alla julklappar kvar att köpa iochmed att jag inte kunnat gå nåt förut. Så det kommer att bli en rejäl utmaning. Jag som är så jäkla velig av mig. Men men..
 
Här kommer en bild på mig i min nya hårfärg som jag utlovat! Det är fortfarande väldigt ovant att se sig själv i spegeln men jag är supernöjd som sagt :)
 

Mmmmmmm

Ibland lyckas jag BIG TIME.
Medelhavspasta med saffran, soltorkade tomater, kyckling och fetaost! MAGI

Suuuuuuupernöjd

Åååå jag är så himla nöjd med min nya hårfärg. Det här känns verkligen som mig på riktigt. Så Tack Monica, det blev toppen. Ska försöka få ut en bild på det imorgon så ni får se hur det ser ut :)
Jag kom ganska nyss hem från träningen i Gustafs, så håret är nytvättat och ser nästan svart ut just nu så jag tar en bild när det är torrt.
 
Nu till helgens bravader:
Lördagen började med ett besök hos Frisöerna Wallingatan, där jag hade bokat en konsultation inför löshårsisättningen. Efter många om och men så bestämde jag mig för en varm, brun färg som jag tror kommer passa mig väldigt bra. Den färgen jag var ute efter från början, verkade vara omöjlig att få tag på i löshårsväg, eller ja, det finns väldigt få nyanser av den lite mer röda brunfärgen jag ville ha. Så det tog en liten stund för mig att bestämma mig för vad jag ville ha. Men till slut så lossnade det och jag tror som sagt att det kan bli himla bra. Nu känns det bara jobbigt att behöva vänta ända till den 29onde för att sätta i det.. Men men, det blir ju fint till Nyår iallafall.Vad man nu ska hitta på då är ju en annan fråga. Huvudsaken är väl att man är snygg i håret.... eller? ;)
Efter vändan uppe på stan så gick jag hem och la mig på soffan och tog det lugnt, Så lugnt att jag blev himla seg. När klockan började bli dags att göra sig iordning för fest så var jag så jäkla trött att jag övervägde att stanna hemma och sova på soffan istället. Men det var bara att ta tag i sig själv och köra igång. Jag gick upp till Jennie och fick en drink eller två, drack lite vin, spelade spel och snackade lite skit, Sen så var vi redo att gå upp mot stan. Bolanche var första tanken, men efter att ha fått inside-information om att det knappt var nå folk där, så blev det Grappa istället. Där var det desto mer folk. Träffade en massa roligt folk som jag satt och snackade med hela kvällen. Perfekt med folk som underhåller en ute utan att behöva hoppa runt på dansgolvet nu när det inte är så bra, med knät alltså.
Efter Grappa så gick vi ett gäng hem till Martin på en "efterfest", men det var mer eftermys. Satt i soffan och snackade allihopa bara. Helt perfekt! "Eftermys" är det bästa!
En himla lyckad kväll helt enkelt och jag ångrar inte att jag inte stannade kvar i soffan!
 
Söndagen var det futsal på schemat, med Jennie och Niklas var tanken. Jag gick upp till dom 15 minuter innan borlänges första match började och då låg båda fortfarande utslagna i sängen och slökollade på Harry Potter i dubbad version.... Säger en del om deras tillstånd ;) Så första matchen var bara att glömma för min del. Bussarna går ju bara en gång i timmen på söndagar dessutom så jag hade inte kunnat ta nåpon buss heller utan att missa i princip hela matchen. Men jag fick med dom upp till andra matchen iallafall efter en Kebabpizza special på Haga P. Väl där fick vi se en match där Borlänge totalt krossade motståndet. Det var nästan inte ens kul att se på. Men träffade min kära Panther iallafall och hennes kille. Alltid lika kul att träffa henne, Blir nog en liten dejt med henne och vår kära Mosa på onsdag som det ser ut nu :)
 
Efter futsalen så åkte jag hem till Tessan, Tobbe och Nellie för lite "hejdå-fika". Dom flyttar till Karlstad nu i veckan :( Känns så sjukt att säga hejdå till någon så... Men det är väl inte sista gången vi ses för det, men det är himla tråkigt :/
 
En bra helg allt som allt. Hoppas ni haft det lika bra :)
 
Natti

Förändring

Monica är påväg hit nu för att klippa och färga mitt hår. Klippningen blir inget radikalt alls, bara topparna. Färgningen däremot blir lite annorlunda. Inget radikalt där heller kanske men det blir mörkare. Det blir en brun färg, en varm brun färg. Jag har bokat tid nu för en hårförlängning den blir av den 29 december. Så när jag var där i lördags och valde ut färg på håret så kom jag fram till en varm brun färg som jag tyckte var fin. Så nu ska jag färga övriga håret i samma färg som löshåret ska vara i. Det ska bli så skönt att äntligen få långt hår :D

Mer om helgen kommer senare!

Hmmm

Alltid lika kul när man är så trött så att man bara vill lägga sig och sova, och man inser att det är dags att fixa iordning sig inför kvällens trevligheter... Men det blir nog kul när man kommer igång :)

RYCK UPP DIG JOHANNA

Hahaha

Alltså jag vet inte hur mpnga gånger jag har sett alla dom har avsnitten av Hjälp, men det är fan fortfarande lika kul, om inte roligare. 
Örjan Lax <3
 

oops

Kommer på mig själv med att bara ligga på golvet och sjunga med i låtar. Hur fan hamnade jag här, i en timme dessutom!? Sjukt, ska fortsätta med städningen!

Årets luciafirande

Puuh, jag är helt slut efter luciafirandet. Men jag tror nog att det framför allt beror på julklappsleken vi hade. Jag kommer till den...
Jag och Lina kom hem till Bosse nångång runt 15.30 skulle jag kunna tro. Vi började då duka bordet och fixa med sånt som vi kunde fixa med innan dom andra skulle komma. De flesta andra skulle bli lite sena, men när Fia och Sara kommit så insåg vi att vi inte skulle hinna vänta längre på dom andra. Så vi drog på oss vår lucia/tomteutrustning och drog oss ut i kylan för att Lussa. Vi hade ju tänkt lussa för Hulta såklart, men efter att jag ringt hem till honom och låtsas vara en försäljare vid namn Marie, så fick vi veta att han inte skulle komma hem förns 21-tiden, så det sket sig tyvärr :( Men vi åkte iallafall först hem till Marie & Mathias med barn, sen Magdis och Johan med barn, Marie & Martin med August + min mamma och sen till sist till Stina och Nicklas med lilla Gustav. Reportoaren var betydligt kortare denna gång. Det blev bara Natten går tunga Fjät och Midnatt råder. Vi kände att det räckte nu när vi bara var fem personer i tåget och dessutom var det svinkallt ute. Finsjungande är vi då inte, men det är himla kul och vi fick en klar förbättring på reaktionerna detta år. Inte ett enda barn började gråta eller springa därifrån när vi kom dit. Förra året så började nästintill alla barn gallskirika eller så sprang de för livet upp på sitt rum eller liknande, Så jag tycker ändå vi ska vara nöjda med den kritiken ;)
Efter Stina och Nicklas var vi alla stelfrusna som pinnar och väldigt hungriga, så vi åkte hem till Bosse igen där Laxen och Therere hade fixat klart maten. Julbord stod på menyn. Iallafall en minivariant på ett julbord med det allra viktigaste. Men innan vi kunde äta så var vi tvungna att hjälpa Sara (som varit lucia med levande ljus i kronan) med att få bort en sjal som hade fastnat i hennes hår av allt stearin som droppat från ljusen. Kändes ju sådär i samvetet när hon verkligen inte ville vara lucia av en rad olika anledningar, men vi tjatade ända tills hon inte kunde säga nej längre. Det tog sin lilla tid att få bort sjalen men den lossnade iallafall till slut. Kvar fanns bara en massa klumpar av stearing. Jag hoppas verkligen att du fick ur det Sara när du kom hem med en kam eller nåt!? Eller hur gick det?
Vi gjorde så gott vi kunde iallafall och vi fick våran mat till slut. Och gott var det! :)
Efter maten så var det dags för det som alla väntat på mest av allt. PAKETLEKEN!! Det finns säkert tusen olika varianter på den leken men vi gjorde iallafall som så att vi hade köpt 3 paket var för ett sammanlagt värde av 60 kronor. Dessa paket slog vi sen in och skrev ett fint rim till. Vi la upp alla paketen på ett bord och tog fram en tärning. Vi turades sen om i tur och ordning att slå tärningen. Visade sen tärningen en etta eller en sexa så fick man välja ett av paketen på bordet. När alla paket var slut så läste alla upp sina rim i tur och ordning och öppnade paketen. Det är efter den delen som det roliga börjar. Det var nu så att vissa kunde ha en massa paket sen vi slog tärningen om paketen, medan andra kanske inte hade något eller bara ett (typ jag, jag hade ett medan dom andras presenter kändes som stora högar). Redan då började jag bli förbannad. Jag ville verkligen inte gå hem tomhänt ur den här spelomgången, jag ville VERKLIGEN INTE!!! 
Nästa steg i leken kan nämligen göra så att man kan vinna allt och förlora allt. Nu när alla paket var öppnade så la man upp dem framför sig på bordet så att alla kunde se vad det var för något som fanns att välja på. Sen startade vi en timer på 18 minuter och la under bordet där ingen kunde se hur lång tid det gått eller det var kvar. Sen börjar rävspelet. På samma sätt som tidigare så går en tärning runt i tur och ordning och får man en etta eller en sexa så får man ta en present av vem man vill på bordet. När timern sen ringer, så får man behålla allt som man har roffat åt sig under spelets gång, men är man tomhänt så får man gå hem med NADA!
Åhåhåhåååå tääävling. Adrenalinet pumpande fan ända nere i lilltån när det var dags för start, Och visst, efter bara något varv så var min present snattad och jag fick då fan ingen etta eller sexa. Jag satt tomhänt en stor del av spelet. Spelet som var skapligt lugnt i början (så lugnt som det kan bli när sju stycken fotbollsspelande adrenalinjunkies ska tävla om nåt) trappades upp mer och mer ju längre spelet gick. Man hade ju ingen som helst aning när den där klockan skulle ringa. Och man märkte ju himla snabbt vilka paket som var favoriter på bordet. Det blev krig!! Tärningarna flög, presenterna slets fram och tillbaka mellan olika händer, folk stog upp och manade på andra att skynda sig. Regler kom till och med upp att man inte fick kasta tärningen så att den snurrade för många varv innan den slutligen stannade, för det skulle ta för lång tid och man kunde därmed förlora chansen att sno någon fin present. Jag satt tomhänt. Jag var bara ute efter favoreiterna som det verkade och varje gång jag lyckats roffa åt mig någon av dem så blev de snodda lika snabbt igen. Inget barnvänligt rum vi satt i de 18 minuterna kan jag ju säga. Skulle vara roligt såhär i efterhand att se hur många svordomar som flög ur våra munnar under den tiden haha. Men är det tävling så är det. Alla kände väl att tiden började rinna ut nu och jag hade siktat in mig på ett par lyktor som jag verkligen, verkligen ville ha. Jag fick tydligen sista kastet, för precis närtärningarna nuddat bordet och börjat på att stanna så ringde timern. Reglerna vi gjorde upp innan sa att om tärningen lämnat handen när det ringer, så är det ett giltigt kast vilket betyder att jag skulle få välja en present trots att klockan ringt. Så jag fick mina kära ljuslyktor.Jag hade dessutom, varvet precis innan det sista, lyckats roffa åt mig ett par prydnadsglasflaskor som jag ville ha. Så jag hade en jäkla tur där alltså. Men jag fick det jag ville ha till slut! Fy fan vad skönt!!!!!!!!!!!!!!
Efter de 18 minuterna så var jag helt slut. Alla lutade sig tillbaka på sina platser och alla var lika trötta såg det ut som. Intensivt som satan haha men fruktansvärt roligt! Det blev väl ganska så snart efter det hopplock och hemgång. Vissa ska upp till jobbet imorgon och andra skulle hem till barn och så vidare så vi rundade av. Det var en himla rolig kväll. Vi har alltid så kul ihop.
 
Här kommer ett bildhav från dagen :)
 
Söta Loui drog av några jullåtar han också i sin fina stjärngossedräkt :)
 
 
En lucia måste ju ha långt "hår", eller!? ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för en sjukt grym kväll tjejer <3

Vinst och förlust

Är påväg hem från Västerås nu där både tjejerna och killarna har spelat två matcher var i futsal SM för högstadieskolor. Tjejerna förlorade lite oturligt båda sina matcher medan killarna vann båda sina. Tjejerna är därmed utslagna och killarna har gått vidare till nästa steg efter en fin vinst mot ett av de lag som stog i final förra året. Dom spelade så jäkla bra och disciplinerat, perfekt efter planen. Försvarsspelet över hela planen var felfritt. Sjukt kul att se:)

Upp med tuppen

Imorgon blir det tidig uppgång. Ska åka med skollaget i futsal till Västerås imorgon och heja! Mathias kommer och hämtar mig vid 6.30-tiden så det är bara att ställa klockan i bra tid. 
Sen blir det skyna iväg till nästa hall. Då är det hockey på schemat. Borlänge möter Enköping. Det är sista matchen innan juluppehållet så vi får hoppas på vinst! :)

Details

Här kommer lite bilder på några av de små juldetaljer som jag fixat med :)
 
 
 
Minigran i zinkhink!
 
Julgransfoten har jag klätt in i lite "tomtesäcksväv"
 
Jag gjorde ett eget litet miniarragngemang med en Hyacint, mossa, kanelstänger och nålar med fina stenar på
 
Till sist en bild på min nya ljusstake från Annas hem med pärlor och kristaller 
 
Där fick ni en liten del av julpysslet iallafall! :)

Nu ÄNTLIGEN!

Yeees nu har äntligen mitt internet kommit. Felix kom hit igår kväll och hjälpte mig installera det. Så nu har jag äntligen internet här hemma och kan sitta vid datorn istället för att behöva kolla allting på telefonen. 
Så nu ska jag försöka uppdatera er om vad jag sysslat med dom här dagarma som har gått. Hoppas det inte blir så rörigt för er!
 
Så, till helgen:
Micki kom hem i fredags. Så efter ett gigantiskt julbak av mig och Melinda så bestämde jag och Mickis oss för att kolla in det nys stället Grappa här i Borlänge. Grappa är den baren/nattklubben som tagit över efter Klin i deras gamla lokaler. Det var uppbyggt på samma sätt bara att dom hade fräschat upp lite granna och ändrat på inredningen. Jag tycker dom hade fått till det väldigt fint. Vi satt där och snackade och tog det lugnt bara hela kvällen. Alltid kul att komma ut och sätta sig och snacka med folk bara.
Vid 2-tiden gick vi hem till mig och sov båda två. 
På lördagenså hade vi ett hektiskt schema. Först när vi vaknade stog träning på schemat för båda två innan vi skulle hem till Micki för släktkalas. Eller mer ett födelsedagskalas eftersom Ante och Micki fyllt 21 här för nån vecka sen. Så det bjöds på tacos till lunch och ett griskallt väder. 
Ditrekt efter lunchen fick vi skynda oss iväg till Maserhallen för att se en dubbelmatch. Först hade damerna match och sen herrarna, Borlänges alltså. Både dame4rna och herrarna vann så det var bra! Damerna har ett kanonläge nu att få kunna gå upp och spela Allsvenskt nästa år. Ioförsig så har det bara gått en halv säsong än, men ändå. Läget ser kanon ut. Av de 5 topplagen i serien just nu, så får bara Borlänge och ett lag som heter RP gå upp. De andra lagen är farmarklubbar till lag i Elitserien så dom får inte gå upp, Och just nu så ligger Borlänge 3 poäng före RP om jag minns rätt. Så det är ju toppen!
Efter matcherna i Maserhallen så åkte vi hem till Micki igen för middag och handboll samtidigt som vi försökte göra oss klara inför kvällen. Vi skulle ha en liten födelsedagsfest också för Ante och Micki då. Så vi åkte hem till Ante och Ronja innan vi gick till Grappa igen. Jag tror dom inte var speciellt förberedda på att det kunde komma så mycket folk som det gjorde för jag fick hålla i min jacka i nån timme eftersom det var fullt i garderoben. Men det är väl inte lätt att ha koll på allt när det är alldeles nytt. Hoppas bara dom löser det till de kommande helgerna, Men det var en bra kväll allt som allt :)
Söndagen blev otroligt lugn och skön. Hannah och Richard kom förbi på kvällen för att spela Bingolotto och smaka på det jag och Melan bakat. Så vi satt här i nåpgra timmar och bara tog det lugnt. Jag däremot köpte ingen bingolott och det är jag glad för i efterhand. Jag tänkte efter före denna gången. Jag vet hur frustrerad jag blir när jag inte vinner på såna där saker. Varken Hannah eller Richard vann nånting alls och jag är himla tveksam på att jag skulle göra det, så jag är jäkligt glad att jag sket i det!
 
Gårdagen var rätt lugn. Min sjukskrivning tog slut i söndags så jag gjorde min första jobbdag iallafall. Det var dock bara 1,5 timme jag jobbade men det räckte. När det hade gått en timme fick jag höra att mitt knä såg alldeles svullet ut och det var det också. Det kändes också! Efter att ha gått runt där på skolan ett tag så blev knät alltså svullet och stelt och när jag kom hem och satt mig i sodffan en stund, så var det inte alls lätt att gå när jag reste mig upp. Det hade blivit superstelt och ömt vilket kändes tråkigt. Nu har jag pratat med dom på Sophiahemmet och dom sa att dom skulle förlänga min sjukskrivning för det där var inge bra. Så jag blir hemma ett tag till. Vet inte exakt än hur länge jag kommer att vara sjukskriven men jag skulle få papprena hemskickade under veckan. Så jag får vänta och se. Tråkigt bara att det inte ska funka i ens vardagliga liv. Men det är väl bra kanske att jag får vara hemma och vila upp det tills det är riktigt bra. Dumt att stressa igång nånting så att jag ramlar bakåt några steg i rehaben. Nej då är det, som jag sagt förut, mycket roligare att klättra uppåt än att ramla bakåt.
 
Idag så har jag bara pysslat lite här hemma. Slagit in paket, satt upp julstjärnan och klätt julgranen till exempel. Den var mycket bredare än jag planerat vilket gör att den tar upp mer plats än jag planerat haha. Men det gör inte så mycket. Det är bara mysigt med en gran. Min ljusslinga som jag köpte förra året var också för kort för att räcka runt hela granen. Jag kan inte hitta den här typen av ljusslinga i år heller så jag vette sjutton hur jag ska göra. Men jag får lösa det än så länge genom att bara ha ljusslingan högst upp på granen. Men jag blev väldigt nökd med granen iallafall. Den passar bra in hemma hos mig med bara vita, silvriga eller glaskulor förutom de röda-vita flaggorna som jag hängt i då. Så nu börjar det bli riktigt julmysigt här hemma. Det enda jag saknar är ett par fina julgardiner. Jag hittar inga som jag gillar, så jag kör på de vanliga tills jag hittar några andra jag gillar.
 
Sådär.. Då har ni fått en liten update på vad som hänt när appen legat nere under helgen. Men nu kan jag ju som sagt uppdatera från datorn!
FÖR SKÖNT!
 
 
 
 
 
 
 

Ur funktion

Blogg-appen har inte funkat alls på hela helgen. Därför dålig uppdatering. Men imorgon får jag äntligen mitt internet till datorn så då kommer det nya updates om helgen:)

Lunch med Mellis

Åkte in till Falun idag för att luncha lite med Melan. Det blev en finfin burgare på Pitchers med coleslaw och grejer. Va längesen jag såg Melan nu så vi hade en hel del att snacka om. Och när vi ändå är inne på att träffas så bestämde vi att ha en STOR bakdag imorgon. Det blir lussekatter, bullar av olika slag och säkert någe annat gott. Vi snackade platt ingen har något att bjuda på när folk kommer och hälsar på, så vi tänkte fylla frysen med lite gofika som man kan bjuda på såhär i jultider:)
Sen kommer Micki hem imorgon också och blir hemma hela helgen. Blir nog en hel del roligheter som vi ska ut på :)

Nä, nu är det läggdags efter några timmar i ishallen. Såg Borlänge spela ut Valbo och vann till slut med 3-0. Borde varit större siffror men det viktigaste är att dom vann!

Sov gott:)

Kalas

Igår var det kalas för mammsen som fyllde 51 i fredags! Hon bjöd på jättegod paj med mozarellaost, kantareller och soltorkade tomater bland annat. Efter det blev det tårta såklart! Fruktansvärt mysigt och gott. Alla syskonen med sina respektive var där. Nu undrar ni säkert vilka syskon. Jag har ju Jennie som är min helsyster men sen har ju Håkan, min plastpappa, 2 barn sen tidigare, Daniel och Marie, som är som mina syskon. Så jag räknar dom som mina syskon:) Lilla August var också med och vi härjade som vanligt. Det blev lite tiger men så såg vi på Karlsson på taket också. Det var inte igår man såg den kan jag ju säga. Det är så kul att se såna där filmer som man inte har sett sen man var liten för man förstår alla skämt och allt annat som händer på ett helt annat sätt än man gjorde när man var liten. Den var riktigt rolig faktiskt :)

När kalaset började tonas ut så gick jag över till Stina och Nicklas och fick äntligen träffa lilla Gustav. Jag fick höra alla fina förlossningsdetaljer och annat, och vilket jäkla jobb hon har gjort! Men Herreguuuuuud vilken fin bäbis sen. Och vilken fin familj. Dom såg så fruktansvärt stolta ut över att äntligen blivit föräldrar och det ska dom verkligen vara. Dom har gjort ett bra jobb där! Det var nästan svårt att slita sig därifrån. Imponerande att man kan bli så fascinerad av en bäbis så att man kan bara sitta och stirra på honom hur länge som helst, även om han bara ligger där.
Stort stort grattis än en gång världens bästa Stina och Nicklas <3

Fullspäckad dag

Har precis bakat och tränat. Snart kommer Heléne och hänger lite så jag ska fixa lite lunch till oss. Sen kommer bästa Jonta och Dexter och hälsar på en stund innan Alex kommer förbi så jag kan hjälpa honom med matte C :)
Dessutom är det EM-premiär för Sverige mot Danmark ikväll OCH CL-match med Zlatan i spetsen. Blir förmodligen hem till Tjäder med Sebbe å se den... Som sagt, späckat schema! I like it!

Back in buschen

Följde med mamma hem till Gustafs idag när hon slutade jobbet. För det första så är det väldigt skönt att komma hem lite, Framför allt nu när det blivit lite vitt ute så är det så himla fint och juligt här ute på landet så man får en sån go känsla. Sen så har jag sökt en massa jobb på det. Ja sjukskrivningen börjar ju ta slut nu och knät blir sakta men säkert bättre så det är snart dags att börja jobba igen. Jag tänkte på det här om dagen att det är 4 månader sen jag gjorde illa mig nu. Fatta, 4 hela månader. Vart tog tiden vägen? Och dessutom så har jag bara jobbat 3 veckor av dom 4 månaderna. Det har varit en tuff period alltså. Men som klyschan säger så kommer man alltid ur dom jobbiga sakerna som en starkare person, så det är bara att hoppas på det. Jag vet då en sak som inte blivit starkare av 4 månader på sofflocket: MIN KROPP! Herregud alltså. Nu när jag fått börja köra lite lätta styrkeövningar så känner jag verkligen hur svag jag har blivit. Pinsamt svag! Och mest skillnad märks det ju såklart i det opererade benet. Tåhävningar på ett ben går knappt att göra. Sjukt känns det! Det är inte så man är van vid. Det som känns mest sjukt det är att man är så van att känna sin kropp väldigt väl. När man tränar så som jag i vanliga fall gör, så vet man på ett ungefär vad man klarar och inte klarar av, På något sätt så är hjärnan fortfarande kvar lite i det stadiet där jag är skapligt vältränad, men kroppen håller inte med riktigt. Så när jag till exempel ska bära någonting under en lite längre tid så märker jag efter ett tag att jag är hel slut i armarna, att jag inte orkar bära längre. Och när man dessutom vaknar upp med träningsvärk från saker som tillhör ens vardagliga liv då är det jobbigt haha. Herregud. Men på ett sätt är väl det bra, för då kommer man märka resultat på ett helt annat sätt än i vanliga fall. Så nu är det dags att sätta igång med denna träning. Eller ja, så mycket jag får och klarar av just nu, men det är alltid en start! :)
 
Jag hade dessutom planerat att få träffa Stina och Nicklas lilla Gustav för första gången idag. Men med min förkylning så kom vi fram till att det är nog bäst att låta bli ett tag till. Så jag ska få träffa honom på onsdag istället. Förkylningen är dock bättre, har ingen feber just nu så jag hoppas den håller sig borta :)
Jag fick iallafall träffa min älskade August en stund idag. Vi hann leka favoriten tiger en stund och han visade mig sin nya läskiga spindel som han köpt på julmarknaden igår. Men det blev bara en kort visit innan det var dags att gå hemåt igen.
Så nu har jag suttit här vid burken ett bra antal timmar och sökt jobb och massa annat skoj, så jag känner att det är dags att gå till kojs nu,
 
 
Sov så gott
 

Smaklöst

Ååå känner idag inte en endaste liten smak. Jag tror att jag åt en supergod apelsin nyss för den var så saftig och fast, men kände inte ens en nypa smak. Ingenting, det är helt blankt. Såååå tråkigt!!!!!!

Dag 2

Jag trodde att febern hade flytt från mig, när jag både klarat av att se en handbollsmatch i Falun och hängt med Elin, Fredda och Lina en hel kväll. För jag mådde kanon hela kvällen. Iallafall tills det var dags att åka hem. Då började jag känna en sån konstig smärta i den högra axeln. Eller först kändes det bara som om det var en irriterande muskelknut som låg där och gottade sig och gjorde så att det ilade upp i hela nacken. Men det blev bara värre och värre oavsett hur mycket jag försökte trycka ut dom. Sen kom febern igen som ett brev på posten. Frossan gjorde det omöjligt att sova dessutom. Jag tycker heller inte om att äta en massa tabletter i onödan, framförallt inte nu när jag varit tvungen att äta en hel del olika sorter efter operationerna i knät. Så jag försökte väl än en gång härda ut det och tänkte att det skulle bli bra bara jag somnade. Eller ja, bra och bra, då märker jag inte av det iallafall. Det enda problemet var bara att jag inte kunde somna, inte alls. Så strax innan 4 imorse fick jag nog och tog en Ipren. Och då kunde jag ju somna när febern började lägga sig och smärtan i axeln/nacken försvann. Fattade inte vad den smärtan kom ifrån, men men, så det kan vara antar jag.
Jag vaknade upp imorse helt utmattad iallafall. Eller imorse, klockan var väl strax innan 12 innan jag vaknade. Men jag kunde inte ta mig ur sängen förns 14-tiden nångång men var fortfarande helt utmattad.
Efter någon timme kände jag att jag verkligen ville följa med Jennie en liten sväng upp på stan för att kolla på julmarknaden. Det var så längesen jag var på en julmarknad så jag följde med. Det var Supermysigt med alla fina skyltningar och alla barn som dansade runt granar och pratade med tomtar. Säga vad man vill om vintern men julen är allt bra mysig. Det enda mysiga med vintern kanske haha! Men det var iallafall superfint och skönt att ta sig ut och få sig lite frisk luft. Är dock lite seg nu när man ligger i soffan och tar igen sig. Jag hoppas bara att febern låter mig vara inatt nu och låter mig sova utan svårigheter. Då kanske jag kan börja mitt nya träningsprogram imorgon. Jag har inte orkat göra det än nu när jag haft feber tyvärr. Men det har väl kanske varit bra på ett sätt också, för då har ju baksidan fått vila upp sig i några dagar. Så jag hoppas på att bara fit for fight imorgon:)

Ha en bra kväll och första advent :)

"Fever fever leave my heart alone"

Word!

Efter en Ipren mitt i natten känns det dock bättre. Nu är jag mest slut. Men slut kan jag vara en annan dag. Falun står på schemat :)

God morgon!

RSS 2.0