sista förberedelserna

Måndag idag igen. Ni vet hur jag känner för måndagar. Vet inte vad det var med mig idag, trodde jag skulle vara fullproppad med energi efter denna underbara helg, men inte. Snarare tvärtom- JAg fick en sån jäkla dip på eftermiddagern på jobbet idag. Jag blev trött, seg och kände mig nästan febrig. Förväntade mig att ligga nerbäddad såhär dags. Men sen så small det bara till och så blev jag mycket piggare igen. Så all feberkänning är iallafall borta vilket är himla skönt. Jag håller ju på att slutföra de sista förberedelserna inför maxtestet på torsdag. Det har känts himla bra med träningen nu och jag känner verkligen skillnad. Ett vanligt vardagsexempel är när jag cyklar till jobb, gym eller vad det nu är. För 2-3 veckor sen så tyckte jag att det var jäkligt tungt att cykla. Fick köra på 2ans växel så fort det blev en liten backe och ibland även på plant underlag. Jag hade liksom ingen kräm i lårmusklerna om man säger så. Men nu tar jag mig uppför backar på tyngsta växeln vilket känns så jäkla gött.
En lite irriterande sak bara är att mitt knä har känts irriterat under hela helgen i prinvip och gör det fortfarande. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att få det att lägga sig. Det blir ett benpass imorgon bitti på gymmet iallafall, sen får jag kanske hoppa över träningen på onsdag helt för att vila knät. ISa det kanske nu på kvällar och nätter och anstränga det så lite som möjligt så att jag är pigg och fräsch inför torsdagen. Det är så tråkigt att ha ont när man ska göra hopptester och sånt, för när man känner den där gnagande smärtan hela tiden, så blir man automatiskt mer osäker på knät. Och när det gäller ett maxtest så gäller det ju att våga lita på knät så man kan få ut så mycket som möjligt av det.. Men det blir nog bra till slut :)
 
Nu tror jag att jag ska lägga mig å kika på en film. Jag är ledig på dagen imorgon men ska jobba natt, så jag har hela dagen på mig att vila ut ordentligt. Har dessutom tvättstuga så ska tvätta upp en massa lakan och sånt därnt. Alltid lika skoj ;)
 
natti

Avslutar med vinst!

JAg har haft en underbar helg med Jennie och Niklas som har varit här och hälsat på hela helgen. Vi har tränat, ätit (massor), bara myst och haft det jäkligt bra. Niklas har dock varit lite sjuk hela helgen så det har blivit mest lugnt faktiskt. Jag har bara varit så jäkla glad över att ha dom här. En hel helg dessutom, kunde inte bli bättre.
Och vi tog vår första poäng i helgen också. Laget åkte ju ner till MAlmö i fredags för att spela en match på lördagen. Vi ledde länge med 0-1 men de kviterade i 97e minuten. Ja ni såg rätt, 97e matchminuten. Så jäkla surt verkligen. Men nu är första pinnen bärgad så nu kan det bara bli fler :)
 
Efter att Jennie och Niklas åkt hem idag så åkte jag till Tingvalla IP (Vår hemmaarena) och såg på Karlstad BK spela mot Lund i herrarnas division 1. Var kul att se dom spela, har aldrig gjort det förut. Rätt så rolig matrch att se, KBK bjöd på riktigt rolig anfallsfotboll.
När matchen var slut gick jag, Elin och Stefan till mig och lagade lite käk. Andreas kom sen också och vi spelade lite spel tjejerna mot killarna. Gissa vilka som vann? Tjejerna såklart. Så jäkla viktigt att svluta dagen med en seger. Och ännu skönare, att avsluta en hel jäkla vecka med en seger. Nu kan jag sova gott.
Natti :)

Go start

Nyss avslutat en stor frukost med Jennie och Niklas efter en långpromenad på minst 1,5 timme i ett varmt och soligt Karlstad. Helt underbart. Nu blir det dusch och sen ut på stan å kika lite. Får se vad som sker resten av dagen.

Sänder en extra stor tanke till tjejerna i laget som är i Malmö och spelar. Känner att det blir första 3-poängaren idag. Önskar jag kunde vara där och kika och heja.
KÖR HÅRT!!!!

Nu mår man

HAr spenderat nästan 4 timmar hos frisören idag. Håret är ca 1,5 decimeter kortare och mycket fräschare! Dessutom fick jag en färgning, rejäl inpackning, ögonbrynsplockning+färgning och dessutom ögonfransfärgning. Kände mig som en prinsessa verkligen. Hade kunnat vara där i ännu fler timmar om jag fick:) Är supernöjd med resultatet och är nästan ännu mer nöjd att jag hittat en frisör som jag gillar otroligt mycket. Jag är väldigt kräsen av mig när det kommer till sådant annars.
Ska se om jag kanske kan slänga upp en bild på resultatet här under helgen!
 
Inte nog med det, imorgon kommer Jennie och Niklas hit. JAG LÄNGTAR IHJÄL MIG!!!
Som sagt, nu mår man!
 
 
 
:)

Plågsamt

Försöker sova, men scenen då jag skadade knät spelas om och om igen i mitt huvud. Oftast kan jag tränga bort det men ibland går det bara inte. Idag är en sån dag. Jag vrider mig i sängen varje gång det smäller. Allt spelas i slowmotion, varje steg innan det går av, varje sekund och framförallt det som är det värsta; när knät "hoppar ur". Även fast smärtan efteråt är så fruktansvärd att den inte går att beskriva med ord, så är ändå själva händelsen det allra värsta. Man känner liksom att överbenet, från knät och uppåt bär iväg i sidled medan underbenet står fast kvar på samma position. Man känner att något är väldigt, väldigt fel. Ett sånt fruktansvärt obehag som gör att magen nästan vill vända sig ut och in. Jag som dessutom har gjort samma sak en gång tidigare, vet sen vad jag har att vänta. Det tar alltid några sekunder, kanske är det egentligen bara några hundradelar, men det känns som eviga sekunder; den tiden det tar innan smärtan kommer. Sen ligger man där och vrider sig i smärtor. Fula ord, elaka skrik, dunkningar med knytnävarna i marken, allt för att försöka dämpa smärtan man känner. Men det är ganska lönlöst. Jag tror säkert jag bad någon dra åt helvete också, men jag menade det såklart inte. De ville bara försöka se vad som var fel och dessutom lugna mig. Jag Ville bara att alla skulle låta mig vara. Inga händer som rörde mig, ingen som pratade med mig, jag ville bara ligga där och skrika ur mig smärtan men kanske framförallt skrika ur mig besvikelsen. Jag var så fruktansvärt besviken på mig själv. jag grät och grät för jag var så besviken. "Har jag kunnat jobba hårdare?" "Kunde jag lagt ner fler timmar i gymmet?" "VARFÖR HAR JAG INTE GJORT MER!!!!?", besvikelsens tankar bubblade bara runt i hjärnan. Även fast jag vet att jag gjort allt jag kunnat såhär nu i efterhand, så rullar tankarna ändå runt så. Besviken på mig själv, hatade mig själv. Dumma idiot-Johanna, du kunde gjort mer...
Min första tanke var ändå "inte nu igen". Tror jag skrek ut det direkt också. Jag kände direkt att det var korsbandet igen. Även fast jag försökte intala mig hela tiden att det förmodligen bara var en liten "vrickning" som skulle gå över på nån vecka...
Jag ville ju vara med. Jag var på gång. Jag började äntligen känna att allt jobb börjat ge resultat igen.
Som Calle Barrling (tränare då för U21-landslaget, nu F19-landslaget) frågade mig efter en match på sommaren:
- Johanna, är du äntligen "hemma" nu?
Och det var precis det jag började känna mig. Jag började känna mig hemma igen efter allt med förra skadan och så vidare..

Fy fan, om det finns någon slags högre makt, snälla snälla snälla låt mig aldrig behöva uppleva det här på riktigt igen!

(Bild tagen från dt.se)

Helgstrul

Varför funkar inte bloggen på helgerna!!!?!!!!!??!!!!

En bättre fredag

Startade dagen med jobb som vanligt. När jag slutat så satt Pernilla redan och väntade på mig. Vi uträttade några ärenden på stan innan vi gick hem hit till mig, lagade mat och såg på film. Det blev Medelhavspasta med Saffranssås och ett glas rött faktiskt. Vuxenpoängen bara ramlar in ;)
Nu ligger jag som i koma på soffan efter all mat och sen godis på det. Ska försöka pallra mig upp och borsta tänderna snart. Klockan ringer imorgon också nämligen. Gym står på schemat och sen lunch med Elin och kanske Stefan!? Han har match imorgon iallafall som vi ska se på. Hemmapremiär. Blir även lite jobb imorgon kväll/natt 22-03. 
 
Bokade även tid för klipp och färg idag. Nu ryker barret. Kortare ska det bli igen och jag Längtar :D
 
natti

Hej trött tjej

Sov nästan 12 timmar inatt. Är ledig idag så tänkte att jag skulle sova ut lite. Men 12 timmar!? Jaja, det var välbehövligt. Känner mig himla pigg just nu iallafall. Har satt mig ner för att kolla på The Hobbit faktiskt och sen blir det att uträtta några ärenden på stan, städning och träning innan det är läggdags inför en ny jobbdag imorgon.

Hos sjukgymnasten igår blev det inget test. Det var jag som hade missuppfattat henne. Testet blir nästa gång, alltså om två veckor :) så igår fick jag lite nya hoppövningar och någon ner styrkeövning. Kör stenhårt inför kommande test :D

Nervös

Sitter och väntar på att få åka till sjukgymnasten. Där ska jag göra någon form av maxtest. Vet inte alls vad det innebär på något sätt. Vet inte vad testet går ut på eller vad det kommer ha för betydelse efteråt. Om jag kommer att få börja med något nytt kul om allt ser bra ut. Och vad händer om det inte ser så bra ut!? Ååå vill bara att det ska se perfekt ut. Kanske inte leder till något just nu, men det är alltid bra att ligga i framkant.
NERVÖS

Nuså

Bloggsidan har legat nere för uppdatering i några dagar, därför ingen uppdatering. Men nu verkar den funka igen så nu kör vi :)

Har haft en grymt skön helg. Seriepremiär i lördags. Stannade sen kvar i Sthlm hos Mats (Mickis pappa) och Maria, med Mickis såklart. Vi tog det bara lugnt. Åt middag på kvällen med ett glas rött och efterrätt. Vi låg väl sen vakna och snackade om allt mellan himmel och jord tills klockan var 2-3 tror jag på natten. Vi hade lite att ta igen. Så längesen vi sågs. Så jäkla gött de stunder vi har tillsammans alltså. Vi är verkligen soulmates och jag är så glad som får ha henne som vän!

Söndagen hanns inte så mycket med. Fixade lite med Mickis nya pärla innan det var dags att åka hem. Jag och Elin åkte med Felicia i laget hem till Karlstad igen.

Annars har det varit mycket jobb och träning. Bara jobb och träning skulle jag säga. Idag har ju varit helt underbar! Åkte till gymmet efter jobbet, sen till Kewab där vi hade nästa träning med laget. Jag hade bara en t-Shirt och uppknäppt vårjacka och tyckte det var hur gött som helst. Kommer våren på riktigt nu? Hoppas :D

Plugg!?

Det kan inte påpekas nog att cäfet är helt jäkla underbart. Tänk om det kunde vara konstant sol i två veckor under sommaren också, vilken lycka det skulle vara. Men man får försöka njuta medan den är här i nuet kanske. Synd då att man jobbar hela dagarna bara.. Men som det är nu så finns det ju sol ända fram till nu, 20-tiden ungefär, så det är ju gött ändå :)
 
Haha, måste bara få berätta (Skryta lite). En kille på jobbet och jag stod och snackade lite när det blev lugnt mellan två rusher. Vi hade en armbrytningstävling nämligen i fredags på jobbfesten. Jag vet inte, men jag tror det var en sån där "åå kom igen Johanna, ställ upp" för att boosta sitt självförtroende lite. Så jag ställde väl upp på det såklatrt, vad har jag att förlora!? Ingenting. Jag ska ju inte vinna mot honom liksom. Men efter en jäkla lång och hård kamp, så vann jag faktiskt. SÅ JÄKLA NÖJD blev jag. Armarna har aldrig varit min starka sida, men de där timmarna på gymmet kanske börjar ge resultat ändå;)
Aja, det jag egentligen komma fram till, som var det roliga, var att han efter det blivit så arg att han fick stryk av mig, att han genast gick hem, släpade fram hantlarna och satte igång med träningen. Varje dag numera står han hemma och kör sina armar stenhårt haha, så skööönt! ;)
 
Nog om det.. Nu till allvarligare saker. Jag skickade precis iväg min ansökan till högskolor/universitet nästa år. I kompotten fanns bland annat Karlstad och Chalmers i Göteborg med. Jag sökte bara civilingenjörsprogram faktiskt. Jag vet ju verkmligen inte vad jag vill bli, så det känns som att jag lika gärna kan testa på något bara och se hur det känns. Jag tror att jag kommer att vela resten av livet annars. Och skulle det vara så att jag tycker att civilingenjör är något för mig, så är det jiu faktiskt en 5 år lång utbildning. Skulle ju vara kul om man blev klar i någorlunda god tid iallafall.
Så är fallet iallafall :)
 
Annars så har jag inte hunnit med så mycket mer idag än jobb och gym. Hade tänkt gå och lägga mig i sängen nu faktiskt och kolla på något avsnitt av nåt roligt program jag missat. Kanske kolla på det sista avsnittet av TBBT. Har sparat det i nån vecka nu för jag vill inte att det ska ta slut haha. Blir kanske inte så mycket bättre av att låta det sista avsnittet vara kvar bara, men men, det känns bättre på nåt sätt ;)
Tror dessutom att jag kommer somna ganska snabbt. Håller nästan på att somna i soffan nu redan. Herregud, blivit gammal eller!?
 
NAtti

!

Haft en superbra helg med jobbfest, häng med Elin och Stefan och sen match och träning förstås. Vi vann igår mot Kvarnsveden med 2-0. Skönt att få vinna och göra en bra match, matchen innan serien börjar. Jap, näsya helg drar det igång. Vi möter AIK borta i första omgången, ska bli så sjukt kul.
Drömde natten till söndag att vi var dåligt med folk i truppen. Tränarna ringde då mig och sa att jag var tvungen att spela, trots mitt knä. Jag blev överlycklig, men jag vaknade innan jag hann komma in på planen :/ Otur... Eller tur, vem vet. Hade en go känsla inför matchen iallafall!
 
Idag har jag varit helt dööööd. Vet inte varför men jag har varit skittrött. Så efter jobb 8-17-direkt till fotbollsträning-direkt till gym-hem till dusch och käk, så är jag ännu mer död och kommer nog somna när som helst. Så god natt :)

cyklist, javisst!

Då var äntligen den första cykelturen på riktig cykel avklarad efter operationen. Gjorde min första igår och har redan avklarat 3 stycken tills nu. Det är så kul haha, känner mig som när man var liten och lärde sig cykla. Man ville aldrig gå av den, bara cykla, cykla och cykla. Man blir jäkligt trött på att sitta åp en testcykel och stirra in i en vägg när man gjort det i 4 månader lltså. Kul att se en omgivning som ändras i takt med att cykelhjulen snurrar för en gångs skull :)
 
Idag är det mkt på menyn. Jobb avklarat, ett gympass ska avklaras, korttagning med laget, möte med jobbet och sen till slut middag och fest med jobbet. Ska bli superkul men jag måste verkligen sätta fart nu. Mötet börjar om 2,5 timmar och jag har 2 punkter som måste klaras av innan dess. Självklart med hjälp av biken :D weeiii

Men är det nå skönt ute eller?

Helt sjukt. Uppknäppt vårjacka och jag frös inte ett dugg. Såg tillochmed folk i shorts idag. Lite Ivan kanske men ändå, riktigt skönt ute :)

Jag var hos sjukgymnasten imorse för att göra ett litet test så vi skulle få veta lite mer hur jag ligger till. Jag fick köra bencurl och bensparkpå båda benen och ett hopp test på ett ben. Linda, min sjukgymnast, sa att jag ligger precis i fas, inga konstigheter. Så det känns ju bra ändå. Nu har jag två veckor på mig att få upp muskelmassan ännu mer innan ett maxtest. Exakt vad det maxtestet innebär vet jag inte än. Men det lär ju visa sig. Hårt jobb väntar nu så att jag kan få börja med boll nångång. En sak jag får börja med nu iallafall som är helt nytt, är att jag får börja springa med riktningsförändringar. Lite sidled, fram och tillbaka mellan konor och så vidare. Riktigt nice. Det blir mer och mer avancerat för varje gång. Kan nästan känna lukten av den där bollen ni;) hihi.

LYCKLIGA JAG!! :D

Förresten fick jag en sån här fin förfrågan idag. Den här dagen blir bara bättre och bättre :)

Ledig dag

Fick ett sms från chefen igår kväll där hon frågade om jag ville vara ledig idag. De hade så många som skulle jobba redan, så jag tackade för det och njöt av dagen. Jäklar vad skönt det har varit ute idag, synd att jag inte varit ute så mycket som jag hoppades på bara. Det blev ett pass på gymmet när jag vaknade. Åkte sen hem och käkade lite lunch och fixade lite här hemma innan Mickis match började på tv. Hann dock inte kolla så mycket innan Tessan kom och hämtade mig för att åka till träningen. Riktigt skönt väder som sagt, att stå ute och kolla på fotboll i. 
Trodde fram till nyss att jag var ledig imorgon med, men det var jag visst inte. Jobb varje dag nu resten av veckan. Men det blir trevligt. Har ju varit långledig nu så det är dags att ta tag i jobbandet igen!
 
NU ska jag lägga mig och kolla på, ja giss
RSS 2.0