KD

Haft en bra helg med släkt och vänner och mycket mys!
Men imorgon blir det en mjukstart av mitt nya liv. Jag och Laxen åker ner till Karlstad för att hämta nyckeln till lägenheten och kollar vad som ska fixas och hur jag ska fixa det. Och så blir det väål lite tid över för att hitta på nåt kul också. Men det blir inte så långvarigt besök, vi åker hem igen på tisdag morgon när vi har vaknat.
Det kan ju bli lite intressant att se bara vilken tid vi kommer fram imorgon. Jag vet ju hur jag är i trafiken haha, helt virrig. Jag kommer ALDRIG hitta till min lägenhet och hur ska Laxen veta liksom!? Herregud, det känns som att det kommer att bli många stopp på vägen för att fråga om just vägen. Jag vet inte ens hur man kommer till själva staden karlstad, vilken väg man ska åka. Men det löser väl sig till slut, det brukar det ju göra:)
Kul med en liten roadtrip iallafall.
 
Nu måste jag sova. Ska försöka hinna med ett gympass imorgon bitti innan avfärd, så lika bra att sova nu så man inte är ett vrak imorgon. Det är aldrig kul!
Natti :)

För magiskt!

Detta videoklipp har inte fått den publicitet den fötjänar, så titta och njut!!!
Elefanten: Jimmy "Gapo" Gustafsson
 
 
 

Mysdag

Började dagen med att gå till Må Bättre med kära Maria (Laxen). Idag stog ett benpass på agendan, så jag körde igenom mitt kära program, Korsband fas 5. Det var så himla längesen jag och Maria sågs och snackade nu, så vi hade en hel del att prata om. Det blev då så att vi gick till Peace & Love-caféet efter träningen och käkade lunch med en annan tjej som heter Linn. Det blev en magisk sallad med chevréost, honung, kycklingbröst och rödbetor, Magi! Vi satt kvar i nån timme och bara snackade om allt och inget. När vi väl kollade på klockan, hade den gått alldeles för fort. Maria skulle hämta Samuel och jag skulle få främmande. Marie, Martin och August var här en sväng. Det blev kaffe, fika, Pippi på de sju haven och så klippte jag Marie. Alltid lika mysigt att ha den lilla skitungen här <3 Det kommer bli jobbigt att ha honom så långt ifrån mig nu när jag ska flytta. Han kommer säkert ha blivit så stor mellan varje gång jag ser honom... Men jag får se till att komma hem ofta och hälsa på!!
På tal om flytt, så är det klart nu att en kille kommer att flytta in här från och med första februari. Så jäkla skönt att det gick att ordna. Så nu är det verkligen dags att börja packa ihop alla kartonger och så vidare. Inte många dagar kvar. Om exakt en vecka så måste jag vara utflyttad och då ska den hunnit bli besiktad också. Herregud, det är bara att sätta fart alltså!

Årets första

Yes, då var det änrligen avklarat. Årets första semla gick precis rakt ner i magsäcken. Helene kom just förbi med lite gosaker till en liten fikastund. Så det blev kaffe och semla, hur gott som helst. Måste säga att Almas café gör ruskigt goda semlor, har aldrig ätit en semla därifrån förut tror jag, men tummen upp. Då är man mätt och belåten i ett antal timmar till. Smask :)

Ett steg mot avsked

Idag var de äntligen friska på Bornords kontor. Det innebär att jag Äntligen kunnat prata med dem och kunnat säga upp min lägenhet. Så nu är den uppsagd och flytten till Karlstad blev genast mer påtaglig. Jag har även pratat med min hyresvärdinna nere i Karlstad och han som bor i den lägenheten som jag ska flytta in i. Nu börjar saker klarna. Jag kommer nog åka ner en dag nästa vecka och hämta nycklar och liknande, för att sen kunna börja flytta ner mina saker och möbler. Jag blrjar känna att det här faktiskt kommer att hända på riktigt nu. Förut har det känts mer som en sak jag bara talar om, som om det är någon annan det handlar om och inte mig själv. 
 
Jag känner att det var längesen jag skrev något om min träning nu också. Allt går bara bra tycker jag. Jag är nere i gymmet varje dag nu för tiden. Varannan dag kör jag mitt rehabprogram för knät och passar då också på att träna det andra benet rejält. Och varannan dag så tränar jag överkropp och allt vad det nu innebär. å kör jag hela överkroppen på ett sånt sätt som inte belastar mitt knä någonting. Det funkar väldigt bra tycker jag. Jag går oftast dit direkt när jag vaknar på morgonen och kör mitt pass, sen går jag hem och äter frukost/lunch beroende på hur sent jag kommer iväg.
Nu ska jag börja lägga in 1-2 simpass i veckan också. Då får jag inte simma som vanligt om man säger så, utan det är rak benspark (benen upp och ner om vartannat) som gäller för att inte få någon rotation i knät och på så sätt så slipper korsbandet bli belastat. Det är antingen det som gäller, eller så får jag trampa vatten med wet west. Det är en väst, eller ett bälte, som man sätter runt midjan som gör att man håller sig ovanför ytan. Man kan flyta upprättstående om man säger så, vilket gör att man kan soringa i vattnet utan att det belastar knät. FIffiga uppfinningar det där. Det får jag lägga in för konditionens skull. Ni kan ju förstå att den inte är på topp när jag inte kunnat springa ordentligt sen 1a augusti förra året. Jag kommer väl få hjärtklappning efter en minut haha. Men man måste ju börja nånstans för att komma tillbaka till matchformen:)

Haha

Skönt att tidningen citerar direkt från bloggen! ;)

Ny klippning

Pappa kom på besök igår. Eftersom han hade magsjuka på julafton så blev det då lite julklappsutdelning. Jag och Jennie fick pengar och en hel triss-kalender. Jag var helt säker på att vi skulle bli miljonärer när jag satt och kollade på den kalendern... Men icke! Det blev iallafall 240:- så en någorlunda vinst blev det ju. Kanske ska köpa nya lotter för det Jennie så kanske vi vinner mera!?:)
Det var iallafall inte bara paketutdelning som gällde. Det blev fika och klippning också. Pappa hade blivit sjukt långhårig, så då fick jag plocka fram trimmen och saxarna igen. Det är så jäkla kul att klippa, man kanske skulle ha gått en riktig kurs och lärt sig helt på riktigt! Men ja, mina självlärda "skills" får duga än så länge!
Senare på kvällen blev det taco/skräckfilmskväll med Lina, Freddy och Jennie. Riktigt gott och riktigt läskigt. Vi såg paranormal activity 4, den var faktiskt läskig! Men som vanligt så blir det bara så sjukt på slutet att det förstör typ resten av filmen... Men i övrigt var den bra. Kanske den bästa av paranormal-filmerna.

Dagens schema är lika hektiskt det, om inte värre, än igår. Jag hat precis kommit hem från gymmet och käkat lite. Nu blir det dusch och fixa sig iordning helt för ett kalas senare. Men innan kalaset ska jag iväg och hålla en träning för skollaget i futsal för killarna på Maser. Så det blir 1-1,5 timme där. Vi ska träna inför semifinalen som spelas om mindre än 2 veckor i Maserhallen. Direkt efter träningen ska jag iväg till Maserhallen för att kolla på det sista av Jontas innebandymatch innan vi alla ska åka till Falun för att fira kusin Adam som blir 17 idag. Hur sjukt är inte det då? 17 år!!!? Vart tog tiden vägen, på riktigt. Herregud! Men men, det är bara att inse att tiden går fortare än man vill och tror! Grattis till dig iallafall :)

Time to hit the shower!

Blivande mäklare?

Kom nyss hem efter träning och en kväll med Melinda. Vi har ätit tacos med nästan hela familjen Folmerz och sen gjort lite läxor. Jag hjälpte Melan med att klippa, klistra och skriva in massa anteckningar och sånt i en av deras opponeringar. Kanske ska satsa på en mäklarkarriär jag med!? ;)
Efter maten drig vi nästan direkt till ishallen för att se Borlänge köra över Valbo. D´Borlänge vann till slut med 5-1 tror jag men det hade kunnat bli mer. Valbo fick ju knappt låna pucken kändes det som. Men det är ju bra :)
 
Nu ligger jag i sängen å kikar på tv. Funderar på att slå igång en bra film eller nåt. Ska försöka somna i skaplig tid idag för att gå upp imorgon bitti och träna lite på Må Bättre. Det är så jäkla skönt att få kunna gå ner i gymmet igen precis när man vill och kan. Wunderbar!
 
Natti

paooo!

Ja ni. Anledningen till att jag har varit så fruktansvärt inaktiv på bloggen nån vecka nu, beror på att jag inte visste vad jag skulle skriva. Det kändes som om allting jag skrev bara blev en lögn för att jag inte har kunnat berätta vad jag egentligen gjorde eller vad jag egentligen tänkte. Det är så mycket hysh hysh när det gäller sånt här, inte bara för min egen skull, utan dels i respekt till alla inblandade parter, men också för att det inte ska bli så mycket snack innan allt är officiellt. Men det lyckades tydligen inte så bra ändå. Snacket har flödat runt fint och folk har visst vetat mer om mig och det här än vad jag själv har gjort haha. Men det är skit samma nu, för nu vet alla parter om vad jag har bestämt mig för, och med det så kan jag gå ut med det officiellt :)

Det är nämligen såhär att jag ska flytta från Borlänge och Gustafs GoIF för att spela i QBIK i Karlstad till kommande säsong. Jag har fått ett erbjudande att komma dit och spela och det känns hur bra som helst! Nu tänker säkert flera av er: ”du kan ju ändå inte spela, du har ju nyss opererat dig”.
- Jaa, det har jag! Men nere i Karkstad har de superbra rehabmöjligheter vilket jag dessutom kommer få väldigt mycket hjälp med. All hjälp jag behöver skulle jag vilja säga. På det viset hoppas jag kunna vara igång så snart som möjligt!! Men jag vet att jag ska skynda långsamt och låta mitt knä tala och det kommer jag att göra också.

Självklart känns det inte bara kul. Det är så mycket som känns himla läskigt också och det är ju att lämna allt som finns här på hemmaplan. Jag har i princip spelat hela mitt liv i Gustafs. I alla fall hela mitt liv som seniorspelare. Jag räknade häromdagen på att jag har varit med i Gustafs A-lag i 9 år nu. Herregud vad gammal jag kände mig då. 9 jäkla säsonger!! Hur som helst har ju Gustafs, och vårat lag, varit en sån otrolig trygghet för mig. Jag vet precis min roll och samspelet med alla andra i laget, jag vet vad som gäller när jag är där och jag vet vad som förväntas av mig.
Allt det kommer att vändas totalt upp och ner nu. Jag har ingen aning om någon jargong i laget, vem som är vem, hur de andra i laget är på eller utanför planen, jag känner inte till nånting om staden, INGENTING. Det är som ett helt vitt papper.

Det är ju heller inte bara fotbollen som kommer att ändras. Tryggheten i Borlänge och Gustafs, där jag har bott i hela mitt liv, kommer ju inte finnas på samma sätt längre. Avståndet till syskon och föräldrar blir allt längre och självklart avståndet till alla vänner. Hela mitt liv kommer att vändas upp och ner och ruskas runt. Det känns fruktansvärt läskigt om jag ska vara ärlig.

MEN
nu låter det som att jag tycker att det ska bli hemskt att flytta men det tycker jag absolut inte. Det här är en chans för mig som jag har längtat efter att få. Jag har länge velat flytta iväg nånstans och spela fotboll. Testa på en ny stad, lära känna nytt folk och se hur jag kan utvecklas som fotbollsspelare i en annan förening. Så när denna chans kom på tal, så har det hela tiden i bakhuvudet känts som ett självklart val. Hur mycket jag än älskar Gustafs och alltid kommer att göra, så spelar QBIK i en högre division och det är väl det nånstans alla spelare strävar efter; att spela så högt upp som möjligt i seriesystemet och dessutom kämpa för att lyckas bra där. Det hoppas jag alla fall att alla gör, i alla fall de flesta. De som tränar för att de vill något med sin idrott.

Det här blir en utmaning för mig och jag älskar utmaningar. Först och främst att komma tillbaka efter skadan, starkare och i bättre form än någonsin. Sen efter det så gäller det att vässa formen fotbollsmässigt och visa vad jag går för där. Kämpa för att ta mig in i startelvan och hoppas på att man kan bli en viktig, betydande spelare för laget.
Jag ser det som en chans i livet som bara inte går att missa. Ett litet äventyr. Det ska bli så fruktansvärt roligt faktiskt.

Jag kommer aldrig glömma hur mycket Gustafs har gjort för mig och det är den föreningen, alla spelare och ledare, som gjort mig till den spelare jag är. Det glömmer man aldrig.
Jag kommer att sakna allt och alla så jäkla mycket. Men jag vet ju att Gustafs och Borlänge står kvar. Och det är faktiskt inte så långt till Karlstad. Så den som INTE hör av sig när den är i närheten och då kommer förbi och hälsar på, blir jag riktigt arg på haha. Ni får jättegärna komma även om ni inte har vägarna förbi såklart. Jag blir bara glad!

Flytten kommer att ske med ganska kort varsel. Jag har inte bestämt exakt när jag flyttar ner, men det blir nångång i februari i alla fall. Jag har fått en lägenhet där nere från och med 1a februari redan. Så det är inte så långt kvar. Men vi får se om jag flyttar redan då eller nån vecka senare.
Jag kommer att bo i en 2a på 64 kvm, så det är en ganska så stor lägenhet som dessutom ligger väldigt nära stan. Det är bara en bro över Klarälven, sen är jag i stan. Dessutom ligger det en liten minisjö (eller det kanske heter tjärn) precis framför lägenheten där man kan ligga och sola och så på sommaren. Så jag har älven ganska precis bakom lägenheten och en liten sjö framför. Så det finns mycket vatten och det är ju mysigt och fint. Dessutom så bor ju Therese, Tobbe och Nellie 5-10 minuters gångväg från mig bara. Så det är ju nära till några jag känner.

Nej allt som allt så är jag så otroligt glad och tacksam över att jag har fått den här möjligheten och det ska bli så otroligt kul att testa på någonting nytt. Det är inte varje dag någonting sånt här händer, så det gäller att ta vara på den här chansen och jag kommer att göra mitt bästa för att utnyttja den så bra som det bara går. Jag var där nere förra veckan i några dagar för att kolla in staden, lägenheten, träffa laget och vara med på några träningar (även om jag inte kunde göra det de gjorde), träffade chefen för ett jobb och bara bekanta mig med allt och alla. Allt kändes super, Karlstad verkar vara en väldigt fin och bra stad att bo i. Fotbollsmässigt också. Dessutom finns en massa olika lag i olika sporter att kolla på, på elitnivå och andra nivåer också. För mig som älskar att kolla på alla möjliga sporter på fritiden, är det bara toppen alltså.
Så jag känner att det här kommer bli super!!

Åh gud vad skönt det känns att få lätta allt det där från hjärtat!:)
Borlänge, du glömmer mig väl inte?

Ser man på

Jag lyckades med att göra en inbakad fiskbensfläta på mig själv idag! Wohoo :)

Saxen fram

Niklas fick sig en klippning igår :)

Ojjojjojj

Idag har jag stressat runt som en galning, som jag gjort i princip varje dag den senaste tiden. Men imorgon utlovas ett längre inlägg!! Det LOVAR jag :)

Gustav <3

Finaste Gustav och Nicklas! :)

Sjuka scener

Nåt stort på G på Skolgatan just nu...

Hörni Hörni Hörni

JAG FÅR BÖRJA GYMMA IGEN! Wohoo 3 ggr i veckan. Jag får inte lasta på några större tyngder alls, men ändå, jag får börja lite lätt. Känns så jääääkla kul. Äntligen börjar det hända lite. Jag var hos sjukgymnasten igår som ni kanske förstår. Det gick super. Han kände för första gången lite på stabiliteten på korsbandet bu efter operationen. Han sa att det kändes väldigt stabilt för att vara i det stadiet jag är i just nu. Han sa "det här kommer blir jättebra det Johanna". Han är bäst "min" Anders, GRYM!
Vi mätte lite muskler också och på 4 veckor nu så har lårmusklerna växt 0,5 cm precis ovanför knäskålen och 1 cm lite högre upp över låret. Det var bra, plus att jag ökat 20 grader i böjningen. Nu börjar det på allvar hihi!:)
Dessutom så får jag börja simma 1-2 ggr i veckan, då bara med benspark för att inte få en rotation i knät. Men det skulle jag vänta med nån vecka för det är lätt att knät blir för svullet om jag går på allt för hårt på en gång. Då är det bättre att fokusera på gymmet :)

Glad tjej!

Nu kommer snart Hannah hit, vi ska luncha lite och sen blir det ju semifinal i junior-VM idag, 14.00, ett måste att se :)

RSS 2.0